Vegan White Chocolatechip Cranberry Orange Teacake!

Litt snodig navn kanskje, men den er veldig god! Den har ikke te i seg altså, men den er perfekt TIL te! Eller kaffe. Eller kakao. Pepsi Max?

Den er kanskje ikke så mye å se på, men den har mye god smak syns jeg.




Denne kaken er et lite eksperiment med utgangspunkt i DENNE oppskriften, og har en nydelig småcrunchy topping, over en saftig smakfull kakebunn.

Jeg gjorde noen forandringer, både fordi jeg glemte å kjøpe speltmel (kremt), og fordi jeg hadde lyst å lage en kake med litt vinter-aktige smaker. Forandringene jeg gjorde var:

- byttet ut speltmel med hvetemel

- byttet ut vegansk vanlig sjokolade med vegansk hvit sjokolade

- byttet ut agavesirup med mørk lønnesirup

- begrenset mengden søtning

- la til appelsin zest og appelsin juice

- la til ekstra vaniljepulver

- blandet søtning, appelsin og vanilje før jeg blandet inn resten av ingrediensene for å få frem smakene mer

 

Dette trenger du (amerikanske mål):

Kakebunn:

2 cups hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts kanel

1/4 ts salt

3/4 cup mørk lønnesirup

1/2 cup soya yoghurt

1 ts vanilje ekstrakt

1 dæsj  vaniljepulver

1 ss smeltet kokosolje

2 ts finrevet appelsinskall

2 ss appelsinsaft

2 toppede ss tørket tranebær

3-4 ss vegansk hvit sjokolade, hakket

Topping:

3 ss brunt sukker

3 ss vegansk hvit sjokolade i biter

3 ss kaldt vegansk smør

2 ss hvetemel

1/2 ts kanel

 

Du gjør:

Her er det lurt å lage kakedeigen først og så toppingen helt til slutt, like før du skal strø den over. Dette er fordi smøret ikke skal bli for mykt før det skal inn i ovnen.

I en medium stor bolle sikter du mel, bakepulver, natron, kanel og salt. Sett til side.

I en større bolle mikser du lønnesirup, appelsinskall, appelsinsaft (skviset fra appelsinen skallet kommer fra), vaniljeekstrakt, vaniljepulver og smeltet kokosolje. Deretter blander du inn soya yoghurten.

Bland så det tørre i det våte og miks til en jevn røre.Til slutt blander du inn tranebærene og de hvite sjokoladebitene.

Fordel i smurt form.

Nå kan du lage toppingen.

I en medium bolle blander du kaldt vegansk smør med mel, sukker og kanel med en gaffel. Ikke bruk fingrene dine, de vil varme smøret. Nå skal blandingen være smuldrete, med både store og små biter. Bland til slutt inn de hvite sjokoladebitene og strø over kaken.

Stek på 175 grader i 40-50 minutter.

Avkjøl i formen i ca. 15 minutter og så på rist. Server eventuelt lunken med vegansk vanilljeis. Nam!




 


#vegan #veganskkake #kake #whatveganseat #veganskbakst #lønnesirup #hvitsjokolade #teacake #coffeecake #mat #matblogg #dessert #thevanillamonologues #kakeblogg

4 kommentarer

julo

16.02.2014 kl.17:46

så godt d så ut!!! NAMMMM
julo: Var veldig nam :)

ninni roald

16.02.2014 kl.18:21

Selve kaken var helt nydelig, men den crunchy skorpen var en vinner hos meg. NAMME!!!
ninni roald: Ja den var god, tenker at den hadde vært god på muffins også.

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits