I dag har jeg laget en overraskende god kake. Jeg hadde lyst å lage en hvit sjokoladekake og jeg ville ha moreller i den. Det var i grunn det jeg visste, så jeg begynte å google “hvit sjokoladekake” og så gjennom en hel haug med oppskrifter.
Det endte med at jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra “Tara”, men gjorde noen endringer. Jeg valgte denne oppskriften fordi det ikke var så mye styr med den, den er veldig rett frem og lett å følge. Jeg forandret på fremgangsmåten, steketiden og noen ingredienser. Utfallet ble en kake med god smak av hvit sjokolade, uten å være for søt, med innslag av moreller, som for øvrig eksploderer av smak når de blir varmet opp.
Her har jeg valgt å bruke morellene hele, med stilk, for synsskyld, men det er ikke noe i veien for å ta ut steinen før du bruker dem.
I og med at hvit sjokolade er ganske søtt har jeg minsket sukkermengden. Jeg har også lagt til litt bakepulver for å få en litt luftigere kake, som har sprø skorpe, men er myk inni.
Du trenger:
100 gram smør
100 gram hvit sjokolade
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
2 egg
2 dl moreller
Du gjør:
Smelt sammen smør og hvit sjokolade over lav varme og rør sammen. La avkjøle et par minutter.
Rør sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker og sett til side.
Hell smør/hvit sjokolade i melblandingen og rør inn ett egg av gangen.
Forbered en springform på 20-24 cm med smør og mel og hell i røren.
Legg moreller på toppen av kakedeigen, de vil synke litt ned ettersom kaken steker.
Stek på 180 grader i 45 minutter, og så 10 minutter til tildekket med folie, eller til en prøvepinne stukket ned i midten av kaken kommer ut ren.
La kaken avkjøles og server med pisket krem eller et dryss melis.
#sommer #sommerbakst #sommerkake #kake #sjokoladekake #hjemmebakt #matblogg #dessertblogg #dessert #5omdagen
namm denne såg kjempe god ut! Må testes!
NadineOlsen: Tusen takk! Den falt virkelig i smak her hjemme 🙂