De beste Sommermuffinsene med Norske Jordbær, rømme og hvit sjokolade!

Jeg vet det er Mandag, men det er sommerferie og jordbærsesongen er godt i gang, og da er det lov med muffins! Nydelige muffins med Hvite Sjokoladedråper og Norske Jordbær! 

Puh det er varmt å stå på kjøkkenet i dag gitt, men veldig godt å få bakt litt igjen, og absolutt verdt det.

Til disse muffinsene brukte jeg denne oppskriften, minsket litt på sukkermengden, gjorde om til Norske mål, og forandret litt på fremgangsmåten.

 

Dette trenger du (15-17 store muffins) :

170 gram smør

150 gram brunt sukker

50 gram hvitt sukker

3 egg

1,2 dl melk

290 gram lettrømme

2 ts vaniljeekstrakt

250 gram hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/4 ts salt

300 gram jordbær

200 gram hvite sjokoladedråper, eller hakket hvit sjokolade

Du gjør:

Rens og skyld jordbærene, og kutt i mindre biter. Tørk såvidt av bærene med papir og sett til side.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og salt. Rør sammen og sett til side.

I en stor bolle kremer du sammen romtemperert smør og begge typene sukker.

Tilsett ett og ett egg, og deretter rømme, melk og vanilje.

Tilsett melblandingen til eggeblandingen i to omganger. Rør godt mellom hver gang.

Ha i jordbærbitene og halvparten av den hvite sjokoladen. Spar resten av sjokoladen til å strø på toppen før steking.

Spray et muffinsbrett for store muffins med bakespray og fordél rett i formen, ikke bruk papirformer.

Dryss litt sjokoladedråper eller hakket sjokolade over hver muffin før du setter dem i ovnen.

Stek muffinsene i 30-40 minutter, på 175 grader.

Avkjøl i ti minutter i formene, og vipp så ut på en rist.

Avkjøl helt. Muffinsene vil bli litt fastere ettersom de kjøles.

Server med vaniljeis, krem, ekstra hvit sjokolade eller som de er!

 

#jordbær #jordbærsesong #strawberries #strawberryseason #whitechocolate #muffins #cupcakes #chocolatechip #5omdagen #morshjemmebakte #brodogkorn #smakforalle #smakavsommer #godtno #bakemag #tarasmak #matbloggerne #matbloggsentralen #matprat #matfoto #foodphotography #bakeblogg #kakeblogg #matblogg

6 kommentarer

Siste innlegg