Birthday Cake Oppskriftsinnlegg!

P sndag s la jeg ut bilder av bursdagskaken min i r, men jeg ville vente med ingredienser og fremgangsmte i og med at det er en litt omfattende kake og jeg var redd for at innlegget skulle bli for langt med masse bilder og flere kremer og det hele. Og n som jeg er syk og like vel bare ligger her i sengen min og har feber s kan jeg jo like godt gjre noe fornuftig, s her kommer oppskrift og fremgangsmte p bursdagskaken!

Dette ble en utrolig god og sinnsykt mektig kake som holdt seg godt bde i kjleskap og p kjkkenbenken.




Jeg tok utgangspunktet i kaken fra DETTE innlegget fra i sommer, med noen sm endringer, og ganachen fra samme innlegg. Den rosa kremen er en bearbeidet versjon av kremen i DETTE innlegget.

Det trengs litt planlegging og organisering her s les godt igjennom oppskriften fr du starter, og vr sikker p at du har alt du trenger av utstyr. Det er ikke S vanskelig som jeg fr det til hres ut som her, det trengs bare litt tid og effort. Men ikke la det skremme deg, den er absolutt verdt det, og er du vant til lage kaker med flere lag og kremer s burde det ikke vre noen sak!

Devil's Food Cake (Kakebunnen)

200 gram smr (Jeg brukte Bremykt)

3 dl vanlig hvitt sukker

3 egg

1 dl bakekakao (Jeg brukte Regia)

2 dl vann

5 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 ts natron

2 dl lettrmme

Sjokoladeganache (kakefyll)

500 gram mrk kokesjokolade (Jeg brukte Freia Dronningsjokolade)

1 dl kremflte

150 smr (Jeg brukte Bremykt)


Vaniljesmrkrem (dekkekrem)

450 gram smr (Jeg brukte Bremykt)

650-700 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

3 ss sitronsaft

1/2 ts matfarge (Jeg brukte Wilton gelfarge i "Rose")

1 flaske kakestr (ca. 120 gram)


Kakebunn:

Jeg startet med kakebunnen her, i og med at den skal kjles helt fr man begynner dele den opp og sette sammen med kremer.

Frst setter du ovnen p 175 grader.

Krem smr og sukker sammen i en stor bakebolle til blandingen blir hvit. Jeg brukte en hndmixer, og det tok ca. 10 minutter.

Mix s inn eggene.

Kok opp vann og hell i en kopp, bland s inn bakekakaoen. La kakaoblandingen kjle seg litt, mens du i en annen bolle sikter sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og natron.

Bland melblandingen i sukkermixen, og rr s inn kakaoen og lettrmmen.

Smr to 19 cm springformer med smr og mel og fordel rren likt i de to formene.

Stek p 175 grader i 40-45 minutter.

Ta kakene ut av ovnen og la dem st og kjle i 15 minutter i formene. Lsne s formene forsiktig og velt kakene over p rist.

La kakene kjlne helt p rist, og sett s i ovnen, pakket inn i plastfolie. Dette steget er ikke superndvendig, men det gjr det lettere dele kakene i lag, da de blir fastere.

Ganache:

Ha sjokolade, smr og flte i en kjele og smelt sammen p lav varme mens du ofte rrer og skraper bunnen med en slikkepott. Pass p at slikkepotten du bruker tler varme!

Nr alt er smeltet sammen, rrer du godt, og setter i kjleskapet for tykne. Nr blandingen er kald og har tyknet mixer du med en hndmixer til du fr en glatt krem.

Har blandingen blitt for hard kan du varme den i mikroen et par sekkunder fr du mixer.

Skjr hver kakebunn i to og legg et tykt lag ganache mellom lagene.

Denn utsiden av kaken med et tynt lag ganache. Dette gjorde jeg for at det skulle bli lettere legge det siste laget med krem utenp kaken uten at den begynte smule. Mange av dere vet allerede at det heter crumb coating, og det gjr det froste en kake mye enklere!

Sett s kaken i kjleskapet noen timer, eller over natten. Nr ganachen er helt stiv tar du kaken ut og legger et tykt lag med smrkrem rundt kaken og p toppen.

Smrkrem:

Du kan lage smrkremen med en gang den skal brukes eller i forveien. Lages den i forveien br den oppbevares i kjleskap, og kan da trenge st p kjkkenbenken litt og mykne fr den skal brukes.

Mix smr og melis sammen i en stor bolle (dette er mye krem). Tilsett s vanilje og sitronsaft og mix godt. Denne kremen blir overhode ikke sur, sitronsaften brukes bare for balansere ut litt av det ste. Mix deretter inn ca. 1/2 ts matfarge, alt ettersom hvor sterk farge du nsker.

Nr du skal bruke kremen vender du inn kakestret. Jeg velger gjre dette like fr bruk s de ikke skal mykne for mye.

Jeg brukte en Wilton stjernetip til lage swirls rundt p toppen av kaken. En hvilken som helst stjernetip kan brukes. Trykk bare ut kremen i en rund bevegelse og avslutt med fre tippen opp. Det kan hende du trenger "stake ut" pningen av tippen noen ganger, pga av kakestret i kremen.

Oppbevar kaken i kjleskapet, men husk ta den ut ca. en halvtime eller lenger fr servering, s mykner ganachen litt og den blir enklere skjre.

Skiltet p toppen av kaken laget jeg forresten av to sugerr i papir kjpt p Etsy, bannerne er fra Miss Etoile og bokstavene er fra Notabene.




8 kommentarer

Alexandra

06.03.2014 kl.16:35

S fin blogg du har.Lykke til med bloggingen. Jeg blogger om kosthold og trening om du er innteressert. Lykke til videre da :))

prinsessen

06.03.2014 kl.16:36

Nam! ser deilig ut, nettopp blogget et innlegg om sunne vafler selv. Gy med litt forskjellige oppskrifter. S inspirerende lese <3
Alexandra: Tusen takk for det, jeg skal ta en titt :)
prinsessen: Vafler er s godt! Skal kikke innom oppskriften din :)

Jenny Raquel

06.03.2014 kl.16:47

densgodut! Virkelig!
Jenny Raquel: Hyggelig hre ^^ Den var kjempegod!

fixndesign

06.03.2014 kl.21:35

Kommer ikke over hvor god den kaken ser ut! Smaker den like himmelsk? Fr kanskje prve meg p den en dag, takk for oppskrift :)
fixndesign: Haha tusen takk! Ja den gjr faktisk det, den er innmari mektig men utrolig god! :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits