60th Anniversary Devil's Food Cake + Bailey's Chocolate Buttercream!

De to siste dagene har jeg jobbet en del timer med denne kaken! Det er en 60- årslags kake , bestilt av en god venn til hans foreldres bursdagsselskap.



Må virkelig si at jeg beundrer de menneskene som gjør dette daglig, lager kaker til store begivenheter, nervene mine har nemlig stått i taket de to siste dagene! Kommer de til å like frostingen? Kommer de til å like kaken? Er det for lite kakao, for mye? Kommer de til å synes den er pen nok!? Good Lord... Samtidig har det vært veldig spennende og gøy, og jeg håper virkelig både bursdagsvoksnene og gjestene blir fornøyd!

Dette er en stor kake. Stor! Jeg tror faktisk den veier rundt 4 kg, og en hel kg av de kiloene er kun smør!

That's right kids, get out your fatpants!

Kaken er laget etter dobbel oppskrift av Manuela Kjeilens Devil's Food Cake. Hopp innom bloggen hennes og søk på Devil's Food så kommer du til originaloppskriften. Jeg husker fremdeles at dette var den første oppskriften jeg prøvde ut fra bloggen hennes, noe jeg skrev om her første gang jeg la den ut på bloggen for et år siden.



Jeg kom forresten spontant på denne Bailey's Sjokoladesmørkremen mens jeg sto og blandet en vanlig sjokoladefrosting. Jeg var ikke helt fornøyd med smaken, så jeg ville gi den et lite.. noe, dermed ble smørkremen til denne kaken født. Den har perfekt konsistens til en kake som denne, og smaker av sjokolade, med et hint av Bailey's, uten for påtrengende alkohol smak!

Du trenger:

Devil's Food Cake ( 2x23 cm):

400 gram smør uten salt

6 dl sukker

6 egg, store økologiske

10 dl mel, økologisk

2 dl bakekakao

4 dl vann

2 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker, eller 3 ts vaniljeekstrakt

2 ts natron

1 ts salt

2 dl rømme

 

Sjokoladeganache (fyll):

500 gram mørk sjokolade, Dronningsjokolade

1 dl kremfløte

150 gram usaltet smør

 

Bailey's Sjokolakdesmørkrem:

450 gram smør

650 gram melis

60 gram bakekakao

50 ml Bailey's

1/4 ts vaniljepulver

1/2 ts salt

 

Du gjør:

Devil's Food Cake:

For å lage kakedeigen starter du med å mikse smør og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter, til blandingen blir hvit.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker og sett til side.

Tilsett eggene i smørblandingen, og rør godt.

Ha i melblandingen og rør godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.

Rør inn rømmen.

Smør formene du vil bruke med smør og mel.

Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjøleskapet mens du lager ganache og krem, da blir de fastere og lettere å dele.

Sjokoladeganache:

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en kjele sammen med fløten og smøret.

Om du vil kan du også gjøre dette over vannbad eller i mikrobølgeovn.

Smelt sammen på lav varme og rør godt og ofte.

Når du har en helt jevn røre setter du kjelen til side og lar avkjøle.

Sett gjerne i kjøleskap i 10-30 minutter, til du får en konsistens som er tykk, men enkel å spre utover.

Bailey's Sjokoladesmørkrem:

Ha romtemperert smør i en stor miksebolle, og miks glatt.

Ha i melis, kakaopulver, vanilje og salt og miks til en jevn, tykk frosting.

Ha til slutt i Bailye's og miks røren jevn.

Synes du frostingen er for løs til å pynte med så kan du sette den i kjøleskapet til den oppnår ønsket konsistens. Min krem var helt ok å bre rundt kaken som den var, men for å pynte med roser tok jeg kremen i en sprøytepose og satt den i kjøleskapet i ca. 20 minutter til den var fastere og lettere å sprøyte.

Montering:

Skjer hver kakebunn i to tynnere bunner.

Legg en bunn på det fatet du skal servere på, og bre 1/4 av ganachen jevnt over.

Legg på bunn nummer to og bre over like mye ganach. Fortsett til du har brukt opp alle kakebunnene, og all ganachen.

Bre et tynt lag av smørkremen rundt kaken, og sett i kjøleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at ganachen skal få sjansen til å "lime sammen" kakebunnene så de sitter stødig sammen.

Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk med et tykt lag smørkrem både rundt og på toppen av kaken.

Ha en god del smørkrem i en sprøytepose med en åpen stjerne tip og sprøyt ut roser.

Dekorer videre med moreller, eller bringebær, eller jordbær. Hva enn du liker.

Oppbevares i kjøleskap til den skal serveres.

Trenger gjerne 15 minutter eller mer i romtemperatur for å gjøre den lettere å skjære. Ganachen blir nemlig veldig hard.




#sensommer #kake #sjokoladekake #devilsfoodcake #chocolateganache #baileys #buttercream #matbloggsentralen #godtno #matbloggerne #morshjemmebakte #matblogg #5omdagen #bakemag #brodogkorn #foodphotography #matfoto #smakforalle #bakeblogg #dessertblogg #kakeblogg #dessert #kake #jubileumskake #festkake

8 kommentarer

Linda Taylor

10.08.2014 kl.17:07

Herregud, den kaka så god ut :O NAM!!!

thefashionablemom

10.08.2014 kl.17:09

Yummy!

SYDETSELV

10.08.2014 kl.17:42

Den så utrolig god ut!

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

Linda Taylor: Så hyggelig å høre, tusen takk! :)

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

thefashionablemom: Veldig yummy!

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

SYDETSELV: Tusen takk! :)

mari

10.08.2014 kl.19:00

herregud, for en nydelig kake! det så kjempegodt ut :)

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.20:16

mari: Tusen takk! Så gøy at du liker den! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits