Mine Veganske White chocolate and Cranberry Christmascookies i VG!

Kan du tro at om to sm dager s er vi inne i frste helgen i Advent!? Crazy. Men med tiden vi er inne i kommer ogs julebakst, og mye koselig bakst str for dren. Jeg skal dele masse godt med dere fremover, s det er bare flge med!

Jeg har vrt s heldig f lov bidra med denne oppskriften, som Ukens Matblogger p Godt.no! Og jeg er i papirutgaven av VG i dag; 28. November 2014!

Jeg kan rlig innrmme at jeg er litt stolt akkurat n!

Hopp over til godt.no, plukk med deg et eksemplar av VG eller bare blir her, for f med deg oppskriften, og for all del lag disse kjeksene!



Du vil ikke g glipp av disse godbitene. Oh my holy yum...

Disse kjeksene er ikke for ste, men crispy utenp, myke inni og fylt med aromatiske tranebr og hvit sjokolade laget av rismelk som blir nydelig karamellisert under steking. De er helt veganske, og derfor veldig allergivennlige, men det merkes ikke p smaken! Siden jeg laget disse frste gang har de gtt rett inn i tradisjonsboka, og jeg kommer til vende tilbake til disse kjeksene igjen og igjen.




Jeg vil ogs nevne at jeg har vrt kjempeheldig og blitt sponset med sjokolade til dette innlegget av de kjempehyggelige menneskene fra www.veganlife.no. Det er hos dem jeg vanligvis kjper den veganske hvite sjokoladen jeg bruker nr jeg baker, og jeg favoriserer da rismelksjokoladen, da det er den som holder form og farge best under steking.

Du kan selvflgelig lage disse kjeksene med mrk sjokolade ogs, eller en blanding for den saks skyld. Ntter er ogs kjempegodt ha i deigen!

Slyf den hvite sjokoladen i selve deigen, og legg den heller i biter p toppen av kjeksene fr steking, s slipper du at de smelter helt og renner utover bakeplaten!





Du trenger ( ca. 17 - 18 cookies) :

150 gram hvetemel

130 gram mandelmel (malte mandler)

1/2 ts natron

1/4 ts salt

50 gram kokosolje

3 ss mrk lnnesirup

4 ss mandelmelk

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts vaniljepulver

1/2 ts kanel

30 gram trket tranebr

80 gram vegansk hvit sjokolade ( rismelk )

Du gjr:

Ml opp hvetemel, mandelmel, natron og salt i en stor bakebolle.

Bland godt sammen og sett til side.

I en annen bolle mler du opp 50 gram fast kokosolje.

Smelt oljen i mikroblgeovn, dette tar ca. 20 sekkunder p hyest varme.

Bland inn lnnesirup, mandelmelk, vaniljeekstrakt, vaniljepulver, og kanel, og visp godt sammen.

Ha det vte over i det trre og blandt godt, til en saftig, men fast kjeksdeig.

Bland tranebrene inn i deigen, men vent med tilsette den hvite sjokoladen til du skal sette kjeksene i ovnen.

Del sjokoladeplaten opp i mindre deler. Ta et par-tre sjokoladebiter og dytt ned p toppen av hver cookie. P denne mten unngr du at den smelter og karamelliserer seg under kjeksen og flyter ut p siden.

Bruk en cookiescooper, eller en spiseskje, og fordel emner p en bakepapirkledd stekeplate.

Trykk kjeksene godt ned, og form dem slik du nsker at de skal se ut etter steking, de hever ikke spesielt mye nemlig.

Stek p 180 grader i 10 - 12 minutter, eller til kjeksene akkurat har blitt gylne, og den hvite sjokoladen har ftt en fin karamellisering.

La kjeksene avkjles p brettet i noen minutter fr du frer dem over p en rist og lar dem avkjles helt.

Kjeksene blir litt fastere etterhvert som de avkjles.

Oppbevar i lufttett boks, i romtemperatur.




( Jeg har blitt sponset med sjokoladen, men jeg er ikke betalt for skrive om dem, og meningene er helt mine egne. Linkene er heller ikke betalt. )

#vegan #whatveganseat #cookies #vegancookies #christmascookies #naturalsweetener #maplesyrup #cranberries #kjeks #cookies #julekjeks #godtno #matbloggsentralen #bakemag #boligdrom #matbloggerne #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #diy #homemade #dairyfree #eggfree #coconutoil #bildeshoutnovember

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits