Vegan Yoghurt Orange Muffins + White chocolate flakey crust!

Etter at jeg laget det veganske tebrdet s fikk jeg veldig lyst lage veganske muffins med de samme smakene, bare enda tydeligere yoghurt og appelsinsmak, og en mer muffin-aktig konsistens (mer spongy og saftig) s jeg muffinfiserte oppskriften og den ble supergod! Dette er absolutt helgemuffins eller kanskje til og med psketur p fjellet muffins? De er uansett kjempegode og inneholder i grunn ingen vanskelige ingredienser som du ikke finner i en vanlig matbutikk.

Disse muffinsene er like sin tebrd-bror p den mten at de ikke ser s fancy ut men har mye smak pakket i seg! Bildene er med andre ord ikke s fancy, men vi snakker appelsin, vi snakker hvit sjokolade, vi snakker lnnesirup, vi snakker syrlig og saftig yoghurt muffin og ikke minst: en knasende karamelisert topping!





Jeg bruker veldig ofte amerikanske ml fordi jeg leser veldig mange amerikanske oppskrifter, s om du vil lage mye fra denne bloggen anbefaler jeg absolutt kjpe Cup-ml, det gjr ting ekstremt mye enklere, s slipper du regne om hele tiden! Jeg har to sett med cup- ml, ett sett er formet som ender (ja ender...som i ducks) og ett er kombinert dl ml og cup ml som jeg kjpte p Meny.

Muffinrre ( Amerikanske ml):

2 cups hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts kanel

1/4 ts salt

1 ss brunt sukker

1 dsj vaniljepulver

2 ts finrevet appelsinskall

1/2 cup mrk lnnesirup

1 1/2 cup soya yoghurt naturelle

1/2 cup vegetabilsk olje

1 dl appelsinsaft

1 ts vanilje ekstrakt

2 toppede ss trket tranebr

3-4 ss vegansk hvit sjokolade, hakket

Topping:

3 ss brunt sukker

3 ss vegansk hvit sjokolade i biter

3 ss kaldt vegansk smr

2 ss hvetemel

1/2 ts kanel

Du gjr:

Bland sammen mel,bakepulver, natron, kanel og salt i en bolle og sett til siden.

I en strre bolle legger du det brune sukkeret, vaniljepulveret og appelsinskallet. Rr rundt med en slikkepott og gni appelsinskallet inn i sukkeret for frigjre oljen i skallet og dermed ogs smaken.

I sukkeret blander du inn lnnesirup, yoghurt, nypresset appelsinsaft, og vaniljeekstrakt.

Bland det trre i det vte og tilsett til slutt tranebr og hvit sjokolade.

Fordel i muffinsformer.

Bland sammen alle ingrediensene til toppingen og smuldre over muffinrren. Pass p at muffinsformene ikke er helt fulle da toppingen vil smelte utover.

Stek p 180 grader i ca. 30 minutter, eller til en prvepinne kommer ut uten deig.

Avkjl p rist. Muffinsene er enklere f ut av formene sine nr de har sttt noen timer i kjleskapet. Da kan du eventuelt gi dem en liten runde i mikroen og servere varme med is eller krem.




#vegancupcakes #veganmuffins #veganskbakst #vegansk #vegan #whatveganseat #bakst #muffins #yoghurt #lnnesirup #yoghurtmuffins #sndagsbakst #mat #matblogg #thevanillamonologues #dessert #crueltyfree #polkadot #retro #pastel #foodporn #kake

4 kommentarer

Vikki

25.02.2014 kl.06:57

Ser super digg ut! Venninna mi har drevet og lagd mye vegan mat..
Vikki: Kanskje du fr lurt henne til lage disse her til deg ogs :)

Maria U

09.03.2014 kl.11:58

Kult, ser godt ut :) Har lyst til bli flinkere til bake vegansk!
Maria U: Ja jeg ogs! Det er en liten utfordring egentlig, det er liksom et helt annet opplegg :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits