Blueberry Bundt Cake + Lemon Cream Cheese Frosting!

Ah sndag, og en sndag som er overskyet og smregnete atptil! Det betyr bakedag, og i dag har jeg laget min aller frste Bundt Cake! Det er en supersaftig formkake fra USA, og i og med at jeg nettopp har ftt den nye Bundt Cake formen min i posten s kldde det i fingrene etter prve denne oppskriften fra Martha Stewart.



Den dama alts... og hjemmesiden hennes? Herlighet, jeg legger p meg 5 kg bare av se p bildene! Har sett p disse bildene i mange r, til og med fr jeg begynte bake. Hun serverer denne kaken med et lett dryss melis, og det kan man jo selvflgelig, men jeg ville gjre noe litt mer... mer? S jeg serverte kaken med min hjemmesnekrede cream cheese frosting med sitron og vanilje, og det var veldig godt!




Jeg brukte ogs skogsblbr istedenfor de vanlige store blbrene man fr kjpt i butikken. Skogsblbr har mye mer smak syns jeg. Har du ikke tlmodighet til plukke selv, som meg, s finnes det n skogsblbr f kjpt i butikken, blant annet p Meny. Lp og kjp!

Min form var mindre enn oppskriften jeg brukte, s jeg kunne egentlig ha delt oppskriften p to. Jeg legger likevel ut hele oppskriften, og s kan du bestemme selv om du vil lage en stor eller en mindre kake. Bundt Cake former mles i Cups, og min lille form var 6 cups stor, mens en stor form er 12 cups stor.

Blueberry Bunt Cake (12 cup form):

330 gram hvetemel + 1 ss hvetemel til blbrene

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

225 gram smr

220 gram brunt sukker

200 gram hvitt sukker

4 egg

3 dl lettrmme (1 boks)

2 ss vaniljeekstrakt

1 ss sitronskall, revet

150 gram blbr (jeg brukte skogsblbr)

Lemon Cream Cheese Frosting:

200 gram Philadelphia Ost (ikke light)

160 gram melis

skall av 1 liten sitron, revet

1 ts vaniljepulver

1 ts sitronsaft

Du gjr:

Kake:

Rr sammen mel, bakepulver og salt. Sett til side.

I en stor bolle pisker du sammen romtemperert smr, hvitt sukker og brunt sukker.

Ha i ett og ett egg, og pisk mellom hvert egg.

Ha i vaniljeekstrakt og rr inn.

Tilsett rmme og melblandingen i to omganger og rr godt mellom hver gang.

Skyll og trk blbrene. Ha de i en bolle med 1 ss mel og rr rundt s blbrene blir dekket i mel, dette vil hundre brene i synke til bunden under steking av kaken.

Rasp sitronskall og ha i kakerren.

Vend inn blbrene til slutt.

Spray en formkake-form med bakespray og ha i rren med en gang. Fyll formen 3/4 full.

Stek kaken p nederste rille i ovnen, p 175 grader i 45-65 minutter, avhengig av hvor stor form du bruker.

Ta kaken ut nr en prvepinne kommer ut ren.

La kaken st i formen i 20-30 minutter fr du snur den over p en avkjlingsrist.

La kaken bli romtemperert fr du har over frosting.

Frosting:

Pisk sammen alle ingrediensene til en klumpfri masse.

Ha over i sprytepose og ha over kaken.

Enjoy!






#formkake #creamcheesefrosting #creamcheese #blueberries #bundtcake #blbr #godtno #5omdagen #morshjemmebakte #brodogkorn #bakemag #tarasmak #matbloggerne #matbloggsentralen #matprat #matfoto #foodphotography #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #sensommer #august

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits