Krydrede Gresskarkanelboller med Cream Cheese Frosting!

Jeg fikk litt blod p tann (forferdelig uttrykk forresten), etter siste oppskrift med gresskar, s jeg begynte tenke p andre steder jeg kunne bruke denne fantastiske grnnsaken. Valget falt p kanelboller, som jeg har spritet opp med masse hstlig krydder, og en st og kremete frosting med kanel og vanilje.




Jeg bruker her Apple Pie Spice fra iHerb, men har du ikke det kan du godt bruke kanel, trket ingefr, nellikk, eller andre hstlige krydder du liker.

Jeg har ogs gjort disse bollene veganske, men har du ikke vegansk smr, eller mandelmelk er det bare bruke animalske produkter om du er komfortabel med det. Jeg prvde ogs denne oppskriften med den nye Bremykt Steke og Bake og de ble veldig gode!

Jeg har dessuten sjeldent vanlig melk i kjleskapet, jeg drikker nemlig ikke melk, bruker det kun i for eksempel pannekakerre eller potetmos. Bruk det du har og kos deg med bakingen!

Tok litt bilder mens de sto og hevet ogs, elsker dette hstlyset!





Du trenger:

Bolledeig:

70 gram Smr

2 dl mandelmelk

12 gram (1 pose) st trrgjr

40 gram hvitt sukker

65 gram brunt sukker

200 gram gresskarpur

450 gram hvetemel + 100 gram til elting

1 ss apple pie spice ( har du ikke apple pie spice kan du istedenfor tilsette 1/4 ss kanel, 1/4 ss malt ingefr, 1/4 ss malt nellik, og 1/8 ss malt muskatntt!)

1 ts vaniljepulver

1 klype salt

Cream Cheese Frosting:

200 gram Tofutti Creamy Smoothe (Philadelphiaost funker ogs bra om du ikke er veganer)

160 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

1 ts kanel

Du gjr:

Bolledeig:

Smelt sammen smr og melk.

Ha brunt og hvitt sukker i en stor bolle og visp inn melkeblandingen.

Ha i trrgjren og visp den ut.

Tilsett gresskarpuren og visp til en jevn masse.

Ha 450 gram mel, krydder, vanilje og salt i en bolle og vend sammen.

Sikt melet inn i melkeblandingen og elt til en fast deig.

Jeg eltet frst inn 450 gram mel, og spedde s p med 2 ss av gangen til jeg fikk en fast deig. 1 ss mler 15 gram, s jeg endte til slutt opp med elte inn 150 gram mel.

La st lunt og heve i 1 time.

Kjevle ut deigen.

Smr romtemperert smr over deigen og str over kanel.

Rull sammen deigen og skjr av emner som du setter i en smurt ildfast form.

La etterheve i 30 minutter.

Stek p 200 grader i 15-20 minutter.

Frosting:

Ha romtemperert cream cheese i en miksebolle og miks den glatt.

Ha i melis og miks til en jevn blanding.

Tilsett til slutt vanilje og kanel og bland godt.

Ha frostingen p avkjlte boller.

nsker du en fastere frosting kan du sette den litt i kjleskapet fr den brukes, der vil den tykne og sette seg litt.




#godtno #bakemag #matbloggsentralen #brodogkorn #5omdagen #matbloggerne #hotcinnamon #cinnamon #vegan #whatveganseat #pumpkin #gresskar #hst #fallinspo #autumninspo #dairyfree #eggfree #allergyfriendly #allergibakst #matblogg #bakeblogg #matfoto #foodphotography #feedfeed #vegan #vegansk

2 kommentarer

Widdershins

08.09.2014 kl.20:10

hh, de s gode ut *o*

TheVanillaMonologues.

09.09.2014 kl.15:22

Widdershins: Takk, de var veldig gode! ^^

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits