Devil's Food 4 Layer Cake!

Denne kaken har en liten historie.

For ca. 5 r siden s var dette den frste kaken jeg laget helt selv, og ogs den frste kaken jeg laget fra www.passion4baking.com. Dette var kaken som fikk meg til oppdage Passion 4 baking, og alle oppskriftene der, og n 5 r senere flger jeg fremdeles den bloggen. Jeg er s imponert over hvor stort hele Passion4Baking konseptet er blitt, hvor hardt Manuela jobber og pflgende hvor vellykket bde siden og bakeserien er blitt, det er ganske utrolig. Jeg har faktisk mtt Manuela et par ganger og hun er en av de steste menneskene jeg har mtt. Hun er alltid smilende og inkluderende, og enda mer imponerende, hun husker folk hun har mtt for flere r siden!

Anyway, tilbake til kaken. Frste gang jeg laget den ble den.. skikkelig misslykket. Rett og slett misslykket haha! Alts den smakte kjempegodt, MEN den s ikke ut i mneskinn... Lagene ble skeive og smuldret fra hverandre, og frostingen ville ikke bli stiv.. og helt siden da har jeg tenkt at jeg vil lage den p nytt og gjre det virkelig bra denne gangen!

Her er den frste gangen jeg laget den:



Dette var forresten ogs kaken jeg og en veninne satt oppe hele natten og spiste fra fatet, med gaffel mens vi s p film. It was awesome, og en av de virkelig gode stundene jeg kan trekke frem fra hukommelsen og smile av nr jeg ikke er s glad.

Spoiler allert, denne gangen ble den s mye finere og jeg er s stolt akkurat n for at jeg fikk det til som jeg ville!

Oppskriften er som sagt fra www.passion4baking.com, mer spesifikt:http://www.passionforbaking.com/blog/2010/03/08/devils-food-cake/.

Til kakedeigen trenger du:



200 gram smr (jeg bruker Bremykt, som alltid)

3 dl sukker

3 egg

5 dl mel (kologisk)

1 dl kakao pulver (jeg brukte Regia mrk bakekakao)

2 dl vann

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 ts salt

1 dl rmme (Jeg brukte kologisk lettrmme)


Til frostingen trenger du:




500 gram mrk sjokolade (Jeg brukte Freia Dronningsjokolade)

1 dl kremflte

150 gram smr (Bremykt)

For lage kakedeigen starter du med mikse smr og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter. Jeg m si at n som jeg baker i den varmen her, s er det en completely different ballgame. Har aldri ftt den fargen og konsistensen jeg fikk p smr og sukker miks som jeg fikk n, kritthvit og fluffy som en freakkin' sky. Mtte bare vise det.




Deretter tilsetter du eggene og mikser sammen med smr og sukkerskyen.

Til egg/smr/sukker-blandingen tilsetter du en blanding av mel, salt, vaniljesukker, bakepulver og natron som du har blandet og siktet. Gjr dette med slikkepott.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjl litt og bland i resten av deigen med rmmen, ogs med slikkepott.

Jeg fikk ikke deigen helt glatt, s det endte opp med noen hvite prikker i den ferdige kaken. Utseendemessig er ikke det s heldig, men smaksmessig har det absolutt ingen ting si.

Smr formene du vil bruke med smr.

Jeg brukte to sm former fordi jeg ville ha en ekstra hy kake, og fordelte like mye deig i hver form, og stekte p 175 grader i ca. 40-45 minutter.

La avkjle i formen i rundt 10 minutter fr du tar ut av formen og lar avkjle p rist til kaken er fullstendig kald. Although, i denne varmen er kald mer romtemperatur enn noe annet.

Mens kakene kjler seg kan du lage frostingen, denne skal ogs avkjles fr den piskes.

For lage frostingen deler du opp sjokoladeplatene dine og smelter enten over vannbad eller rett i en kjele p veldig lav varme sammen med flten og smret, til du har en glatt masse.

Avkjl litt i kjleskapet, men ikke s lenge at massen blir hard. Om massen er for hard til fluffe opp s kan du sette den i mikroblgeovnen i et par sekunder, IKKE lenge.

Deretter mikser du med en hndmikser og smrer p kaken lagvis, og avslutter med bre krem over hele utsiden av kaken. Jeg pyntet med en morell, men man kan pynte med hva man vil. Eventuelt kan du legge frostingen i en sprytepose og pynte med fancy roser, swirls eller hva enn du mtte komme p.

Dette er en mektig kake som tar litt tid og effort, men fy flate s verdt det!

#devilsfood #devilsfoodcake #layercake #chocolateganache #ganache #sjokolade #lovemanuela #passion4baking #sommer #summerbaking #sommerbakst #sjokoladekake #festkake #mat #bakst #chocolatefrosting #sjokoladekrem

11 kommentarer

13.07.2013 kl.21:03

Himmel og hav, den ser fantastisk ut!!
Anonym: Tusen takk for det! Skriv gjerne hvem du er om du kommenterer her ofte :)

Elin

18.07.2013 kl.15:01

Hei!

Bloggen din har fanget vr oppmerksomhet p grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du nsker bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en skemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

For bli med Alleoppskrifter, bare g til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,

Elin

Alleoppskrifter.no
Elin: S hyggelig! Det vil jeg gjerne vet du :)

ingvild

22.07.2013 kl.22:56

sv; har lagt ut oppskriften n :))

Eveline Elise Stulen Karlsen

31.08.2013 kl.21:05

Nam ! :) den s fantastisk ut!
Eveline Elise Stulen Karlsen: Vet du hva,det kan jeg med hnden p hjertet si at den var! :)

Linn Therese

31.08.2013 kl.21:45

Vil bare informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg nsker f dem ut blant s mange s mulig, da jeg hper den kan hjelpe mennesker som ikke har det s bra. Jeg har selv vrt der, og forteller om dette i videoen. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk p linken. Alt jeg nsker er hjelpe noen. Oms det kun er n person fler jeg at jeg har lykkes.

http://vektlofterjenta.blogg.no/1377352258_video__de_sm_skritten.html
Linn Therese: Skal gi den en titt, men for fremtidige henvendelser hadde jeg satt pris p om du sendte en melding og ikke kommenterte p innlegg som ikke har noe med dette gjre :)

Rachelle

09.01.2014 kl.18:05

Kaken s fantastisk ut! Har laget denne selv fr og kan dermed bekrefte at den er knallgod ;) Men hvorfor bruker du Bremykt og ikke skikkelig smr?
Rachelle: Jeg bruker bremykt pga saltet i smret som jeg syns gir en god smak. Vil man bruke et usaltet smr anbefaler jeg tilsette salt selv :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits