Jeg har fått helt dilla på kakao med chaikrydder for tiden. Jeg tror det har med å gjøre at det begynner å bli kaldt igjen. Plutselig vil jeg pakke meg inn i tepper, tenne lys og drikke kakao hele tiden.
Chai betyr egentlig té, og brukes hovedsakelig som krydder i indiske té – drikker.
Det finnes mange oppskrifter på chaikrydder, blant annet forandrer innholdet seg fra hvilken del i India du befinner deg. Noen områder bruker malt ingefær som et varmende krydder, mens andre utelater ingefær nettopp fordi det er et varmende krydder. Prøv deg frem og finn ut hva du liker best sier nå jeg.
Det er kjempelett, og her kommer min versjon.
Denne krydderblandingen ser ikke så imponerende ut, men den er nydelig aromatisk og passer i alt fra té og kakao, til bakst og konfekt. Jeg har planer om å putte dette krydderet i masse godt!
Du trenger:
3 ts malt ingefær
2 1/2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt nelikk
1 ts kardemomme
(Anis brukes også ofte, men jeg sløyfet det rett og slett fordi jeg ikke liker smaken)
Du gjør:
Mål opp krydderet, bland godt sammen, og oppbevar i en lufttett beholder.
Done and done!
#chai #chaispice #vegan #whatveganseat #glutenfree #godtno #bakemag #matbloggsentralen #matbloggerne #tarasmak #homemade #diy #høst #autumn #october #fall #fallspices #matfoto #foodphotography #foodpic #feedfeed #sebloggen
Det så godt ut 🙂
Wow! Dette må jeg jo bare prøve :- )
Tusen takk for tips!
Iselin Renée: Jeg syns det er kjempegodt! 🙂
Tiffany Gnaly: Så gøy at du vil prøve! Gi meg gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk 🙂
Tusen takk for tips 😀
Jannicke: Bare hyggelig, gi meg gjerne tilbakemelding om du prøver det 🙂
WOW! Fruen av bloggen elsker også Chai, dette må vi prøve ut tror jeg 🙂
Tallerkenen.no: Så gøy! Jeg har også helt dilla på chai for tiden 🙂 Skal faktisk legge ut noen sjokoladetrøfler med chaikrydder etterpå! 🙂
Du har helt rett! Samme krydderblanding som i pepperkakekrydder: http://mariannedebourg.no/2013/11/19/diy-kryddermiks-pepperkakekrydder/
men litt annen blanding. Ser at du har mer ingefær og mindre kanel enn meg. Å lage krydderblandinger er noe av det morsomste jeg laget på kjøkkenet. Hvis jeg har ingrediensene skal jeg lage din chai-mix i dag og teste i kakao. Jeg har nemlig tilfeldigvis kjøpt laktosefri melk i går, noe jeg aldri pleier. Flaks!
Nydelig bilder forresten…fin søndag til deg!
Marianne :0)
Marianne / Ingeniørfruen: Så hyggelig at du liker bildene mine, takk ^^ Apropos laktosefri melk så var jeg på Mathallen i dag og fant sjokolademelk fra So Deliciouse! Jeg ble kjempe excited, har aldri sett det merket i Norge før, men nå hadde de firepakninger med So Deliciouse kokosmelk med sjokolade. Gleder meg til å prøve! Åh ja du må prøve krydderet i kakao, det er supergodt!