Vi har alle våre tradisjoner, og for meg hører Delfiakake julen til.
Mamma har alltid laget det og det har alltid vært en av mine favoritter. Jeg tror det er fordi det har føltes som å spise rent godteri. Ikke som de andre litt kjedelige julekjeksene med enten nøtter eller tørket frukt, nei dette her er fett, sukker og sjokolade sammen i en herlig konstruksjon vi liker å kalle Delfiakake. En kake som i grunn ikke er en kake, men ett svært konfekt.
Nå har det seg slik at flere i familien har fått diabetes og da blir både tradisjoner og vaner utfordret litt. Derfor begynte jeg allerede i sommer å prøve å tenke meg frem til oppskrifter jeg kunne gjøre om til sukkerfrie nytelser for familien. Denne var ikke en av dem. Denne kom som lyn fra klar himmel en kveld jeg lå og løste kryssord på sengekanten (yes, I’m that old), og slo meg som den perfekte lchf julekaken. Ikke at noen av oss følger det kostholdet, men når man er matblogger så blir man rett og slett bombardert med forskjellige typer kosthold, og da dukker det noen ganger opp glimt fra både det ene og det andre.
Uansett. Jeg ville prøve å lage en delfiakake som ikke inneholdt tilsatt sukker, men som like vel var fet, søt, mektig og god.
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på selve Delfiafett-pakken og gjorde noen endringer.
Her er det jeg kom frem til.
Og i ettertid så angret jeg litt på at jeg ikke hadde tenkt på dette, men det går jo absolutt ann å fylle kaken med hjemmelagede sukkerfri marsipankuler!
Pluss at jeg glemte å kjøpe sukkerfri gelégodt, så jeg fylte og pyntet den med sukkerfri kjeks, tørkede jordbær, sukkerfri non-stop fra Atkins og kokos. Jadda. Alltid godt forberedt!
Du trenger:
250 gram sukkerfri mørk sjokolade (eller melkesjokolade om du liker det bedre)
4 ss sterk kaffe
250 gram Delfiafett
2 egg
1 ss sukrinmelis
2 ss sukrin gold (eventuelt mer om du liker det søtere)
Tørket frukt / sukkerfri gelédrops til fyll
Sukkerfri marsipan til fyll
Sukkerfri kjeks til fyll
Kokos til pynt
Du gjør:
Smelt samen sjokolade og kaffe. Sett til side.
Smelt Delfiafett for seg og sett til side for å avkjøles.
Pisk eggedosis av egg, sukrinmelis og sukrin gold.
Bland sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett så det avkjølte Delfiafettet.
Rør godt sammen.
Kle en kake – eller brødform med plastfilm og hell i litt sjokolademasse.
Legg så kjeks og gelédrops lagvis i formen, hvor du både begynner og slutter med sjokolademassen.
Dekk til og sett i kjøleskapet til den er helt stiv og kan løftes ut av formen.
Oppbevar i kjøleskapet.
#godtno #bakemag #matbloggsentralen #matbloggerne #delfiakake #darkchocolate #sugarfee #sukkerfri #funksjonellmat #sukringold #stevia #sukrinmelis #lchf #julebakst #julen2014 #jul #konfekt #christmascandy #christmasinspo #diy #matblogg #kakeblogg #matfoto #feedfeed #f52grams #foodphotography #instafood #brodogkorn #5omdagen #møllereninspo #delfiakake #matblogg #kakeblogg
Høres veldig bra ut 🙂 Gleder meg til å prøve flere nye juleoppskrifter!
Mmm… husker mormor alltid lagde delfiakake 🙂 (sikkert med mye sukker 😛 )
Nina Bakke: Hehe det er egentlig ikke så veldig mye sukker i vanlig Delfiakake heller, så den var ganske lett å gjøre sukkerfri 🙂 Men den er fortsatt knallgod!
Åhhh herelighet det så deilig ut, gosh dette må jeg lage!!! Har aldri smakt delfiakake før.
Rikke95: Så gøy at du syns det ser godt ut! Den er veldig mektig!
Hei! Superbra 🙂
Men kjeksen, er den og sukkerfri? Huskar du kor enn får tak i den?
sissel: Hei! Ja kjeksen er også sukkerfri, jeg kjøpte dem på Dropsen på Sandvika storsenter. De har ofte godt utvalg av sukkerfritt godteri 🙂