60th Anniversary Devil's Food Cake + Bailey's Chocolate Buttercream!

De to siste dagene har jeg jobbet en del timer med denne kaken! Det er en 60- rslags kake , bestilt av en god venn til hans foreldres bursdagsselskap.



M virkelig si at jeg beundrer de menneskene som gjr dette daglig, lager kaker til store begivenheter, nervene mine har nemlig sttt i taket de to siste dagene! Kommer de til like frostingen? Kommer de til like kaken? Er det for lite kakao, for mye? Kommer de til synes den er pen nok!? Good Lord... Samtidig har det vrt veldig spennende og gy, og jeg hper virkelig bde bursdagsvoksnene og gjestene blir fornyd!

Dette er en stor kake. Stor! Jeg tror faktisk den veier rundt 4 kg, og en hel kg av de kiloene er kun smr!

That's right kids, get out your fatpants!

Kaken er laget etter dobbel oppskrift av Manuela Kjeilens Devil's Food Cake. Hopp innom bloggen hennes og sk p Devil's Food s kommer du til originaloppskriften. Jeg husker fremdeles at dette var den frste oppskriften jeg prvde ut fra bloggen hennes, noe jeg skrev om her frste gang jeg la den ut p bloggen for et r siden.



Jeg kom forresten spontant p denne Bailey's Sjokoladesmrkremen mens jeg sto og blandet en vanlig sjokoladefrosting. Jeg var ikke helt fornyd med smaken, s jeg ville gi den et lite.. noe, dermed ble smrkremen til denne kaken fdt. Den har perfekt konsistens til en kake som denne, og smaker av sjokolade, med et hint av Bailey's, uten for ptrengende alkohol smak!

Du trenger:

Devil's Food Cake ( 2x23 cm):

400 gram smr uten salt

6 dl sukker

6 egg, store kologiske

10 dl mel, kologisk

2 dl bakekakao

4 dl vann

2 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker, eller 3 ts vaniljeekstrakt

2 ts natron

1 ts salt

2 dl rmme

Sjokoladeganache (fyll):

500 gram mrk sjokolade, Dronningsjokolade

1 dl kremflte

150 gram usaltet smr

Bailey's Sjokolakdesmrkrem:

450 gram smr

650 gram melis

60 gram bakekakao

50 ml Bailey's

1/4 ts vaniljepulver

1/2 ts salt

Du gjr:

Devil's Food Cake:

For lage kakedeigen starter du med mikse smr og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter, til blandingen blir hvit.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker og sett til side.

Tilsett eggene i smrblandingen, og rr godt.

Ha i melblandingen og rr godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjl litt og bland i resten av deigen.

Rr inn rmmen.

Smr formene du vil bruke med smr og mel.

Stek midt i ovnen p 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prvepinne kommer ut uten deig.

La avkjle i formen i rundt 10 minutter fr du tar ut av formen og lar avkjle p rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjleskapet mens du lager ganache og krem, da blir de fastere og lettere dele.

Sjokoladeganache:

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en kjele sammen med flten og smret.

Om du vil kan du ogs gjre dette over vannbad eller i mikroblgeovn.

Smelt sammen p lav varme og rr godt og ofte.

Nr du har en helt jevn rre setter du kjelen til side og lar avkjle.

Sett gjerne i kjleskap i 10-30 minutter, til du fr en konsistens som er tykk, men enkel spre utover.

Bailey's Sjokoladesmrkrem:

Ha romtemperert smr i en stor miksebolle, og miks glatt.

Ha i melis, kakaopulver, vanilje og salt og miks til en jevn, tykk frosting.

Ha til slutt i Bailye's og miks rren jevn.

Synes du frostingen er for ls til pynte med s kan du sette den i kjleskapet til den oppnr nsket konsistens. Min krem var helt ok bre rundt kaken som den var, men for pynte med roser tok jeg kremen i en sprytepose og satt den i kjleskapet i ca. 20 minutter til den var fastere og lettere spryte.

Montering:

Skjer hver kakebunn i to tynnere bunner.

Legg en bunn p det fatet du skal servere p, og bre 1/4 av ganachen jevnt over.

Legg p bunn nummer to og bre over like mye ganach. Fortsett til du har brukt opp alle kakebunnene, og all ganachen.

Bre et tynt lag av smrkremen rundt kaken, og sett i kjleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at ganachen skal f sjansen til "lime sammen" kakebunnene s de sitter stdig sammen.

Ta kaken ut av kjleskapet og dekk med et tykt lag smrkrem bde rundt og p toppen av kaken.

Ha en god del smrkrem i en sprytepose med en pen stjerne tip og spryt ut roser.

Dekorer videre med moreller, eller bringebr, eller jordbr. Hva enn du liker.

Oppbevares i kjleskap til den skal serveres.

Trenger gjerne 15 minutter eller mer i romtemperatur for gjre den lettere skjre. Ganachen blir nemlig veldig hard.




#sensommer #kake #sjokoladekake #devilsfoodcake #chocolateganache #baileys #buttercream #matbloggsentralen #godtno #matbloggerne #morshjemmebakte #matblogg #5omdagen #bakemag #brodogkorn #foodphotography #matfoto #smakforalle #bakeblogg #dessertblogg #kakeblogg #dessert #kake #jubileumskake #festkake

8 kommentarer

Linda Taylor

10.08.2014 kl.17:07

Herregud, den kaka s god ut :O NAM!!!

thefashionablemom

10.08.2014 kl.17:09

Yummy!

SYDETSELV

10.08.2014 kl.17:42

Den s utrolig god ut!

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

Linda Taylor: S hyggelig hre, tusen takk! :)

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

thefashionablemom: Veldig yummy!

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.18:40

SYDETSELV: Tusen takk! :)

mari

10.08.2014 kl.19:00

herregud, for en nydelig kake! det s kjempegodt ut :)

TheVanillaMonologues.

10.08.2014 kl.20:16

mari: Tusen takk! S gy at du liker den! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits