Gjesteinnlegg: "En smak av sommer" Bloggtreff hostet av Nortura, Gilde og Prior!

Hei dere, i dag skal dere f et gjesteinnlegg fra min partner in crime, Peter, som dro p bloggtreffet istedenfor meg, da jeg ikke kunne. Her er hans beskrivelse av treffet og produktene han fikk teste.

Jeg ble invitert med p et bloggtreff som gjesteblogger for bloggen The Vanilla Monologues. Hvem er ?jeg? tenker du kanskje n. Vel, jeg er Peter, bor i Oslo og jeg elsker hamburgere.

I regi for bloggtreffet stod matgiganten Nortura, med Prior og Gilde sine sommernyheter i spissen. Grillmat er noe som opptar nordmenn mer og mer, da spesielt hamburgere. Det var nettopp dette bloggtreffet handlet om. Rett og slett en sommerfest i vinterdrakt med fokus p grillmat og hamburgere.

Som iherdig hamburgerelsker var dette et perfekt stykke bloggtreff for meg. Jeg m ppeke at jeg aldri har vrt p bloggtreff, eller noe liknende dette tidligere, s jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg hadde oppfattet at jeg skulle p "burgerworkshop", samt f teste og gi tilbakemelding p grillmat. Det er jo rett og slett good times.

Naturlig nok mter jeg opp en halvtime fr det begynner, og fr ren av innvie Norturas fakkel-opplyste inngangsparti med hutring og OL-floke i en fr jeg blir tatt i mot av en hyggelig dame, og geleidet inn i heisen opp til 6. etasje. Her blir jeg mtt av et herlig pyntet rom fylt av flere hyggelige mennesker.

Rommet var vel kanskje ikke fylt med mennesker, jeg var jo tross alt tidlig ute, s det var meg og Nortura, Gilde og Prior. Heldigvis kom de andre like etter. En etter en kom de inn i den lune atmosfren Nortura hadde skapt i ellers regnfulle omgivelser p Lren. Til sammen 10 matinteresserte kvinner og meg.

Etter en rask produktpresentasjon fra Prior og Gilde fikk vi smake p nyhetene deres. Norturas merkevarer leverer virkelig varene i rets, la oss kalle det, sommerkolleksjon. Gilde lanserer 15 nyheter denne sommeren, mens Prior-sommer konseptet bestr av hele 25 produkter. Prior lanserer ogs to helt nye kyllingvarianter, som du ser under.

Fr jeg visste ordet av det begynte jeg lukte grillmat. Herlige BBQ glasert kyllinglr, chilimarinerte biffer, nydelige supergrill og nygrillede gourmet hamburgere.

"Da er det klart, velbekomme!" Ordene ld som musikk i rene mine og jeg grep lynraskt tallerkenen med den ene hnden og tok lpesats med beina. Jeg hadde ikke fr reist meg fra stolen fr jeg s at alle de andre reiste seg like lynraskt, men med kamera fremfor tallerken. ja stemmer det, jeg er p bloggtreff.

Snn. Mission complete, n kunne jeg endelig smake p denne nydelige maten. Det er noe helt spesielt spise mat samtidig som man snakker med en produktutviklingssjef for et nasjonalt firma. Ikke bare m jeg huske og ikke snakke med mat i munnen, jeg kan gi direkte tilbakemelding p produktet jeg spiser. Til den som kan gjre noe med det!

Hva kan man si? Det er bare glede seg til et stappfullt grillsortiment til sommeren. Det kommer mye saftig kylling, spennende plser og biffer i magisk marinade. Siden jeg er hamburger-fanatiker vil jeg skrive mest om hamburgere i dette innlegget.

Hamburgere er jo allment kjent som kunst, og det var Gilde sine nye gourmetburgere jeg var mest spent p teste. Selv pleier jeg f min dose gourmetburger ved kverne opp biff og lager hardcore hjemmelagde burgere i alle mulige varianter s ofte jeg kan, s jeg m si at jeg p forhnd var skeptisk til en industriprodusert gourmet burger.

En av hjernene bak denne burgeren er en tidligere verdensmester i BBQ som har en lidenskap for hamburgere. Da jeg hrte dette begynte jeg virkelig lure p om det kunne vre hp for industrigourmet. Burgeren bestr av 94 % storfekjtt, og da jeg spurte om hva de siste seks prosentene var fikk jeg "krydder" til svar. Under workshoppen for hamburgere senere p kvelden fikk jeg ogs innblikk i hvordan gourmetburgeren var laget, og jeg ble imponert. Kvernet kjtt som blandes med krydder rett i form? Ferdig.

De burgerne smakte fantastisk. Personlig foretrekker jeg en enn grovere burger med litt diverse spennende sauser og oster innbakt i hamburgerkjttet, men "Gourmet Charlois & Limousin" er et produkt jeg gleder meg til kommer i butikken og kommer til kjpe flere ganger.



Etter smakstesten bar det ned tre etasjer til en miniatyr av et digert industrikjkken. Her ble jeg mtt av det vakreste jeg noen gang har sett p et kjkken:



Etter en rask presentasjon av kjkkenet gikk vi i gang med lage burgere. Den samme burgerentusiasten bak Gourmet Charlois & Limouisin, Chris, innovasjon og grillsjef hos Gilde tilbydde seg hndkutte noe av det mreste jeg har sett av entrecte til burgerkjtt.



Siden dette tross alt er en matblogg og jeg lager en slem bbq chili cheese burger er dette oppskriften p kjttet jeg tilberedte hos Nortura:

250 g finkuttet entrecote (eventuelt kvernet)
1/4 del finkuttet medium chili
Litt worcestersaus (m bare fle seg frem)
Grovkvernet pepper
Litt finkuttet rdlk

Str salt p fr du steker den. Som du ser av bildet var jeg litt utlmodig hos Nortura og jobbet ikke nok med kjttet. Nr du finkutter kjtt m du jobbe litt mer med den enn med kvernet.Velg et hamburgerbrd og legg p det du vil. Personlig gr jeg for rdlk, litt isbergsalat/rucula, tomat, bbq saus (Hickory smoked med bilde av okse p fra Meny) og cheddar.




Det hullet du ser i midten av burgeren lager jeg for to grunner:

1) at kjttet ikke skal f den kjente "kjttsaftvulkanen" p midten nr du steker kjttet.

2) All ost, saft og bbq saus havner i midten av kjttet til en legendarisk "center-bite" p hamburgeren.

Alt i alt var torsdag kveld et utrolig godt initiativ av Nortura. Det kommer mye spennende nyheter i matverdenen til sommeren.

Jeg vil avslutte dette gjesteinnlegget med takke for invitasjonen og muligheten til f gjesteblogge her hos The Vanilla Monologues, samt en liten oppfordring til Nortura og Gilde om at gode hamburgere ikke bare er en sommertrend, men noe en kan nyte hele ret. Norge fortjener gode hamburgere med godt kvalitetskjtt rett fra kjledisken i sin lokale dagligvareforetning til alle rstider.

Mer om de nye produktene og test av disse kommer i eget innlegg!

#nortura #gilde #prior #bloggtreff #matbloggsentralen #gjesteinnlegg #thevanillamonologues #matblogg #mat #burger #kyllingspyd #grillspyd #grill #sommer

4 kommentarer

Frydis

18.02.2014 kl.10:04

Dette er det som burde friste folk til blogge. Selvom jeg skjnner at mange kan f stjerner i ynene av muligheten til f "gratis" sminke og klr og whatnot i posten. Er dette det som burde friste alikevel.

Kjttfyfaen ! Og ja beklager, men faen mtte virkelig til. Det sier alt, ja. Minus kanskje nam. S kjttfyfaen og nam <3 Der, alt som burde vrt sagt, er herved sagt.
Frydis: Ja absolutt, burde vre flere snne events og mer inkludering av forbrukeren :)

The Kitchn Queen

20.02.2014 kl.16:18

Takk for sist, Peter! Veldig hyggelig ha deg med p treffet. Innlegget ditt er utrolig bra skrevet. Du har definitivt et skjult blogg-talent:) Donut-burgeren er forresten allerede en hit hos meg. Takk for tipset!
The Kitchn Queen: Hei hei, Marie her! Peter skriver egentlig ikke her s han ser ikke kommentarene, bare dette gjesteinnlegget, men jeg vet at han hadde det veldig fint p treffet! Jeg kan sikkert gi deg mailen hans om du vil ha kontakt?

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits