Bloggbursdag, 17.Mai og Hvit Sjokolade- og Sitronostekake!

Denne uken er det mye feire. I gr hadde min kjre farmor bursdag, Det er 17.mai p lrdag, og p torsdag er det faktisk bloggens 1-rs dag! Tenk at jeg har en ettring i hus!

Denne bloggen har blitt s mye mer enn jeg hadde trodd da jeg startet, og jeg gleder meg til se hvordan den kommer til utvikle seg fremover!

For feire har jeg lyst dele med dere den frste originale oppskriften jeg la ut her p bloggen, nemlig Hvit sjokolade - og Sitronostekake!



Oppskriften ligger allerede ute, med steg for steg bilder og fremgangsmte, men jeg har redigert oppskriften litt denne gangen, for prve lage den enda litt bedre. Jeg har alltid syntes at hye kaker er mer festlig enn flate, og denne oppskriften gir deg en hyere ostekake, med masse nydelig sitronete fyll. Fremgangsmten er dog den samme, s om du vil ha fremgangsmte i bde tekst og bilder s trykk p linken ovenfor s kommer du til det gamle innlegget.

I denne kaken har jeg brukt en nydelig lemoncurd, en slags sitronkrem laget med eggeplommer og smr. Denne gangen har jeg brukt ferdigkjpt, men du kan for all del lage den selv ogs.

Den jeg brukte kommer fra merket Stokes og er laget med egg lagt av hner som fr lov g fritt, og som bor p en grd godkjent for humant dyrehold av selveste RSPCA ! Det gjr meg s glad nr man kan f tak i snne produkter!

Husk forresten at denne kaken M oppbevares i kjleskap helt til den skal serveres, da den er litt sensitiv for varme.




Her er den oppdaterte oppskriften:

Bunn:
200 gram digestive kjeks
65 gram smeltet smr

Glaze:
100 gram Lemon Curd (Hjemmelaget eller p glass)

Fyll:
300 gram hvit sjokolade
300 gram Philadelphia ost
250 gram mykt smr
400 gram melis
6 ss sitronsaft

 



 
 
Hva skal du bake til 17.mai?
 
 

7 kommentarer

thefashionablemom

13.05.2014 kl.12:54

Yummy! sS deilig det ser ut :)
thefashionablemom: Tusen takk ^^
Haaallelujah! Kaka ser heilt fantastisk ut :D

Selflgelig skal det bakes, men ikkje heilt bestemt meg for kva enda..

Ha en fin dag videre :)
Linda Marie Stuhaug: Haha det var da en stormende jubel! Tusen takk! Jeg har faktisk tenkt en del p deg og det nye kostholdet ditt de siste dagene! Tenkte jeg skulle prve tenke meg ut noen godbiter som kroppen din hadde likt :)
Ha en god kveld!
Oi, s hyggelig hre!

Blir kjekt utveksle oppskrifter :) Eg har ftt prvd meg litt fram p kjkkenet og det er i grunn ikkje s verst bake uten melk, gluten og sukker! Litt utfordring selflgelig, men det er berre kjekt :)
Linda Marie Stuhaug: Jeg beundrer innstillingen din :) Jeg tror du kommer til klare deg superbra, det er bare en periode med omstilling p en mte. Man m lre bake p nytt nesten fordi det er andre regler med andre ingredienser om du skjnner hva jeg mener?
Tusen takk for det!

Ja, det blir nesten som bake p nytt!

M sette meg inn i andre ingredienser eg ikkje er vandt med og finne ut korleis ulike meltyper egner seg i ulik bakst. S litt prving og feiling vil det bli :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits