Sunnere Vegan Peanutbutter Eggs!


Ja jeg vet det er mandag, jeg vet det. Men noen mandager så trenger man en liten pick me up og da vil jeg gjerne plukkes opp av peanøttsmør og sjokolade!

Jeg vet forresten også at det ikke er påske, men jeg hadde lyst å prøve meg på å lage disse like vel, og oppskriften jeg fant kunne ikke vært enklere, og ikke minst, den var uten dadler! Alle oppskrifter jeg har funnet på sunnere peanutbutter hva som helst har vært med dadler, ugh! Så da kjørte jeg like så godt på og tok bilder i påske theme også!

Originaloppskriften finner du på Detoxinista.com, en side som bare bruker naturlige og for det meste sunne ingredienser. Veldig kjekt!

Disse eggene er forøvrig også vegan og inneholder ingen animalske produkter eller melkeprodukter.

Alle ingrediensene er også økologiske.

Dette trenger du:1/2 cup (ca. 1/2 glass) økologisk peanøttsmør

1 ss kokosmel

2 +1 ss økologisk lønnesirup

1/4 ts salt om du bruker usaltet peanøttsmør

1 1/2 plate vegansk melkefri sjokolade

 

Du gjør:

Bland sammen peanøttsmør, kokosmel, 2 ss lønnesirup og eventuelt salt til en fast deig. Deigen skal være ganske tykk og lett å forme. Jeg ble faktisk overasket over hvor lett den var å forme, hadde forventet meg en klissete irriterende masse. Den bekymrede baker vil nå kanskje tro at denne deigen kommer til å smake veldig rart med både peanøttsmør, kokosmel og lønnesirup da alle disse tre er ganske utpregete smaker, men nei, den smaker faktisk kun peanøttsmør. Det er rart, men det er sant. Ikke en bismak i sikte!

Form deigen til 8-10 medium store egg og trykk dem litt flate. Jeg ser nå i ettertid at de jeg laget kunne vært enda tynnere i og med at massen er såppas tykk og tung.Dekk bunnen av en passende boks med bakepapir og plasser eggene i boksen. Sett på lokk og putt i fryseren.

Mens eggene setter seg lager du sjokoladetrekket.

Knekk sjokoladen i mindre biter, og smelt på lav varme i en liten kjele.

Når sjokoladen er nesten helt smeltet rører du inn lønnesirupen. Originaloppskriften sier at du skal bruke 1 ts med kokosolje i sjokoladen, jeg hadde ikke det så jeg brukte lønnesirup istedenfor, men bruk det du har.

Sett til side og la avkjøle litt før du dypper eggene.

Putt ett og ett egg i sjokoladen, snu dem en gang og løft opp med en gaffel. Jeg brukte en konfektgaffel, men igjen, bruk det du har.La renne av litt og legg tilbake på papiret.

Når alle eggene er dyppet setter du dem tilbake i fryseren, eller i kjøleskapet for å stivne.

Jeg tenker at en kopp svart kaffe er passende følge til disse mektige eggene.

 

#sunnere #sunn #sunt #sunnsjokolade #vegan #whatveganseat #peanutbutter #peanøttsmør #økologisk #veganpeanutbuttereggs #easter #påske #reesespeanutbuttercups #mat #konfekt

Stikkord:

4 kommentarer

Marita Christina

23.09.2013 kl.19:58

De så kjempe gode ut! Må få prøvd dette til helge kosen en gang :)
Marita Christina: Gjør det! Men lurt å lage dem halvparten så tjukke som det jeg gjorde :)

Iselin Renée

24.09.2013 kl.09:09

Så spennende, det så veldig godt ut :)
Iselin Renée: Bare å prøve ^^

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits