Egghunt Påskekake!

I dag skal jeg dele en kake med dere som jeg har ment å lage i minst en uke nå. Jeg har tenkt meg frem til denne lille søtingen og prøvd å komme frem til en påskekake som ikke er den samme gamle appelsinsjokoladekaken med melisglasur. Jeg ville ha med appelsin, men jeg ville ikke ha det i selve kaken denne gangen, og jeg ville ha en litt mer fancy krem.

Til slutt kom jeg altså frem til dette: Sjokoladekake med gresk yoghurt i deigen, fylt med hvit sjokolade smørkrem, med appelsinmarmelade. Pyntet med mørksjokolade fylte iskremkjeks. Nam!

Smørkremen er Manuela Kjeilends Hvit Sjokolade Frosting  iblandet appelsinmarmelade, og kakebunnen er en mindre utgave av hennes Devils Food Cake, bare med gresk yoghurt istedenfor rømme.

Denne kaken er nemlig ganske liten. Den er bakt i to 15 cm springformer og er en mini-utgave av den vanlige Devils Food Kaken. Jeg har enkelt og greit delt oppskriften på to. Vil du lage en vanlig kake må du doble den.

Så gjenstår det bare å spørre hva dere har bakt til påske, eller hva dere skal bake? Har dere noen tradisjoner i hatten?

 

Du trenger:

100 gram smør (romtemperert)

1,5 dl hvitt sukker

1/2 ts vaniljepulver

2 egg

2,5 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 store ss bakekakao

1 dl kokende vann

1 dl gresk yoghurt

Kremfyll:

230 gram smør

4 dl melis

200 gram hvit sjokolade

3 ss appelsinmarmelade med biter av skall

Grønn konditorfarge

 

Du gjør:

Kakebunn:

I en stor bolle pisker du smør og sukker hvitt.

Tilsett vaniljepulveret og pisk inn.

Pisk inn ett og ett egg.

I en medium stor bolle sikter du hvetemel, natron og bakepulver. Sett til side.

I et litermål eller en kopp rører du bakekakao ut i kokende vann og setter til side.

Bland melblandingen inn i smørblandingen.

Tilsett kakaoen og yoghurten og bland godt.

Forbered to springformer på 15 cm med smør og mel og fordel deigen likt i de to formene.

Stek på 175 grader i 25-30 minutter.

Avkjøl på rist.

Kremfyll:

Knekk sjokoladen i biter og smelt på lav varme. Rør ofte, og avkjøl når massen er helt jevn.

Ha romtemperert smør og melis i en stor bolle.

Pisk sammen smør og melis på lav hastighet. Øk hastigheten når blandingen er jevn og pisk til kremen er hvit.

Bland så inn den smeltede sjokoladen og miks til en jevn krem.

Ta ut 1/3 av kremen og ha over i en mindre bolle. Bland inn konditorfarge til ønsket sjatering, jeg brukte 1 ts gelfarge. Sett i kjøleskapet. Det er enklere å sprøyte ut når kremen er litt fast.

I den resterende kremen blander du inn 3 ss appelsinmarmelade og rører godt. Sett også denne kremen i kjøleskapet.

Montering:

Legg et godt lag av den hvite kremen mellom kakebunnene, og dekk kaken med et tynt lag av samme krem.

Sett i kjøleskapet en halv time for å bli fastere.

Fyll en sprøytepose med den grønne kremen, bruk en stjernetipp.

Bruk den grønne kremen og trykk ut “gress” på toppen av kaken og plassér egg i midten. 

Dekk sidene av kaken med mer av den hvite kremen og trykk inntil én og én kjeks. Sikre med litt hyssing rundt kaken så kjeksene skal få sjans til å feste seg.

Sett i kjøleskapet en halv time og fjern så hyssingen.

 

#matblogg #mat #dessert #kake #sjokoladekake #påskekake #kakeblogg #dessertblogg #bakeblogg #matbloggsentralen #påske #påskeegg #festkake #påskeferie #godpåske #bakst #påskebakst #manuelakjeilen #passion4baking

8 kommentarer

Siste innlegg