Bloggbursdag, 17.Mai og Hvit Sjokolade- og Sitronostekake!

Denne uken er det mye å feire. I går hadde min kjære farmor bursdag, Det er 17.mai på lørdag, og på torsdag er det faktisk bloggens 1-års dag! Tenk at jeg har en ettåring i hus!

Denne bloggen har blitt så mye mer enn jeg hadde trodd da jeg startet, og jeg gleder meg til å se hvordan den kommer til å utvikle seg fremover!

For å feire har jeg lyst å dele med dere den første originale oppskriften jeg la ut her på bloggen, nemlig Hvit sjokolade - og Sitronostekake!Oppskriften ligger allerede ute, med steg for steg bilder og fremgangsmåte, men jeg har redigert oppskriften litt denne gangen, for å prøve å lage den enda litt bedre. Jeg har alltid syntes at høye kaker er mer festlig enn flate, og denne oppskriften gir deg en høyere ostekake, med masse nydelig sitronete fyll. Fremgangsmåten er dog den samme, så om du vil ha fremgangsmåte i både tekst og bilder så trykk på linken ovenfor så kommer du til det gamle innlegget.

I denne kaken har jeg brukt en nydelig lemoncurd, en slags sitronkrem laget med eggeplommer og smør. Denne gangen har jeg brukt ferdigkjøpt, men du kan for all del lage den selv også.

Den jeg brukte kommer fra merket Stokes og er laget med egg lagt av høner som får lov å gå fritt, og som bor på en gård godkjent for humant dyrehold av selveste RSPCA ! Det gjør meg så glad når man kan få tak i sånne produkter!

Husk forresten at denne kaken MÅ oppbevares i kjøleskap helt til den skal serveres, da den er litt sensitiv for varme.
Her er den oppdaterte oppskriften:

Bunn:
200 gram digestive kjeks
65 gram smeltet smør

Glaze:
100 gram Lemon Curd (Hjemmelaget eller på glass)

Fyll:
300 gram hvit sjokolade
300 gram Philadelphia ost
250 gram mykt smør
400 gram melis
6 ss sitronsaft

  
 
Hva skal du bake til 17.mai?
 
 

7 kommentarer

thefashionablemom

13.05.2014 kl.12:54

Yummy! sSå deilig det ser ut :)
thefashionablemom: Tusen takk ^^
Haaallelujah! Kaka ser heilt fantastisk ut :D

Selfølgelig skal det bakes, men ikkje heilt bestemt meg for kva enda..

Ha en fin dag videre :)
Linda Marie Stuhaug: Haha det var da en stormende jubel! Tusen takk! Jeg har faktisk tenkt en del på deg og det nye kostholdet ditt de siste dagene! Tenkte jeg skulle prøve å tenke meg ut noen godbiter som kroppen din hadde likt :)
Ha en god kveld!
Oi, så hyggelig å høre!

Blir kjekt å utveksle oppskrifter :) Eg har fått prøvd meg litt fram på kjøkkenet og det er i grunn ikkje så verst å bake uten melk, gluten og sukker! Litt utfordring selfølgelig, men det er berre kjekt :)
Linda Marie Stuhaug: Jeg beundrer innstillingen din :) Jeg tror du kommer til å klare deg superbra, det er bare en periode med omstilling på en måte. Man må lære å bake på nytt nesten fordi det er andre regler med andre ingredienser om du skjønner hva jeg mener?
Tusen takk for det!

Ja, det blir nesten som å bake på nytt!

Må sette meg inn i andre ingredienser eg ikkje er vandt med og finne ut korleis ulike meltyper egner seg i ulik bakst. Så litt prøving og feiling vil det bli :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits