Veganske Sukkerfri Rispuffer!

I dag har jeg kost meg skikkelig på kjøkkenet. Bare meg, bikkja og musikk på øret. Bikkja hjelper selvfølgelig veldig til, og ligger ikke i det hele tatt i kurven sin og snorker mens jeg jobber... kremt.

Anyways.

Jeg ble så inspirert da jeg tidligere denne uka så oppskriftene til både Linda Stuhaug og Kristine Weber. De har begge lagt ut oppskrifter på sukkerfrie risboller med sjokolade, og da fikk jeg veldig lyst å lage min egen versjon.



Her har jeg tatt utgangspunkt i de rispuffene en av mine beste venninner alltid laget til bursdagen sin da vi var yngre! Forskjellen er at disse jeg har laget er både sukkerfri, glutenfri, veganske, kjempelette å lage, og nydelige! Dessuten bruker jeg kokosolje istedenfor Delfiafett. Begge deler er utvunnet fra kokosnøtten, men en av de store forskjellene er at kokosolje fremdeles har næringsverdi og er raffinert på en måte som gjør den snillere for kroppen å benytte seg av.

Søte, crunchy og med et hint av kaffe. Har du 20 minutter til overs anbefaler jeg absolutt å prøve ut disse!

 Jeg har forresten puttet puffene i hver sin muffinsform, så de skal bli lettere å servere og spise!




Du trenger:

100 gram sukkerfri melkefri sjokolade (Jeg bruker Plamil)

15 gram kokosolje (jeg brukte Extra Virgin Cocosa)

1 ts pulverkaffe (kan sløyfes)

8 dl puffet ris

(1 ss Sukrin Gold/ Lønnesirup) *

 

Du gjør:

Smelt sjokolade og kokosolje i en stor bolle. Jeg brukte mikrobølgeovn og kjørte på høyest varme i ca. 1 minutt.

Ta bollen ut av mikrobølgeovnen før all sjokoladen er smeltet, og rør inn pulverkaffen.

Fortsett å røre til alt er smeltet sammen.

Mål opp den puffede risen og bland godt inn i sjokoladeblandingen til all risen har litt sjokolade på seg.

Porsjonér ut små emner på et bakepapir, eller i muffinsformer.

Jeg brukte muffinsformer for enkelhetsskyld, da er det også lettere å servere uten for mye gris.

Sett puffene i kjøleskapet i 1 time til de har stivnet.

* Avhengig av hvilken type sjokolade du bruker kan det hende du trenger litt ekstra søtning. Jeg vil anbefale 1 ss sukrin gold, eller lønnesirup om du foretrekker det. Smak på sjokoladeblandingen underveis og tilsett søtning etter eget ønske! Sukrin Gold er forøvrig vegetarisk,  men ikke vegansk.




 #christmascandy #christmasinspo #ricepuffs #vegan #vegancandy #whatveganseat #sugarfree #healthyeating #glutenfree #allergyfriendly #chocolate #coconutoil #risboller #sjokoladeboller #diy #godtno #bakemag #brodogkorn #morshjemmebakte #matbloggsentralen #matblogg #instafood #matbloggerne #slikkepott #foodphotography #matfoto #julebakst #julegodt #julegodteri #hjemmelaget #jul

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits