Blueberry Bundt Cake + Lemon Cream Cheese Frosting!

Ah søndag, og en søndag som er overskyet og småregnete atpåtil! Det betyr bakedag, og i dag har jeg laget min aller første Bundt Cake! Det er en supersaftig formkake fra USA, og i og med at jeg nettopp har fått den nye Bundt Cake formen min i posten så klødde det i fingrene etter å prøve denne oppskriften fra Martha Stewart.



Den dama altså... og hjemmesiden hennes? Herlighet, jeg legger på meg 5 kg bare av å se på bildene! Har sett på disse bildene i mange år, til og med før jeg begynte å bake. Hun serverer denne kaken med et lett dryss melis, og det kan man jo selvfølgelig, men jeg ville gjøre noe litt mer... mer? Så jeg serverte kaken med min hjemmesnekrede cream cheese frosting med sitron og vanilje, og det var veldig godt!




Jeg brukte også skogsblåbær istedenfor de vanlige store blåbærene man får kjøpt i butikken. Skogsblåbær har mye mer smak syns jeg. Har du ikke tålmodighet til å plukke selv, som meg, så finnes det nå skogsblåbær å få kjøpt i butikken, blant annet på Meny. Løp og kjøp!

Min form var mindre enn oppskriften jeg brukte, så jeg kunne egentlig ha delt oppskriften på to. Jeg legger likevel ut hele oppskriften, og så kan du bestemme selv om du vil lage en stor eller en mindre kake. Bundt Cake former måles i Cups, og min lille form var 6 cups stor, mens en stor form er 12 cups stor.

 

Blueberry Bunt Cake (12 cup form):

330 gram hvetemel + 1 ss hvetemel til blåbærene

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

225 gram smør

220 gram brunt sukker

200 gram hvitt sukker

4 egg

3 dl lettrømme (1 boks)

2 ss vaniljeekstrakt

1 ss sitronskall, revet

150 gram blåbær (jeg brukte skogsblåbær)

Lemon Cream Cheese Frosting:

200 gram Philadelphia Ost (ikke light)

160 gram melis

skall av 1 liten sitron, revet

1 ts vaniljepulver

1 ts sitronsaft

 

Du gjør:

Kake:

Rør sammen mel, bakepulver og salt. Sett til side.

I en stor bolle pisker du sammen romtemperert smør, hvitt sukker og brunt sukker.

Ha i ett og ett egg, og pisk mellom hvert egg.

Ha i vaniljeekstrakt og rør inn.

Tilsett rømme og melblandingen i to omganger og rør godt mellom hver gang.

Skyll og tørk blåbærene. Ha de i en bolle med 1 ss mel og rør rundt så blåbærene blir dekket i mel, dette vil hundre bærene i å synke til bunden under steking av kaken.

Rasp sitronskall og ha i kakerøren.

Vend inn blåbærene til slutt.

Spray en formkake-form med bakespray og ha i røren med en gang. Fyll formen 3/4 full.

Stek kaken på nederste rille i ovnen, på 175 grader i 45-65 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker.

Ta kaken ut når en prøvepinne kommer ut ren.

La kaken stå i formen i 20-30 minutter før du snur den over på en avkjølingsrist.

La kaken bli romtemperert før du har over frosting.

Frosting:

Pisk sammen alle ingrediensene til en klumpfri masse.

Ha over i sprøytepose og ha over kaken.

Enjoy!






#formkake #creamcheesefrosting #creamcheese #blueberries #bundtcake #blåbær #godtno #5omdagen #morshjemmebakte #brodogkorn #bakemag #tarasmak #matbloggerne #matbloggsentralen #matprat #matfoto #foodphotography #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #sensommer #august

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits