Gjesteinnlegg: "En smak av sommer" Bloggtreff hostet av Nortura, Gilde og Prior!

Hei dere, i dag skal dere få et gjesteinnlegg fra min partner in crime, Peter, som dro på bloggtreffet istedenfor meg, da jeg ikke kunne. Her er hans beskrivelse av treffet og produktene han fikk teste.

 

Jeg ble invitert med på et bloggtreff som gjesteblogger for bloggen The Vanilla Monologues. Hvem er ?jeg? tenker du kanskje nå. Vel, jeg er Peter, bor i Oslo og jeg elsker hamburgere.

I regi for bloggtreffet stod matgiganten Nortura, med Prior og Gilde sine sommernyheter i spissen. Grillmat er noe som opptar nordmenn mer og mer, da spesielt hamburgere. Det var nettopp dette bloggtreffet handlet om. Rett og slett en sommerfest i vinterdrakt med fokus på grillmat og hamburgere.

Som iherdig hamburgerelsker var dette et perfekt stykke bloggtreff for meg. Jeg må påpeke at jeg aldri har vært på bloggtreff, eller noe liknende dette tidligere, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg hadde oppfattet at jeg skulle på "burgerworkshop", samt få teste og gi tilbakemelding på grillmat. Det er jo rett og slett good times.

Naturlig nok møter jeg opp en halvtime før det begynner, og får æren av å innvie Norturas fakkel-opplyste inngangsparti med hutring og OL-floke i en før jeg blir tatt i mot av en hyggelig dame, og geleidet inn i heisen opp til 6. etasje. Her blir jeg møtt av et herlig pyntet rom fylt av flere hyggelige mennesker. 

Rommet var vel kanskje ikke fylt med mennesker, jeg var jo tross alt tidlig ute, så det var meg og Nortura, Gilde og Prior. Heldigvis kom de andre like etter. En etter en kom de inn i den lune atmosfæren Nortura hadde skapt i ellers regnfulle omgivelser på Løren. Til sammen 10 matinteresserte kvinner og meg.

 

Etter en rask produktpresentasjon fra Prior og Gilde fikk vi smake på nyhetene deres. Norturas merkevarer leverer virkelig varene i årets, la oss kalle det, sommerkolleksjon. Gilde lanserer 15 nyheter denne sommeren, mens Prior-sommer konseptet består av hele 25 produkter. Prior lanserer også to helt nye kyllingvarianter, som du ser under.

 

Før jeg visste ordet av det begynte jeg å lukte grillmat. Herlige BBQ glasert kyllinglår, chilimarinerte biffer, nydelige supergrill og nygrillede gourmet hamburgere.

"Da er det klart, velbekomme!" Ordene lød som musikk i ørene mine og jeg grep lynraskt tallerkenen med den ene hånden og tok løpesats med beina. Jeg hadde ikke før reist meg fra stolen før jeg så at alle de andre reiste seg like lynraskt, men med kamera fremfor tallerken. Åja stemmer det, jeg er på bloggtreff.

 

 

Sånn. Mission complete, nå kunne jeg endelig smake på denne nydelige maten. Det er noe helt spesielt å spise mat samtidig som man snakker med en produktutviklingssjef for et nasjonalt firma. Ikke bare må jeg huske og ikke snakke med mat i munnen, jeg kan gi direkte tilbakemelding på produktet jeg spiser. Til den som kan gjøre noe med det!

Hva kan man si? Det er bare å glede seg til et stappfullt grillsortiment til sommeren. Det kommer mye saftig kylling, spennende pølser og biffer i magisk marinade. Siden jeg er hamburger-fanatiker vil jeg skrive mest om hamburgere i dette innlegget.

Hamburgere er jo allment kjent som kunst, og det var Gilde sine nye gourmetburgere jeg var mest spent på å teste. Selv pleier jeg å få min dose gourmetburger ved å kverne opp biff og lager hardcore hjemmelagde burgere i alle mulige varianter så ofte jeg kan, så jeg må si at jeg på forhånd var skeptisk til en industriprodusert gourmet burger.

En av hjernene bak denne burgeren er en tidligere verdensmester i BBQ som har en lidenskap for hamburgere. Da jeg hørte dette begynte jeg virkelig å lure på om det kunne være håp for industrigourmet. Burgeren består av 94 % storfekjøtt, og da jeg spurte om hva de siste seks prosentene var fikk jeg "krydder" til svar. Under workshoppen for hamburgere senere på kvelden fikk jeg også innblikk i hvordan gourmetburgeren var laget, og jeg ble imponert. Kvernet kjøtt som blandes med krydder rett i form? Ferdig. 

De burgerne smakte fantastisk. Personlig foretrekker jeg en ennå grovere burger med litt diverse spennende sauser og oster innbakt i hamburgerkjøttet, men "Gourmet Charlois & Limousin" er et produkt jeg gleder meg til kommer i butikken og kommer til å kjøpe flere ganger.Etter smakstesten bar det ned tre etasjer til en miniatyr av et digert industrikjøkken. Her ble jeg møtt av det vakreste jeg noen gang har sett på et kjøkken:

 

Etter en rask presentasjon av kjøkkenet gikk vi i gang med å lage burgere. Den samme burgerentusiasten bak Gourmet Charlois & Limouisin, Chris, innovasjon og grillsjef hos Gilde tilbydde seg å håndkutte noe av det møreste jeg har sett av entrecôte til burgerkjøtt.Siden dette tross alt er en matblogg og jeg lager en slem bbq chili cheese burger er dette oppskriften på kjøttet jeg tilberedte hos Nortura:

250 g finkuttet entrecote (eventuelt kvernet)
1/4 del finkuttet medium chili
Litt worcestersaus (må bare føle seg frem)
Grovkvernet pepper
Litt finkuttet rødløk

 

Strø salt på før du steker den. Som du ser av bildet var jeg litt utålmodig hos Nortura og jobbet ikke nok med kjøttet. Når du finkutter kjøtt må du jobbe litt mer med den enn med kvernet.Velg et hamburgerbrød og legg på det du vil. Personlig går jeg for rødløk, litt isbergsalat/rucula, tomat, bbq saus (Hickory smoked med bilde av okse på fra Meny) og cheddar.
Det hullet du ser i midten av burgeren lager jeg for to grunner:

1) at kjøttet ikke skal få den kjente "kjøttsaftvulkanen" på midten når du steker kjøttet.

2) All ost, saft og bbq saus havner i midten av kjøttet til en legendarisk "center-bite" på hamburgeren.

 

Alt i alt var torsdag kveld et utrolig godt initiativ av Nortura. Det kommer mye spennende nyheter i matverdenen til sommeren.

Jeg vil avslutte dette gjesteinnlegget med å takke for invitasjonen og muligheten til å få gjesteblogge her hos The Vanilla Monologues, samt en liten oppfordring til Nortura og Gilde om at gode hamburgere ikke bare er en sommertrend, men noe en kan nyte hele året. Norge fortjener gode hamburgere med godt kvalitetskjøtt rett fra kjøledisken i sin lokale dagligvareforetning til alle årstider.

 Mer om de nye produktene og test av disse kommer i eget innlegg!

 

#nortura #gilde #prior #bloggtreff #matbloggsentralen #gjesteinnlegg #thevanillamonologues #matblogg #mat #burger #kyllingspyd #grillspyd #grill #sommer

4 kommentarer

Frøydis

18.02.2014 kl.10:04

Dette er det som burde friste folk til å blogge. Selvom jeg skjønner at mange kan få stjerner i øynene av muligheten til å få "gratis" sminke og klær og whatnot i posten. Er dette det som burde friste alikevel.

Kjøttfyfaen ! Og ja beklager, men faen måtte virkelig til. Det sier alt, ja. Minus kanskje nam. Så kjøttfyfaen og nam <3 Der, alt som burde vært sagt, er herved sagt.
Frøydis: Ja absolutt, burde være flere sånne events og mer inkludering av forbrukeren :)

The Kitchn Queen

20.02.2014 kl.16:18

Takk for sist, Peter! Veldig hyggelig å ha deg med på treffet. Innlegget ditt er utrolig bra skrevet. Du har definitivt et skjult blogg-talent:) Donut-burgeren er forresten allerede en hit hos meg. Takk for tipset!
The Kitchn Queen: Hei hei, Marie her! Peter skriver egentlig ikke her så han ser ikke kommentarene, bare dette gjesteinnlegget, men jeg vet at han hadde det veldig fint på treffet! Jeg kan sikkert gi deg mailen hans om du vil ha kontakt?

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits