Sugarfree Vegan Vanilla Coconut Strawberryswirl Icecream!

Jeg hper ikke dere er lei av iskrem, fordi i dag kommer det enda en!

Denne er bde sukkerfri, vegansk, og glutenfri, s den burde passe til de fleste. I tillegg er den veldig god!

Jeg eksperimenterte litt med bilder denne gangen og tok bilder med litt annet "humr" denne gangen, lyset og redigeringen er litt anderledes enn hva jeg pleier g for, men det er gy jobbe litt med selve foto-delen av matblogging ogs. S i dag legger jeg ut to helt forskjellige bilder av samme isen. Jeg synes iallefall de er helt forskjellige.




Men over til oppskriften!

Du trenger:

Sukkerfri Iskrembase:

400 ml full fat kologisk kokosmelk (1 boks)

2 ss sukrin gold (du kan bytte ut 1 ss med mrk lnnesirup)

1 ss sukrinmelis

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts vaniljepulver

Sukkerfritt Jordbrsyltety:

1 boks norske jordbr (ca. 6-7 dl)

3,5 dl vann

2 ss sukrin gold

1 ss sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

Du gjr:

Jordbrsyltety:

Jeg starter med jordbrsyltetyet fordi det tar lengst tid, bde tilberede og avkjle fr det kan blandes i iskrembasen.

Skyld og rens 1 kurv norske jordbr. Jeg bruker norske br fordi de er de steste akkurat n.

Kutt store br i 4 og sm br i to, og legg dem i en kjele sammen med vann, sukrin gold, sukrinmelis og vaniljepulver.

Gi brene et oppkok og skru ned varmen s de kan st og smputre i ca. 1 time.

Jeg kokte mine br i 55 minutter nyaktig og da hadde de en tykk marmelade-aktig konsistens. Jeg liker syltetyet mitt veldig smoothe, men vil du ha det mer som rrte br s koker du bare kortere tid.

Ha over i et glass og la avkjle helt fr du setter p lokk.

Rr godt og ofte mens syltetyet koker, pass p at det ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. Jeg bruker teflonkjele og silikonsleiv og det funker bra for meg.

Iskrembase:

Ha hele innholdet av kokosmelkboksen i en stor bolle.

Pisk kokosmelken til en jevn melk og ha i stning og vanilje.

Pisk sammen og smak til om du vil ha det stere, eller om du nsker mer vanilje.

Ha i iskremmaskin og la den kjre til basen har soft-is konsistens. Med min maskin tok det ca 40 minutter.

Ha syltety i iskrembasen litt rundt omkring i beholderen og rr rundt et par ganger for skape en swirl effekt. Om du vil kan du ogs legge til biter av friske jordbr.

Ha over i iskremboks og sett i fryseren med en gang.

#vegan #vegansk #glutenfri #sukkerfri #sugarfree #whatveganseat #sommer #jordbr #norskebr #norskejordbr #matblogg #dessertblogg #is #hjemmelagetis #matbloggsentralen #sukkerfrittsyltety #funksjonellmat

13 kommentarer

Kristine Valberg

10.07.2014 kl.18:58

Gjett om jeg fikk lyst p slik is n, den s helt utrolig god ut! :D

Annika Louise

10.07.2014 kl.19:12

Det s helt nydelig ut! Takk for oppskriften, den m prves :-)

Liv Judit

10.07.2014 kl.19:17

Kjempe bra bilder og den isen s jo bare utrolig god ut!

legg meg gjerne til som bloggvenn

TheVanillaMonologues.

11.07.2014 kl.15:31

Kristine Valberg: S hyggelig hre! Da syns jeg du skal lage is! ^^

TheVanillaMonologues.

11.07.2014 kl.15:32

Annika Louise: S hyggelig hre, la meg gjerne vite hva du synes om isen nr du har prvd den! :)

TheVanillaMonologues.

11.07.2014 kl.15:32

livjudit: Tusen takk, veldig hyggelig hre :)

Annika Louise

12.07.2014 kl.13:57

Hvor fr man kjpt vaniljeekstrakt? :-)

TheVanillaMonologues.

14.07.2014 kl.14:19

Annika Louise: De har det i matbutikk men det er i veldig sm flasker. God vaniljeekstrakt er litt dyrt, men det er verdt det synes jeg! Jeg har kjpt mine kologiske p Kinsarvik Naturkost i Sandvika og p iHerb. Stikk innom din nrmeste helsekost butikk, de pleier ha der :)

Monika

16.07.2014 kl.18:07

Hei, denne isen s helt himmelsk ut! :D Men jeg lurte litt p hvilken iskremmaskin du bruker, og om du ev. m fryse ned isen etter du har kjrt den i maskinen for at det skal bli ordentlig iskremkonsistens, eller om den fr iskremkonsistens bare av vre i iskremmaskinen :)?

TheVanillaMonologues.

16.07.2014 kl.20:16

Monika: Hei! Jeg har ikke egen maskin men lner pappa sin nr jeg skal lage "kuleis" :) Jeg har den ikke her n men jeg skal spre han, s kan jeg komme tilbake til deg. Fikk inntrykk av at den er litt dyr, og er den typen som kjler ned iskremblandingen mens den kjrer, ikke den typen som bare kjrer med en kald bolle. De maskinene hvor du setter bollen i fryseren fr du bruker den fr somregel ikke isen til riktig konsistens, den blir bltere i og med at bollen mister kulden sin under prosessen. Om du har lyst lage en del is s ville jeg absolutt gtt for en maskin som kjler mens den lager :) Eventuelt kan du bruke denne oppskriften til lage ispinner! Da slipper du hele maskinen :)

Monika

16.07.2014 kl.22:54

ja, den er grei! Ja hadde vrt supert om du har anledning til sprre han :) Tusen takk for det!

TheVanillaMonologues.

18.07.2014 kl.15:18

Monika: Denne her er det vi har brukt. Jeg ser at de ikke har den lenger, men om du leser produktinfoen s kan du jo kjpe en med de samme spesifikasjonene :)
https://www.komplett.no/master-iskremmaskin/773081

Monika

19.07.2014 kl.21:41

Den er grei :D Tusen takk for det! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits