Banankake med sjokoladebiter + Hjemmelaget karamell glaze!


I dag skal jeg dele med dere oppskriften til den kaken jeg la ut på Instagram i påskeferien!

Den er myk og god, med en crunchy skorpe, og stappfull av banan, sjokoladebiter og bananchips. 

Den har også en hjemmelaget karamellglaze og holder seg veldig bra. Den blir faktisk bedre og bedre jo lenger den står på kjøkkenbenken!

Perfekt med et glass melk til!




Du trenger:

Kakedeig:

100 gram smør

200 gram brunt sukker

2 egg

200 gram siktet hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts natron

300 gram banan (Et tips fra meg er å kjøpe fairtrade bananer, i min erfaring så modner de fortere og du vil ha så modne bananer som mulig til denne baksten, de er søtest og mest bananete)

2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

2 håndfuller tørket bananchips

100 gram mørk sjokolade

Karamellglaze:

4 ss smør (med salt)

100 gram brunt sukker

1 ss mørk lønnesirup

1 ss vaniljeekstrakt

 

Du gjør:

Kakedeig:

Sikt sammen mel, bakepulver og natron i en bolle.

I en større bolle mikser du sammen brunt sukker og romtemperert smør til det blir fluffy. 

Miks inn ett og ett egg i sukkerblandingen.

Tilsett så moste bananer og vaniljepulver.

Deretter mikser du inn melblandingen litt og litt til du har en jevn deig.

Hakk den mørke sjokoladen, og hakk bananchipsene i mindre biter.

Vend inn mørk sjokolade og halvparten av bananchipsene.

Ha deigen i en springform du har smurt og melet og stek på 200 grader i ca. 50 minutter eller til en prøvepinne kommer ut tørr.

Resten av bananchipsene kan du strø over kaken før du setter den i ovnen, eller bruke dem til å pynte kaken med når den er stekt. Jeg liker å ha dem med i ovnen, da blir de på en måte karamellisert, og får en rundere smak.

Karamellglaze:



Når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden kan du begynne å lage karamellglazen. Den skal påføres kaken mens den fremdeles er varm.

I en jernkjele legger du brunt sukker og smør og smelter sammen på medium varme.

Når blandingen begynner å boble kan du ha i vanilje og lønnesirup.

Rør ofte og pass på at det ikke brenner seg.

Blandingen vil begynne å tykne etterhvert som den bobler. For meg tok det ca. 10 minutter før jeg hadde ønsket konsistens.

Når kaken er ferdig stekt tar du den ut og stikker noen hull i toppen. Hell så over halvparten av glazen og la den renne ned i kaken.

Hell så over resten av glazen ved servering.

Kaken trenger ikke å stå i kjøleskapet, men kan oppbevares tildekket på kjøkkenbenken.




 

8 kommentarer

Veronika BS

22.04.2014 kl.16:38

Så herlig!!
Veronika BS: Så gøy at du syns det ^^

Tonje

22.04.2014 kl.22:33

Å guri, DEN så god ut! :D
Hunder og tur: Tusen takk, så hyggelig at du syns det! Den kan lages i brødform også, og dropper du karamellen er den perfekt å ha med på tur :)
Mm, dette såg berre heilt fantastisk ut! Spennande smakskombinasjoner :)
Linda Marie Stuhaug: Tusen takk, du! :)

Veronica Andrea

23.04.2014 kl.15:47

Nam! Ser syyykt god ut!
Veronica Andrea: Tusen takk Veronica ^^

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits