Vegan Whole Wheat Chocolate Chip Peanutbutter Blondies!





You guys.. de her ble s mye bedre enn det jeg forventet! Jeg var litt skeptisk i og med at det kun er grovt mel i disse og da regnet jeg med at de kom til bli deigete og tunge, men i og med at disse skal st i kjleskapet over natten fr du spiser dem s hardnet de litt og ble faste og kompakte, samtidig som de ikke fles tunge og vokser i munnen. De er faktisk veldig gode! Det eneste jeg ville forandret til neste gang er legge til karamellbiter eller karamellsaus p toppen fr jeg steker, jeg spiste dem nemlig med karamellsaus og vaniljeis for teste og damn.. bare gjr det. Gjr det n.

Disse blondiene har peanttsmr, sjokolade chips, og salte peantter som utfyller hverandre veldig godt og gir flere lag med smak, love it. De er heller ikke overste, selv om det er brunt sukker i dem. Vil du ha dem stere s anbefaler jeg et par ss med honning eller lnnesirup i tillegg.

Jeg anbefaler ogs p det sterkeste kjre dem i mikroen i et halvt minutt fr du spiser dem bare for f den myke varme flelsen sammen med kald is, men ikke fall for fristelsen av spise dem rett ut av ovnen, de er ikke ferdig enda! De trenger de timene i kjleskapet frst for sette seg!

Originaloppskriften er fra Sally's Baking Addiction, og du finner den HER

Du trenger:

185 gram creamy peanttsmr (jeg brukte helt naturlig peanttsmr som kun bestr av peantter)

80 ml kokosolje, smeltet

90 gram lyst brunt sukker

60 ml rismelk (annen plantemelk fungerer sikkert ogs, eller vanlig kumelk om du ikke er vegan)

2 ts vanilje ekstrakt

126 gram grovt mel (jeg brukte Fibra Fullkornsmel)

1/4 ts salt

1/2 ts bakepulver

50 gram peantter

60 gram vegan chocolate chips (jeg bruker Enjoy Life Chocolate Chips, og er veldig fornyd med dem)

Du gjr:

Smelt kokosoljen p lav varme.

I en bolle bruker du en solid slikkepott til blande sammen peanttsmr, kokosolje og sukker til en jevn masse. Bruker du helt naturlig peanttsmr kan det ta et par minutter f alt smeltet sammen da det ofte er tykkere i konsistensen.

Bland s inn rismelken og vanilje ekstraktet.

I en annen bolle blander du sammen mel, salt og bakepulver og blander det litt og litt sammen med peanttsmr- rren.

Vend til slutt inn sjokoladebitene, men spar noen til str over toppen.

Det skal bli en ganske fast masse som minner mer om cookiedough enn om muffinrre.

Kle en brownieform/liten ildfast form med bakepapir og trykk deigen ned i formen.

Str over resterende sjokoladebiter og peantter og trykk dem litt ned i deigen.

Stek p 175 grader i 20-25 minutter, nr kantene er gyldenbrune.

La avkjle p kjkkenbenken og sett i kjleskapet over natten.

Nr du er klar for servere skjrer du i stykker med en skarp kniv, blondiene vil da vre veldig faste, men kjr dem i mikroen i 30 sekkunder og de blir perfekte!

Server gjerne med is og karamellsaus, det gjorde jeg og det var utrolig godt!





#peanttsmr #peanutbutter #vegan #whatveganseat #chocolatechip #blondies #brownies #enjoylife #dessert #mat #fullkorn #fibrafullkornsmel #sunnere #thevanillamonologues #bakst



n kommentar

Siri Aas Rdland

30.01.2014 kl.19:32

Nam!

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits