hits

Vegansk Ostekake med Hvit Sjokolade og Bringebær!

I dag skal jeg dele en kake med dere som er veldig allergivennlig, og veldig god!




Denne kaken er satt sammen av crunchy Oreo-bunn og silkemykt fyll av hvit sjokolade og Norske bringebær! Det er jo tross alt bringebærsesong!




Så dette er den første gangen jeg har prøvd å lage en vegansk ostekake. Det er også første gang jeg har prøvd å bruke vegansk "gelatin". Jeg må si at jeg syns det er utrolig spennende og litt skummelt å bruke råvarer jeg ikke er vant med. Men da er jo gleden også desto større når produktet blir så bra!

For det meste gikk det bra, jeg var nok litt uforsiktig da jeg pisket ut pulveret så det klumpet seg litt, men bortsett fra det ble fyllet akkurat passe mykt/fast og velsmakende.

Jeg har brukt en blanding av rismelk- og soyasjokolade for å få en litt hvitere farge på fyllet. Soyamelksjokolade blir nemlig ikke helt hvit av en eller annen grunn.

I og med at dette er en vegansk oppskrift så har jeg tenkt å oppgi hvilke merker av de forskjellige varene jeg brukte. Det er ikke fordi jeg er sponset av noen av dem, men fordi jeg regner med at forskjellige produkter gir forskjellige resultater.




 

Du trenger (16 cm springform):

Bunn:

200 gram Oreo kjeks (Enkeltpakkene er veganske)

65 gram vegansk smør

Fyll:

200 gram hvit sjokolade (100 gram Bonvita hvit, 100 gram Hvit Original Vantastic Foods)

200 gram vegansk smør

225 gram vegansk cream cheese (Tofutti Cream Cheese)

160 gram melis

2 poser Veg-Gel, tilsvarende 4 plater gelatin (Dr. Oetker)

2 dl kokende vann

1/2 ts vaniljepulver

200 gram bringebær

 

Du gjør:

Bunn:

Ha Oreokjeks i en foodprocessor og kjør til smuler. 

Smelt smøret (65 gram) og bland med Oreosmulene.

Trykk blandingen ned i en bakepapirkledd springform på 16 cm, og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll:

Ha Tofutti Cream Cheese i en stor bolle og pisk den jevn.

Ha i romtemperert smør i samme bolle og pisk sammen.

Smelt sjokoladen over lav varme, la avkjøle litt og bland sammen med smørblandingen.

Ha i melis og vaniljepulver og bland til en jevn masse.

Tilbered Veg-gel eller Agarpulver tilsvarende 4 gelatinplater. Sørg for at blandingen du får er helt jevn og klumpfri.

Jeg brukte 2 poser Veg-Gel og kokte opp med 2 dl vann.

Ha gel i fyllet og miks godt.

Til slutt rører du inn bringebærene.

Ha over bunnen og sett i kjøleskapet over natten.

For å få kaken ut av formen fører du en skarp kniv rundt kanten av formen, løsner den og skyver kaken over på et serveringsfat.

Oppbevares i kjøleskap.




#allergivennlig #eggfree #dairyfree #bringebær #bringebærsesong #raspberries #raspberryseason #whitechocolate #cheesecake #vegancheesecake #vegan #whatveganseat #crueltyfree #agar #agaragar #summer #summerbaking #tofutti #veganwhitechocolate #veganlife #5omdagen #morshjemmebakte #brodogkorn #smakforalle #smakavsommer #godtno #bakemag #tarasmak #matbloggerne #matbloggsentralen #matprat #matfoto #foodphotography #bakeblogg #kakeblogg #matblogg 

16 kommentarer

Jlb- Janne Bodin

21.07.2014 kl.18:37

WOW! Det så jo helt nydelig ut :-) Ha en fin kveld!

Linda Taylor

21.07.2014 kl.19:24

Den så bare fantastisk ut :D
Jlb: Tusen takk, veldig hyggelig å høre :) Og en god kveld til deg!
Linda Taylor: Så hyggelig, takk ^^

Kamilla Haaland

21.07.2014 kl.21:13

så helt sinnsykt godt ut!
For ei rålekker kake! Frister virkelig :)

Håper du har hatt en strålande Mandag!

Nina Bakke

22.07.2014 kl.08:27

Lekker :)
Nina Bakke: Takk :)
Kamilla Haaland: Tusen takk! :) var veldig god :)
Linda Marie Stuhaug: Tusen takk, Linda! Veldig hyggelig å høre! Håper du har hatt en strålende dag i varmen! :)

Monika

22.07.2014 kl.20:33

Den så helt himmels ut! :D
Monika: Tusen takk! Den var god den altså ^^

Morten

23.07.2014 kl.09:11

Supert at du legger ut veganske kaker! Skal faktisk lage en lignende ostekake på søndag, men da blir det med lime i stedet for hvit sjokolade.sykt digg med litt syrlig smak i sånne kaker.

Nutana er forresten den veganske margarinen som egner seg best til baking synes jeg. :)
Morten: Så gøy at du liker det jeg legger ut! Ta en titt på de andre veganske oppskriftene også, mye å kose seg med :)

Hedda

11.12.2017 kl.15:35

Hvor kjøper du vege-gel?
Hedda: Det kjøpte jeg på veganlife.no :-)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...