Sukkerfri Flettebakst med Vaniljekrem og Bringebær!

I dag har det regnet så og si hele dagen.. ikke direkte påskestemning merker jeg, men det går fint, for jeg har nemlig bakt!

Husker dere denne?

Dette er en litt annen versjon, fylt med vaniljekrem og bringebær. Flettekransversjonen av mitt aller første blogginnlegg kan man nesten si. Husker dere disse? Dette er de samme smakene, bare stuffet inn i en bolledeig.

En meget saftig og god bolledeig som også tilfeldigvis er sukkerfri og vegansk. Det betyr at den er veldig allergivennlig, og at de som ikke tåler melk, meieriprodukter eller egg kan spise denne uten å bekymre seg. Blir vel ikke så mye bedre enn det?


Den kladden på midten skal være et hjerte for de som lurte på det…

Dere ser kanskje at det er noen ekstra boller med på bildene? Jeg doblet nemlig oppskriften for å bruke halvparten til porsjonsboller og halvparten til denne fletten, og det ble veldig bra. Eventuelt kan du jo lage boller av hele deigen og fryse ned halvparten.

Du trenger:

Deig:

70 gram vegansk smør

2 dl melk

1 pakke tørrgjær for søt bakst (12 gram)

200 gram usøtet eplepuré

4 ss sukrin gold (toppet)

2 ss sukrin

1 ss kanel

1 ts vaniljepulver

8 ss fiberfin (toppet)

16-17 ss hvetemel (toppet)

Fyll:

2 bokser friske bringebær

1 pakke vaniljekrem (Eldorado har sukkerfri vaniljekrem)

 

Du gjør:

Smelt smør og visp sammen med melken i en stor bolle.

Pass på at væsken er fingervarmt før du visper inn tørrgjæren.

Visp så inn eplepuré, sukrin gold, sukrin, kanel og vaniljepulver.

Visp inn fiberfin og halvparten av hvetemelet.

Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og justér til du har en elastisk bolledeig.

Elt fort sammen og sett til heving i en time på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Del deigen i to.

Flette:

Kjevle deigen ut til en firkant litt større enn et A4 ark.

Skjær strimler på hver side av deigen. La det være en stripe i midten til å putte på fyll.

Legg en stripe med vaniljekrem i midten og putt på bringebær.

Brett inn endestykkene og brett så annenhver strimmel over hverandre til du har en flette.

Legg i smurt form eller på bakepapir og pensle med egg.

Stek på 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Boller:

Del deigen i seks like store emner.

Rull emnene til kuler og trykk hver kule ned og ut så det er plass til både fyll og til å skjøte sammen bollen.

Sett 1 ss vaniljekrem i midten av hver bolle og putt på 3 bringebær. Skjøt sammen bollen ved å trykke endene av bolledeigen sammen.

Form til en bolle og legg hver bolle på et bakepapir med skjøten ned.

Pensle med egg og stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips:

Vil du gjøre denne fletten fullstendig vegansk så anbefaler jeg å fylle kun med bringebær og heller ha vegansk pisket krem på siden. Da kan du også bruke rismelk eller soyamelk til å pensle med istedenfor egg.

 

#vegansk #veganskbakst #sukkerfri #sugarfree #sukringold #sukrin #fiberfin #funksjonellmat #sunneboller #sunnbakst #kosthold #dessert #bakeblogg #dessertblogg #kakeblogg #matblogg #matbloggsentralen #bringebær #vaniljekrem #påskebakst #påske

8 kommentarer

Siste innlegg