Vegan Peanutbutter Pie + Chocolate Ganache!

I det siste har det vrt snn at nr jeg skal sove s blir jeg en tanke.. panicky. For drive vekk den flelsen har jeg ftt for vane tenke p oppskrifter, oppskriftstesting og hvordan jeg kan gjre idene mine om til maten jeg ser for meg i hodet mitt. Det var under en snn tenkestund at denne paien frst tusslet inn i hodet mitt, og nr jeg frst fr en id s greier jeg liksom ikke helt legge den fra meg fr jeg har prvd den. Spesielt nr det kommer til oppskrifter. Vel, denne iden trenger jeg ikke legge ifra meg for den var s god at jeg kommer til lage den igjen og igjen!

Om du lurer p hva du skal lage til helgen, enten det er fredags, lrdags eller sndagskosen; this is it. Det er bare handle inn med en gang og gjre seg klar for en pai som smelter i munnen.



Som fyll tar jeg utgangspunkt i Vegan Peanutbutter Freezerfudge, som jeg legger over en Digestive kjeks bunn og topper med sjokokladeganache.. yes.. pull out your fatpants.

Denne paien trenger heller ikke noe ovnstid, bare litt smuldring, smelting og helling s er du i ml! Det som er enda bedre er at den ikke inneholder noe raffinert sukker utenom det sukkeret som allerede er i kjeksen. Ellers har jeg kun brukt agavesirup i denne oppskriften.



Irriterende nok fikk jeg ikke noe bra bilde av en snn fin paibit vi ser p tv og i blader, min bit ble p en mte mer en.. klump. Men da jeg serverte mamma et stykke senere p kvelden ble den et perfekt lite stykke, er ikke det typisk? Nok snakk!

Klar?

Du trenger:

Bunn:

200 gram Digestive kjeks eller annen vegansk kjeks du liker

30 gram vegansk smr

45 gram kokosolje

1 klype salt (bruker du smr med salt slyfer du dette saltet)

Fyll:

340 gram naturlig peanttsmr (uten salt, uten sukker, KUN peantter)

4 ss kokosolje

2 ss agavesirup (lnnesirup eller yaconsirup funker ogs)

1 ts vanilje ekstrakt

1/2 ts salt (har du brukt peanttsmr med salt slyfer du dette saltet)

Ganache:

100 gram vegansk sjokolade (Jeg bruker enten Plamil eller Enjoy Life)

1 ts agavesirup

2 ts vegansk smr

1 knivsodd salt

1 knivsodd kanel

Jeg vet det ser ut som mye ingredienser men det er egentlig ikke det, og den litt lange listen reflekterer p ingen mte vanskelighetsnivet i denne oppskriften! S ikke mist motet, bare sett i gang!

Du gjr:

Bunn:

Putt Digestive kjeksene i en food processor og kjr til smuler. Har du ikke en food processor kan du legge kjeksene i en frysepose og sl ls p dem med en kjevle.

Hell smulene i en medium stor bolle.

Smelt sammen kokosolje og smr og bland i smulene. Jeg smeltet kokosoljen og smret i microen, men du kan ogs smelte dem i en kjele. Tilsett en klype salt og bland sammen til konsistensen av vt sand.

Press blandingen ned i en usmurt paiform og sett i kjleskapet.

Fyll:

Ml opp peanttsmret og ha i en stor bolle.

Smelt kokosoljen og rr inn agavesirupen, vaniljen og saltet.

Hell oljeblandingen over peanttsmret og rr frst forsiktig. Nr peanttsmret begynner lse seg opp kan du bruke en visp til vispe blandingen til en jevn rre. Dette kan ta noen minutter avhengig av hvilket peanttsmr du bruker.

Hell over paibunnen og sett i kjleskapet for stivne. Helst 4 timer eller mer. Gjerne over natten!

Ganache:

Ha sjokolade og smr i en kjele (eller i en bolle i microen) og smelt sammen over lav varme. Rr inn agavesirupen, kanelen og saltet og la kjle litt, men ikke stivne.

Hell over i en sprytepose og klipp et lite hull i bunnen.

Trykk ut ganachen over paien i det mnsteret du mtte nske, eller bre over paien i et tynt lag. Avkjl.

Denne paien blir fort myk i romtemperatur s oppbevar den i kjleskapet fr du skal servere den, du kan ogs oppbevare den i fryseren men da trenger den noen minutter p kjkkenbenken fr du skjrer i den.



#vegan #natural #sweet #agavesirup #peanttsmr #peanutbutter #pai #pie #peanutbutterpie #sjokolade #sjokoladeganache #ganache #whatveganseat #bakst #dessert #nobake #fudge #matblogg #dessert #kakeblogg #bakeblogg #matbloggsentralen #crueltyfree #helgekos #lrdagsgodt #vegetarmat #veganbakst #thevanillamonologues

10 kommentarer

utveksling2014

19.03.2014 kl.21:37

Det s utrolig godt ut ! :) M helt klart prves :)

Jeg har en konkurranse p bloggen min, der kan du vre med i trekningen av gavekort p G-sport p verdi av 1000kr. Alt du trenger gjre er stemme p meg p Facebook. Veldig enkelt og veldig lett. Instruksjonene ligger p bloggen min. Gjr du det hjelper du meg med oppn drmmen min. Jeg vil vre svrt takknemlig !

nsker deg en riktig fin kveld :)

Chrisette

19.03.2014 kl.21:44

h! Den s kjeeempe god ut alts! Takk for tips og oppskrift : )

- Jeanette -
Chrisette: S hyggelig at du syns det :) Vis meg gjerne om du lager den! :)
utveksling2014: Takk for det :) Jeg skal ta en titt :)

Silje Haugland

19.03.2014 kl.22:17

Det s skikkelig godt ut, har laget en lignende pai selv:)

Kristine

19.03.2014 kl.23:26

Det ser nydelig godt ut! Hper du fikk sove godt til tross for alle oppskrifter og ideer du l med i hodet :)
Silje Haugland: Takk for det :) S gy :)
Kristine: Fr somregel sove til slutt, takk for omtanken :) Og paien var virkelig god!

HAPPYBITE - Susanne Nesse

20.03.2014 kl.14:47

h, mmm, det der s bare fantastisk godt ut! Du er s flink :-D
Susanne Nesse: Tusen takk for det ^^

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits