Banankake med sjokoladebiter + Hjemmelaget karamell glaze!


I dag skal jeg dele med dere oppskriften til den kaken jeg la ut p Instagram i pskeferien!

Den er myk og god, med en crunchy skorpe, og stappfull av banan, sjokoladebiter og bananchips.

Den har ogs en hjemmelaget karamellglaze og holder seg veldig bra. Den blir faktisk bedre og bedre jo lenger den str p kjkkenbenken!

Perfekt med et glass melk til!




Du trenger:

Kakedeig:

100 gram smr

200 gram brunt sukker

2 egg

200 gram siktet hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts natron

300 gram banan (Et tips fra meg er kjpe fairtrade bananer, i min erfaring s modner de fortere og du vil ha s modne bananer som mulig til denne baksten, de er stest og mest bananete)

2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

2 hndfuller trket bananchips

100 gram mrk sjokolade

Karamellglaze:

4 ss smr (med salt)

100 gram brunt sukker

1 ss mrk lnnesirup

1 ss vaniljeekstrakt

Du gjr:

Kakedeig:

Sikt sammen mel, bakepulver og natron i en bolle.

I en strre bolle mikser du sammen brunt sukker og romtemperert smr til det blir fluffy.

Miks inn ett og ett egg i sukkerblandingen.

Tilsett s moste bananer og vaniljepulver.

Deretter mikser du inn melblandingen litt og litt til du har en jevn deig.

Hakk den mrke sjokoladen, og hakk bananchipsene i mindre biter.

Vend inn mrk sjokolade og halvparten av bananchipsene.

Ha deigen i en springform du har smurt og melet og stek p 200 grader i ca. 50 minutter eller til en prvepinne kommer ut trr.

Resten av bananchipsene kan du str over kaken fr du setter den i ovnen, eller bruke dem til pynte kaken med nr den er stekt. Jeg liker ha dem med i ovnen, da blir de p en mte karamellisert, og fr en rundere smak.

Karamellglaze:



Nr det er ca. 10 minutter igjen av steketiden kan du begynne lage karamellglazen. Den skal pfres kaken mens den fremdeles er varm.

I en jernkjele legger du brunt sukker og smr og smelter sammen p medium varme.

Nr blandingen begynner boble kan du ha i vanilje og lnnesirup.

Rr ofte og pass p at det ikke brenner seg.

Blandingen vil begynne tykne etterhvert som den bobler. For meg tok det ca. 10 minutter fr jeg hadde nsket konsistens.

Nr kaken er ferdig stekt tar du den ut og stikker noen hull i toppen. Hell s over halvparten av glazen og la den renne ned i kaken.

Hell s over resten av glazen ved servering.

Kaken trenger ikke st i kjleskapet, men kan oppbevares tildekket p kjkkenbenken.




8 kommentarer

Veronika BS

22.04.2014 kl.16:38

S herlig!!
Veronika BS: S gy at du syns det ^^

Tonje

22.04.2014 kl.22:33

guri, DEN s god ut! :D
Hunder og tur: Tusen takk, s hyggelig at du syns det! Den kan lages i brdform ogs, og dropper du karamellen er den perfekt ha med p tur :)
Mm, dette sg berre heilt fantastisk ut! Spennande smakskombinasjoner :)
Linda Marie Stuhaug: Tusen takk, du! :)

Veronica Andrea

23.04.2014 kl.15:47

Nam! Ser syyykt god ut!
Veronica Andrea: Tusen takk Veronica ^^

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits