Sukkerfri Sjokolademousse til "Bakekona" Bursdag!




I morgen er det bakebloggen www.bakekona.blogg.no sin bursdag, den blir hele ett år! And who doesn't love a cute one year old, right? Så i den sammenheng har jeg kommet frem til en sukkerfri sjokolademousse basert på en oppskrift på et ostekakefyll fra nettopp denne siden. Bakekona har nemlig masse geniale sukkerfrie og sunne oppskrifter til inspirasjon for oss alle, så hva kan passe bedre enn en sukkerfri bursdags treat? 

Det er alltid gøy å se hva Bakekona finner på og hun er alltid imøtekommende og hyggelig. Det var faktisk damen bak Bakekona som hjalp meg med å få de galleribildene nederst i innleggene mine! Så hurra for deg og happy birthday til bloggen!

 

Dette trenger du:

2 gelatinplater

vann til bløtlegging av gelatinplater

-----------

100 gram mager kesam

3 ss melk

1 ss sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver (vaniljesukker er også godt men da blir det ikke sukkerfritt)

3 ss Walden Farms Chocolate Syrup (Annen sukkerfri sjokoladesirup fungerer også)

2 ss kokende vann

 

Dette gjør du:

Legg gelatinplatene i bløt, jeg brukte en liten bakebolle og fylte på vann til det dekket gelatinplatene. De skal ikke løses opp her, bare bli myke.

I en annen bolle måler du opp 100 gram mager kesam og blander inn 3 ss melk (ku/havre/ris/mandel/soya), 3 ss Walden Farms Chocolate Syrup eller annen sukkerfri sjokoladesirup, sukrinmelis og vaniljepulver.

Rør sammen med en balongvisp til en jevn røre.

Løft de myke gelatinplatene ut av bollen sin og legg dem i en liten mugge/desilitermål med helletupp, da blir det lettere å helle i kesamrøren. Tilsett 2 ss kokende vann til gelatinplatene og rør rundt et par ganger til de er oppløst.

Hell en stråle med gelatinen over kesamrøren mens du rører godt til alt er mikset sammen.

Fordel i to mindre eller et vanlig glass og la stå i kjøleskapet et par timer til moussen har stivnet.

Gratulerer så mye med dagen og jeg gleder meg til mange år med supre sukkerfrie oppskrifter fra deg! 

 

 

#sukkerfri #sjokolademousse #bakekona #waldenfarms #sjokolade #sukkerfrisjokolade #mat #dessert #sugarfree #sukrinmelis

 

2 kommentarer

Andrea Ramstad Aatlo

10.02.2014 kl.14:06

Det så kjempegodt ut, og det er alltid bra med sukkerfir mat :)
Andrea Ramstad Aatlo: Det er absolutt en av de bedre sukkerfri sjokolademoussene jeg har prøvd meg på :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits