Orange Pecan Shortbreadcookies!

I dag har jeg en skikkelig namnam godbit til dere! En spontan cookie! En uplanlagt cookie. En cookie utenom skjemaet. You get the point.

Jeg fikk en melding av en venninne som hadde laget noen kjeks hun syntes var s gode, og da ble jeg s nysgjerrig at jeg bare mtte lage dem. Hun hadde brukt denne oppskriften fra melk.no.

Jeg skjnte meg ikke helt p oppskriften fr jeg inns at det er jo rett og slett mrdeig! Mrdeig som man bruker som paibunn, bare at her er den isteden formet til pinner og rullet i kanelsukker.  Tilfeldigvis er det ogs oppskriften p en kjeks som kalles Shortbread, s derfor har mine kjeks ftt navnet Shortbreadcookies.


 

Jeg laget mine kjeks litt annerledes og tilsatte litt kanel og litt hakkede glaserte ntter. I tillegg brukte jeg kologisk appelsinmarmelade som jeg var s heldig f tilsendt fra matbazaren.no tidligere i hst, et nettsted hvor man kan kjpe fancy franske og italienske delikatesser. De har ogs en egen kategori for kologiske produkter.



Denne appelsinmarmeladen er kologisk, noe jeg liker veldig godt, og ga en nydelig aroma til kjeksene. Det duftet fantastisk nr kjeksene stekte!

Jeg hadde opprinnelig tenkt pensle dem med eggehvite og str over kanelsukker, men det glemte jeg snn i farten. Jeg er ganske sikker p at det hadde blitt godt, men jeg syns virkelig disse kjeksene ble akkurat passe ste og spr akkurat snn jeg lagt dem, s det var kanskje like greit.



 

Disse skal definitivt lages igjen til jul!

 

Du trenger:

200 gram smr

100 gram melis

300 gram mel

1 eggeplomme

3 - 4 ss kologisk appelsinmarmeladde ( jeg brukte denne fra matbazaren.no )

2 ss vaniljeekstrakt

2 ts kanel

50 gram Glaserte Pecanntter

 

Du gjr:

Pisk sammen smr og melis.

Sikt i melet og rr kjapt sammen.

Tilsett eggeplommen og rr godt.

Tilsett vanilje, kanel og appelsinmarmelade og rr godt.

Hakk nttene og rr inn i deigen.

Ha deigen over p en bakeplate og rull til en plse.

Pakk plsen inn i plastfilm og legg den i kjleskapet.

La deigen hvile i kjleskapet i minst 1 time.

Ta deigen ut av kjleskapet og skjr skiver av plsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.

Legg emnene p en bakepapirkledd plate og stek p 180 grader i ca. 12 minutter, eller til kjeksene er gyldne rundt kanten.

Avkjl p rist.

Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.



 

#orange #pecan #shortbread #christmasinspo #christmascookies #diy #godtno #matbloggsentralen #bakemag #5omdagen #brdogkorn #mllerensinspo #meliboks #melkno #matbloggerne #matblogg #bakeblogg #instafood #matfoto #foodphotography #f52grams #thefeedfeed

2 kommentarer

Min matgale verden

22.11.2014 kl.18:17

Mmmmm, hrtes og s veldig godt ut :)

TheVanillaMonologues.

22.11.2014 kl.20:31

Min matgale verden: Jeg syns de ble kjempegode :) Nesten bedre dagen etter de ble laget :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits