Spiced Sweetpotato Cake + Salted Caramel Buttercream!

Puh! N har jeg holdt p med denne kaken i tre dager, med planlegging, forbereding, kjleskaptid, prve meg frem til den kremen jeg syns passet best til ( jeg laget tre forskjellige kremer, herlighet..) og sammensetting og til slutt bilder! Gjort masse research p kaker og kremer for finne en oppskrift jeg virkelig kunne st inne for. Det ble en god blanding av en stpotetkake fra en Australsk blogger, her, og en smrkrem jeg tenkte meg frem til selv etter ha prvd bde cream cheese frosting og swiss meringue buttercream. Det med stpoteten var litt rart, jeg s plutselig den reklamen med stpotetmos som skal vre inn i r like etter jeg bestemte meg for denne kaken. Kall det et tegn!

Jeg byttet ut halvparten av det hvite sukkeret i oppskriften med brunt sukker, for bringe frem karamelltonene i selve kaken og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for da plukket kaken og kremen opp notene i hverandre og spilte en fin liten sang!

Det har vrt slitsomt, men ogs kjempe kjempe gy! Noen lurer kanskje p hvorfor jeg gidder legge s mye arbeid i en kake, og svaret p det er bde at jeg syns det er utrolig morsomt og spennende holde p med, og fordi jeg ville at denne skulle vre litt ekstra spesiell siden den er mitt bidrag i Matbloggsentralens Nespresso utfordring! De holder alts en utfordring i sammenheng med Nespresso's nylansering Nespressu Bukeela ka Ethiopia som, servert med melk, gir en smak av karamell. De vil derfor at vi matbloggerne skal delta med vr beste karamelloppskrift p enten dessert, kake eller is.

Da jeg leste dette gikk det plutselig opp for meg at jeg ikke har laget noe med karamell fr, det er ganske utrolig. Det har bare aldri vrt det jeg frst strekker meg etter nr jeg vil lage noe godt, men etter denne kaken s tror jeg faktisk det kan bli en liten forandring p det. Det er jo s mye man kan lage med hint av karamell, og s mange ingredienser som passer til nettopp denne smaken.

S, without further ado, her er en nydelig, karamellete, mektig, krydret, st og salt stpotetkake med salt karamell smrkrem!

 



 

Og for lage denne trenger du:

 

Kake

2-3 store stpoteten, nok til at du fr 650 gram nr stpotetene er skrellet, kokt og most. 

350 gram siktet hvetemel

2 ts kanel

1 1/4 ts malt ingefr

1 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

200 gram hvitt sukker

200 gram lyst brunt sukker

2,4 dl smaksnytral olje 

4 store egg

1 ts vanilje ekstrakt

 

Krem

450 gram salt smr

650 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

4-5 ss flytende karamell/ karamellsaus (Jeg brukte Hershey's Sundae Sirup)

1/2 - 1 ts salt (alt ettersom hvor sterk saltsmak du vil ha)

 

Du gjr:

Du kan begynne med enten kremen eller kaken, denne kremen er veldig enkel ha med gjre og holder seg godt i kjleskap s den kan lages p forhnd. Kaken holder seg ogs godt i kjleskapet s du str veldig fritt her, men jeg begynte med kaken.

Skrell stpotetene og kutt dem i like store biter. Kok i ca. 15 minutter eller til bitene er myke. Sil av vann og mos med en gaffel eller potetmoser. Avkjl.

Ml opp 650 gram med most stpotet og putt det i en stor bakebolle. Tilsett begge typer sukker, olje, krydder, og vanilje og visp sammen. Sett til side.

I en annen bolle sikter du sammen mel, salt, bakepulver og natron. Tilsett melblandingen i stpotetblandingen litt og litt, rr godt.

Til slutt tilsetter du eggene, to av gangen. Rr godt.

Smr formen du skal bruke med smr og dekk s med et tynt lag mel.

Fordel i enten en vanlig (stor) springform eller to mindre, og stek p 160 grader i 45 - 60 minutter. Kaken er ferdig stekt nr en pinne eller skarp kniv kommer ut uten deig.

Avkjl i ca. 15 minutter i formene fr du forsiktig lsner formen og avkjler helt p rist.

For lage kremen pisker du romtemperert smr i et par minutter fr du tilsetter melis. Pisk til en jevn glatt krem og tilsett s vaniljeekstrakt og karamell. Smak til med salt til slutt.

 

Del opp kaken din og legg krem mellom hvert lag. Dekk kaken med et tynt lag krem og sett i kjleskap i ca. 30 minutter. Gjr du dette er det lettere f det siste laget med krem pent rundt kaken.

Pynt med det du mtte nske, jeg valgte Hershey's Sundae Sirup da den hadde smaken, konsistensen og fargen jeg var ute etter. (Jeg er ikke s glad i den HaP smaken og konsistensen som Dulce de Leche har en tendens til f).

 

  

#kake #stpotet #sweetpotatocake #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #matbloggsentralen #festkake #smrkrem

23 kommentarer

Min matgale verden

04.02.2014 kl.19:53

Ah...fikk helt vann i munnen her. Den s utrolig god ut! Og jeg skjnner godt gleden over komme frem til den perfekte kaken, helt selv...:)

hverdagssnerk

04.02.2014 kl.20:14

s veldig godt ut! :) :) Lykke til!
Dette ser ut som en kake som var p den verdenskjente restauranten "Cheescake Factory" nr eg var i USA... Herremiiiin, s godt det ser ut :D

Ragnhild

04.02.2014 kl.20:44

h, herlighet! Den s UFATTELIG god ut! S utrolig flink du er! :) N fikk jeg helt serist et ekstremt behov for spise litt kake.
Min matgale verden: Ikke helt selv da, har jo hele internett til disposisjon :p Men ja, veldig fornyd med denne :)
hverdagssnerk: Tusen takk :)
Linda Marie Stuhaug: Wow det tar jeg som et kompliment! Takk! ^^
Ragnhild: Da syns jeg du skal spise litt kake hihi ^^ Tusen takk :)

Bjrn Steine

05.02.2014 kl.09:59

Fantastisk god (kanskje litt overkill som frokost p jobben)! Marsipankaken p jobben etterp var nedtur. Kjenner det ble litt mye kake i dag.
Bjrn Steine: Vel jeg er glad du i det minste likte MIN kake :)

The Kitchn Queen

06.02.2014 kl.11:43

Oh lord! Denne bde s og hrtes fantastisk ut. Jeg digger stpotet, s denne m jeg rett og slett f testet ut. S flink du er!
The Kitchn Queen: Tusen takk for det! :) Den var virkelig kjempegod! Til og med uten krem s var den snn som du bare blir sittende smspise av om den er tilgjengelig :p

DellieDelicious

07.02.2014 kl.13:23

Mums! den der kaken ser utroligt fin og god ut s den ska jeg prve lage en dag! Lykke til i konkuransen p matbloggsentralen! Jeg stiller opp med nr. 46. ;)
DellieDelicious: S din kake ogs, den s kjempegod ut! Lykke til, du leder! :)

Rikke Nss

07.02.2014 kl.20:49

Den sg heilt sinnsjukt god ut! Mm, vann i munnen :-)

Sara Josefine

07.02.2014 kl.21:00

naam <3

Ane Magnussen

07.02.2014 kl.21:15

hh, den s utrolig god ut!
Rikke Nss: S hyggelig at du syns det! :)
Ane Magnussen: Tusen takk :)
Sara Josefine: Hihi ikke sant? :)

Rita

08.02.2014 kl.16:22

Verkelig en flott kake, s flink du e :). Denne m jeg prve ! Cup ml som i en kaffe kopp eller:)?
Rita: Br absolutt prves! :) Nei cup som i det amerikanske mlet Cup :) Du finner omregningskalkulator p nett :) S regner den om fra cup til gram!

Rita

10.02.2014 kl.00:55

Tusen takk for flott svar, skal inn sjekke :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits