I dag har jeg testet en oppskrift fra Linda Stuhaug som jeg ble så fornøyd med at jeg rett og slett bare må dele den med dere! Den jenta har virkelig et talent for sukkerfri og sunn bakst, og jeg må ærlig inrømme at jeg stadig blir imponert over hva hun legger ut på siden sin.
Mange av dere har sikkert prøvd denne oppskriften allerede. Det er hennes oppskrift på Sukkerfrie og fiberrike skuleboller, som jeg valgte å dele i to og bake halvparten som vanlige hveteboller og halvparten som kanelboller.
For å lage kanelbollene ruller du hvert emne til en liten pølse og trykker den ut til en remse med fingrene dine. Så pensler du med smeltet smør, strør over kanel og sukrin gold og legger i en liten form. Eventuelt kan du også gjøre som jeg gjorde og helle over resten av smør/kanel/sukringold blandingen før steking.
I originaloppskriften står det at man skal bruke melk, men jeg prøver å kutte ned på animalske produkter så jeg brukte rismelk som jeg hadde i kjøleskapet og det gikk helt fint. Jeg hadde heller ikke sukrin + og brukte derfor kun sukrin gold. Om du liker veldig søte boller vil jeg like vel anbefale de to ss med sukrin +.
For meg ble da oppskriften slik (6 små boller som vokser til dobbel størelse i ovnen):
35 gram smeltet smør
1 dl rismelk
1/2 pakke tørrgjør (6 gram)
2 ss sukrin gold
1 dæsj kanel
90 gram mager kesam
4 ss fiberfin
ca. 2 dl hvetemel
Dette gjør du:
Smelt smør på den måten du pleier, jeg brukte microbølgeovn. Bland i melken og kjenn etter om den har riktig temperatur. Melkeblandingen skal være ca. 40 grader, det vil si at du ikke skal kjenne melkeblandingen kald eller varm, men helt som huden din.
Visp så inn tørrgjær, og deretter sukrin gold, kanel og mager kesam.
Visp inn fiberfin og vend så inn hvetemel til konsistensen av en elastisk bolledeig. Jeg brukte hendene mine til å elte fort sammen.
Sett til heving på et lunt sted i ca. 30-60 minutter. Mine sto en time.
Rull ut boller og sett på bakepapir eller i form og la etterheve ca. 30 minutter.
Vil du lage kanelboller tar du hvert emne og ruller til en pølse som du trykker flat med hånden, pensle så med en blanding av smeltet smør, kanel og sukrin gold. Hell over resterende blanding før steking.
Stek så på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med på bollene, alle ovner er forskjellige og de skal ut når de er gyldne.
Da gjennstår det bare å takke Linda Stuhaug for ukas søndagsbakst, og kose seg med sunne og gode boller!
#søndagsbakst #boller #sunneboller #sukkerfri #sugarfree #sukkerfriboller #sukkerfribakst #lindastuhaug #sukkerfrikanelboller #kanelboller #sukrin #sukringold #fiberfin #funksjonellmat #mat #dessert #matblogg
Så godt! Og enig…jeg blir mektig imponert over alt Linda får til….:) God søndag.
Min matgale verden: Ja hun er fantastisk 🙂 Var veldig godt å gjøre dem om til kanelboller!
Jeg vil smake en kanelbolle!
ninni roald: Skal ta med til deg jeg.
Takk for fine ord, det setter eg så enormt stor pris på!
Veldig kjekt dei falt i smak 😀 Eg hadde tenkt å ha real bakedag idag, men endte sjuk i natt – så det får heller bli til uka 😉 Fortsatt fin Søndag til deg 🙂
De så gode ut 😀
Linda Marie Stuhaug: Ååh så kjedelig! Jeg har vært sjuk i to uker nå, først luftveisinfeksjon og så magevirus, i dag er første dagen på LENGE jeg har orket å sette i gang med noe. Det var godt for sjelen! Ha en god søndag, og god bedring! 🙂
blueday: Takk ^^
NAM! De så kjempe gode ut.
Hvor mange boller blir det ca av oppskriften? (:
Takk for tips… Står for tiden uten ovn, men når det kommer i hus, da skal de prøves =)
Dem så skikkelig saftig og gode ut:)
ååå herlighet GI MEEEG!
Dorthea Olsson: Så hyggelig at du syns det! 🙂
Maria: Det blir ca. 6 boller, bra du spurte, jeg skal skrive det inn jeg! 🙂
Camilla A: Ånei så kjedelig, jeg var uten ovn i 6 måndter en gang, det ble litt trått etterhvert!
rosmariskarheim: Det var de faktisk også, mye mer enn jeg forventet 🙂
donnalouise: Haha de er raske å slenge sammen! Trenger bare litt tid til å heve 🙂
Går det fint uten fiberfin tror du, eller er det en veldig viktig ingrediens?
Maria: You know, jeg er ikke helt sikker.. det blir jo mindre fiber, men jeg tror ikke det er noen katastrofe… kan du ikke prøve og så fortelle meg hvordan det gikk? Eventuelt så kan du spøre Linda Stuhaug, hun er kjempehyggelig og svarer garantert 🙂
Hei, det ser ut som mange kjempegode oppskrifter uten sukker, men vet dere om hvor mye karbohydrater det er? Jeg har en mann som har diabetes og da er det jo både sukker og karbohydrater som ikke er så bra. Anne
anne thunem: Hei! Nei det vet jeg ikke, men det er vel slik at folk med diabetes helst ikke skal ha fint mel såvidt jeg husker? Litt usikker her, har ikke så mye erfaring der, beklager!