Vegan White Chocolatechip Cranberry Orange Teacake!

Litt snodig navn kanskje, men den er veldig god! Den har ikke te i seg alts, men den er perfekt TIL te! Eller kaffe. Eller kakao. Pepsi Max?

Den er kanskje ikke s mye se p, men den har mye god smak syns jeg.




Denne kaken er et lite eksperiment med utgangspunkt i DENNE oppskriften, og har en nydelig smcrunchy topping, over en saftig smakfull kakebunn.

Jeg gjorde noen forandringer, bde fordi jeg glemte kjpe speltmel (kremt), og fordi jeg hadde lyst lage en kake med litt vinter-aktige smaker. Forandringene jeg gjorde var:

- byttet ut speltmel med hvetemel

- byttet ut vegansk vanlig sjokolade med vegansk hvit sjokolade

- byttet ut agavesirup med mrk lnnesirup

- begrenset mengden stning

- la til appelsin zest og appelsin juice

- la til ekstra vaniljepulver

- blandet stning, appelsin og vanilje fr jeg blandet inn resten av ingrediensene for f frem smakene mer

Dette trenger du (amerikanske ml):

Kakebunn:

2 cups hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts kanel

1/4 ts salt

3/4 cup mrk lnnesirup

1/2 cup soya yoghurt

1 ts vanilje ekstrakt

1 dsj vaniljepulver

1 ss smeltet kokosolje

2 ts finrevet appelsinskall

2 ss appelsinsaft

2 toppede ss trket tranebr

3-4 ss vegansk hvit sjokolade, hakket

Topping:

3 ss brunt sukker

3 ss vegansk hvit sjokolade i biter

3 ss kaldt vegansk smr

2 ss hvetemel

1/2 ts kanel

Du gjr:

Her er det lurt lage kakedeigen frst og s toppingen helt til slutt, like fr du skal str den over. Dette er fordi smret ikke skal bli for mykt fr det skal inn i ovnen.

I en medium stor bolle sikter du mel, bakepulver, natron, kanel og salt. Sett til side.

I en strre bolle mikser du lnnesirup, appelsinskall, appelsinsaft (skviset fra appelsinen skallet kommer fra), vaniljeekstrakt, vaniljepulver og smeltet kokosolje. Deretter blander du inn soya yoghurten.

Bland s det trre i det vte og miks til en jevn rre.Til slutt blander du inn tranebrene og de hvite sjokoladebitene.

Fordel i smurt form.

N kan du lage toppingen.

I en medium bolle blander du kaldt vegansk smr med mel, sukker og kanel med en gaffel. Ikke bruk fingrene dine, de vil varme smret. N skal blandingen vre smuldrete, med bde store og sm biter. Bland til slutt inn de hvite sjokoladebitene og str over kaken.

Stek p 175 grader i 40-50 minutter.

Avkjl i formen i ca. 15 minutter og s p rist. Server eventuelt lunken med vegansk vanilljeis. Nam!







#vegan #veganskkake #kake #whatveganseat #veganskbakst #lnnesirup #hvitsjokolade #teacake #coffeecake #mat #matblogg #dessert #thevanillamonologues #kakeblogg

4 kommentarer

julo

16.02.2014 kl.17:46

s godt d s ut!!! NAMMMM
julo: Var veldig nam :)

ninni roald

16.02.2014 kl.18:21

Selve kaken var helt nydelig, men den crunchy skorpen var en vinner hos meg. NAMME!!!
ninni roald: Ja den var god, tenker at den hadde vrt god p muffins ogs.

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits