Bloody Heart Halloweenkake 2014!

Boo!

N er det veldig snart Halloween, og jeg tenkte derfor jeg skulle dele rets Halloweenkake med dere! Jeg har hatt iden til denne kaken noen uker allerede, og det var rett og slett skikkelig godt f laget den, og at den ble slik jeg hadde sett det for meg!



Til det anatomiske hjertet trengte jeg jo opplagt en form, og da jeg Googlet s fant jeg ut at akkurat den formen jeg lette etter fantes i en norsk nettbutikk, s flaks! Du finner formen HER.

I oppskriften nedenfor kommer du kanskje til legge merke til at det er en del smrkrem. Jeg liker lage store porsjoner med smrkrem, fordi da har jeg noe "rette" med om jeg skulle pynte feil eller komme til dytte borti kaken eller noe snt.




Red Velvet kake er egentlig en kake med litt sjokolade og rd konditorfarge, og Manuela Kjeilen har en nydelig oppskrift HERhvor hun bde beskriver fremgangsmte og har tatt fine "underveis" - bilder. Eventuelt kan du bruke en ferdigmix og tilsette rd matfarge.

Du trenger:

Kakebunn:

3 store eggehviter

30 gram rd matfarge fra Wilton

2 ts vanilje ekstrakt

150 gram mel

50 gram maizena

200 gram sukker

3 ts bakepulver

1 ts kakao

1/2 ts salt

60 gram matolje

60 gram usaltet smr

120 gram kremflte

Anatomisk hjerte:

1 pakke bringebrgelepulver

5 dl vann

1/2 ts Wilton matfarge, Rosa

---

2 dl karamellsaus

1/2 ts Wilton matfarge, Rose

evt. ferdigkjpt godteriblod ( de har blant annet p nille)

Karamellsmrkrem:

450 gram usaltet smr

650 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

3 ss karamellsaus

3-4 ss melk

1 klype salt

Du gjr:

Gelhjerte:

Lag hjertet frst, det skal nemlig stivne over natten.

Kok opp 5 dl vann og visp ut gelpulveret.

Ha i matfarge til nsket sjatering og visp godt ut.

Spray gelformen med matfett og hell i den flytende geln, helt opp til kanten.

Sett i kjleskapet over natten.

Kakebunn:

Lag kakebunnenrren etter oppskriften ; Manuela Kjeilen's Red Velvet kake. Eventuelt lager du rre av en ferdigmix og tilsetter matfarge.

Spray to 19 cm springformer med matfett og ha like mye rre i hver form.

Stek etter anvisning, avkjl p rist, og pakk inn i plastfilm.

La kakebunnene st i kjleskapet noen timer, eller over natten, da blir de enklere dele opp om du nsker det.

Karamellsmrkrem:

Bruk romtemperert smr, da er det mye enklere f en glatt og fin krem.

Ha smr i en vispebolle, eller kjkkenmaskin, og visp til smret er hvitt og glatt.

Ha i melis og visp sammen til en glatt rre.

Ha i vaniljeekstrakt, karamellsaus og salt, og visp godt sammen.

Justr kremen med melk, til du fr en konsistens du syns er lett jobbe med. Jeg liker at kremen er ganske tykk og fast.

Er den for ls kan du ogs sette den i kjleskapet en stund. Jo kaldere den blir, jo fastere blir den ogs.

Sammensetning og crumb coating:

Ha en spiseskje med krem p kakefatet du skal bruke, fr du legger p den frste kakebunnen, s slipper du at kakebunnen sklir hit og dit mens du pynter.

Ha godt med krem i midten, og bre ut til kanten av den frste kakebunnen.

Sett p den andre kakebunnen og bre et tynt lag krem p toppen, og rundt hele kaken.

Dette laget skal ikke vre heldekkende, det vil si at du ikke trenger bekymre deg for om kremen dekker alt av kakebunnene, du skal legge p et tykkere lag siden.

Sett kaken i kjleskapet i 1-2 timer, da skal kremen ha blitt s fast at den holder kaken sammen, og du lettere kan bre et fint ytterlag med krem.

Bruk en bred smrkrem eller en frostingkniv til bre et tykt lag krem rundt kaken, og p toppen.

Press lett ned og dra knive rundt kaken i en jevn bevegelse for f en glatt finish.

Sett kaken i kjleskapet og la kremen stivne fr du setter p gelhjertet.

Visp sammen karamellsaus og matfarge, sett til side.

Velv hjertet over p toppen av kaken, og ringle over karamell"blodet" p siden av hjertet og nedover sidene av kaken.

S gjenstr det bare servere kaken din, og ha en skrekkelig fin Halloween!




#diy #halloween #halloweenkake #halloweencake #kake #bakst #redvelvet #smrkrem #buttercream #trickortreat #passionforbaking #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #f52grams #mllerens #mllerensinspo #foodphotography

6 kommentarer

Ariel

27.10.2014 kl.19:39

Den ble helt imponerende! Tusen takk for oppskriften! :D

TheVanillaMonologues.

27.10.2014 kl.19:40

bjutifull: Tusen takk, s gy at du likte den!

Nina Bakke

28.10.2014 kl.06:52

Wow, fantastisk :)

TheVanillaMonologues.

28.10.2014 kl.10:21

Nina Bakke: Tusen takk! :)

passion4lifeandtravel

28.10.2014 kl.19:15

Denne s jo bare blodig god ut :).Takk for tipset :)

TheVanillaMonologues.

28.10.2014 kl.19:19

passion4lifeandtravel: S hyggelig at du liker den :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits