Pretzel Peanutbutter M&M's Chocolate Fudge!

Edit: This post now has the recipe in English alongside the Norwegian text, for my international readers! Happy fudging!

Jeg vet dette er andre fudgen p rad, men jeg ble s frustrert etter sist gang jeg laget fudge! Jeg flte at oppskriften var litt vanskelig og at jeg ikke helt fikk den til. Jeg fikk lyst finne en oppskrift som var enklere f til, mer foolproof om du vil. Og det fant jeg!

Denne oppskriften krever ingen koking, ingen sukkertermometer og ikke en haug med ingredienser. Den forrige oppskriften var god, ja, men denne... DENNE m du bare lage. Med en gang. Originaloppskriften er fraSweet Treats More, hvor forfatteren har brukt vanilje og kanel til skape en snickerdoodle fudge. Jeg tok det grunnleggende og la til det jeg nsket.



Her kan du selvflgelig velge toppe fudgen med noe annet, eller bare la den vre som den er. Men jeg er en sucker for salt og stt i kombinasjon, s jeg bestemte meg for toppe med pretzels og peanutbutter M&M's, og det ble latterlig godt!

Ikke bare er denne oppskriften enkel lage, og gir deg en deilig fudgy fudge med salt og crispy pretzels og et hint av peanutbutter, men du fler virkelig at du har laget noe fra bunnen av! Jeg fikk rett og slett et lite selvtillitsboost snn kjkkenmessig. Jeg hadde laget godteri og toppet det med enda mer godteri! Hvordan kan du ikke bli glad av det?



Du trenger/ You need:

397 gram stet kondensert melk ( Nestl) / 397 grams Sweetened Condensed Milk (1 can)

400 gram Dronningsjokolade / 400 grams Semi-Sweet chocolate

1 ts vanillabean paste (vaniljeekstrakt fungerer ogs helt fint) / 1 teaspoon of vanillabean paste (extract also works)

1 hndfull pretzels eller saltstenger / 1 small handfull of pretzels

1 hndfull Peanutbutter M&M's / 1 small handfull of Peanutbutter M&M's

Du gjr:

Knekk opp Dronningsjokoladen. Hakk den gjerne i mindre biter.

Ha sjokoladen og den ste kondenserte melken i en kjele som er stor nok til at du kan rre en del uten skvulpe ut ingrediensene.

Smelt sammen sjokoladen og melken over lav varme, rr ofte.

Nr du har en jevn masse rrer du inn vaniljen. Rr godt.

N skal massen vre helt jevn og tykk, men elastisk.

Kle en liten form med stekepapir og smr den lett.

Ha massen i formen og trykk den lett ned s overflaten blir flat.

Ha over pretzels og Peanutbutter M&M's og trykk de godt ned i fudgen.

La fudgen avkjles p kjkkenbenken.

Pakk s formen inn i plastfilm og sett i kjleskapet i 2 timer.

English Instructions:

Prepare a 15 x 15 cm brownie pan with parchmentpaper and bakingspray. Set aside.

Break up your chocolate bar and place in a medium sized pot, with the sweetened condensed milk.

Melt together over low heat, stirring continiously with a heatproof spatula.

When the chocolate and milk is melted together evenly, stirr inn your vanilla.

Continue stirring until you have a thick elastic dough. About 5 - 10 minutes.

Take your spatula and turn your fudge "dough" down into the pan.

Break up the pretzels in your hand and press down into the fudge. Be carefull, as it will be very hot.

Press down the peanutbutter M&M's into the fudge as well. Smoothe over the fudge with your spatula. Don't use a spoon, it will stick.

Let the fudge cool for about an hour, and then wrap the whole pan in plasticwrap and place it in the fridge for about two hours, or over night.

To serve, cut into cubes. They will keep their shape at room temperature.

If you don't eat it all at once, keep the fudge in the fridge, covered in plasticwrap.

#fudge #chocolatefudge #christmascandy #diy #christmasinspo #overthetop #sorrynotsorry #jul #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #matbloggsentralen

5 kommentarer

Hege G

08.12.2014 kl.07:30

Hei! Kor mykje sjokolade ville du berekna til ein heil boks med sta kondensert melk? Tenkte eg skulle prva meg p desse, men vil ikkje sitta igjen med 1 dl eg ikkje fr brukt til noko :)

TheVanillaMonologues.

08.12.2014 kl.12:10

Hege G: Hei Hege! Du det skjnner jeg veldig godt, du kan jo alltids bruke den siste desiliteren p den andre fudge oppskriften :) Ellers ville jeg vel ha beregnet 400 gram sjokolade p en hel boks. Men jeg regnet p det n og jeg ble veldig usikker, vet du hva, jeg skal lage dem p nytt i dag og sjekke!

Hege G

10.12.2014 kl.07:37

Fant du ut kor mykje sjokolade ein treng til ein boks? Blei det 400 g? :)

TheVanillaMonologues.

10.12.2014 kl.11:39

Hege G: Hei Hege! Beklager s mye, jeg har ikke ftt tid! Men om jeg prver f gjort det i dag! :)

TheVanillaMonologues.

10.12.2014 kl.18:47

Hege G: Hei igjen, Hege! N har jeg ftt prvd ut oppskriften og det gikk veldig bra med 400 gram dronningsjokolade til 1 boks st kondensert melk! Jeg tror faktisk nesten det ble bedre denne gangen, s jeg forandrer p oppskriften p bloggen! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits