Veganske sjokoladetrøfler og spiselige gaver!

Nå nermer det seg jul, skummelt fort faktisk, og da er det på tide med litt spiselige gaver. I dag har jeg laget to av mine favoritter, nemlig hundekjeks, og (en ny favoritt) veganske sjokoladetrøfler. Begge deler er veldig enkelt å lage, og tar ikke for mye tid eller krefter, hvilket er kjekt i disse stressende tider. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg syns det er så hyggelig å ha noe å tilby alle. Vegansk mat er jo ikke bare for veganere, disse trøflene passer like godt til de med melkeallergi, glutenallergi eller til de som rett og slett bare har lyst å kutte ned på animalske produkter i kosten.


Veganske, glutenfrie, og fri for meieriprodukter!

Angående hundekjeksene så syntes jeg å putte dem i en glasskrukke og gi dem som julegave var så koslig idé, så jeg måtte bare vise den frem her. Jeg brukte silkepapir i bånd og fyllte på med hundekjeks. Så laget jeg en liten lapp med en hund på, og knøt den fast med silkebånd rundt krukken. Perfekt gave til den med hund!


Dårlig lys, men du skjønner tegningen!

 

Oppskriften på hundekjeksene har jeg lagt ut før, og den finner du HER, men trøflene er nye, og oppskriften på disse kommer her!

 

Du trenger:

100 gram vegansk "melke" sjokolade (Plamil)

100 gram vegansk mørk sjokolade (Plamil)

appelsin essens (eventuelt bruk halvparten mørk sjokolade og halvparten appelsinsjokolade, eller bruk en annen smak du liker)

100 gram vegansk fløte (jeg brukte GoGreen)

kakaopulver

vaniljesukker

melis

Du gjør:

Ha fløten i en liten kjele, del opp sjokoladen i biter og smelt sammen på lav varme. Rør ofte med en slikkepott.

Rør inn smakstilsetning, jeg brukte appelsin.

Nå kan du fordele sjokolademassen i former, eller legge bakepapir i en boks, og helle sjokolademassen i den.

Avkjøl i kjøleskap over natten.

Om du brukte sjokoladeformer kan du nå ta sjokoladene ut av formen og rulle dem i en blanding av kakao, vaniljesukker og melis. Har du lagt sjokolademassen din i en boks kan du nå løfte ut bakepapiret og scoope ut emner som du former til kuler og ruller i kakaoblandingen.

Grunnen til at jeg ikke bruker bare kakao er fordi jeg syns det kan bli litt bittert. Det er selvfølgelig smak og behag, du bruker det du liker.

Trøflene lagres i kjøleskapet, og kan gis bort i en liten boks, eller i en cellofanpose med fint bånd rundt.

#vegan #whatveganseat #veganchocolate #chocolatetruffles #sjokoladetrøfler #sjokolade #spiseligegaver #jul #julebakst #vegansk #mat

4 kommentarer

Ingrid Sørlie

17.12.2013 kl.19:07

nam :)
Ingrid Sørlie: Ikke sant? :)
Det er så koselig med spiselige julegaver! Gir det stort sett vekk kvart år :)
Linda Marie Stuhaug: Ikke sant? :) Love it :) Du har glemt noe vel :p

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits