Veldig god Sukkerfri Eplekake!

Gisp! Kake? Og s midt p en vanlig Tirsdag? Yes, sir!




Jada, jeg har lekt meg litt p kjkkenet i dag og testet ut en oppskrift p sukkerfri eplekake!



Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra melk.no og byttet ut sukkeret med sukrin gold. Liker du veldig ste kaker kan du bruke 2 ss sukrinmelis i tillegg.

Jeg halverte ogs oppskriften for f en mindre kake, og forandret litt p andre ingredienser og fremgangsmte, som jeg pleier.

Kaken ble god og saftig, med fin skorpe, og full av epler, kanel og vanilje. Nam!



Og se! Jeg fikk meg en liten venn mens jeg tok bilder av kaken...




Du trenger:

100 gram smr

70 gram sukrin gold

2 egg

90 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kanel

1 ts vaniljepulver

1 1/2 ts vaniljeekstrakt

---

2 store epler

2 store ss sukrin gold

1 ts kanel

1/2 ts vaniljepulver

Du gjr:

Vask og skrell to store epler og skjr i tynne bter.

I en bolle rrer du sammen 2 ss sukrin gold, 1 ts kanel og 1/2 ts vaniljepulver.

Ha eplebtene over i bollen og rr rundt til alle btene er dekket av blandingen.

Sett til side.

---

Miks sammen romtemperert smr og stning til en jevn masse.

Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg. Rren kan n bli litt kornete.

I en annen bolle sikter du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver.

Ha melblandingen i smrblandingen og miks svidt sammen.

Ha halvparten av deigen i en smurt og melet 16 cm springform og bre den utover med en skje.

Ha over halvparten av eplene, og dekk med resten av deigen.

Ha den siste halvparten av eplene p toppen.

Stek p 180 grader i ca. 55 minutter.

La kaken avkjles 20 minutter i formen fr du forsiktig tar den ut av formen og lar avkjles helt p rist. Den kommer til vre litt floppy nr du tar den ut av formen, men den kommer til bli fastere nr den fr kjlt seg.

Eventuelt kan du servere den lunken med en kule vaniljleis!




#eplekake #eple #hst #applecake #sugarfree #sukkerfri #lchf #healthycakes #healthyeating #godtno #5omdagen #morshjemmebakte #matprat #matbloggerne #matbloggsentralen #matfoto #foodphotography #matblogg #kakeblogg

12 kommentarer

Kamilla Haaland

26.08.2014 kl.19:29

s veldig god ut :)
Kamilla Haaland: Takk takk, den var veldig god! :)

Sofie-Amunda

26.08.2014 kl.19:31

ee... Det ser godt ut :)
Sofie: Tusen takk :) Det var godt! :)

Nina Bakke

27.08.2014 kl.07:11

Den s god ut :)

JOHANNE

27.08.2014 kl.12:21

Ser helt herlig ut, den skal jeg prve!
Nina Bakke: Takk for det :)
JOHANNE: S gy at du vil det, gi meg gjerne tilbakemelding! :)

Ida

17.09.2016 kl.19:36

Hei

Jeg brukte oppskriften din i en kake som ble med i en episode av vr podcast som heter Over Tekoppen - Det ble en nydelig kake og jeg har veldig lyst til kunne dele denne oppskriften videre fra vre sider med link til din. Er det greit for deg? :)
Ida: Hei! Om du krediterer meg og linker direkte til oppskriftsinnlegget mitt s er det greit :) Du m gjerne gi meg link til podcasten :)
Ida: Dette var forresten et litt morsomt sammentreff, jeg er nemlig selv HSP :-)

Jorunn

05.03.2017 kl.10:48

Denne kaken var fantastisk god! Merker ikke at den er sukkerfri! Smaker akkurat som vanlig eplekake! Ny hit! 👏🏻👍🏻😃
Jorunn: S utrolig gy hre! Kjempeglad for at du likte den s godt! <3

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits