Denne konfekten ble så utrolig god, og mye enklere å lage enn det jeg først så for meg da jeg begynte å fundere på om det var mulig å lage en vegansk versjon av favorittsjokoladen her i huset!
Dette er absolutt det nærmeste jeg har kommet til å spise hjemmelaget Kinder Maxi, de er dessuten veganske, så de er super allergivennlige! Ingen laktose, egg, eller noen andre animalske produkter her.
Ingredienser (ca. 14 små konfekt) :
100 gram vegansk kokesjokolade (du kan også bruke vegansk melkesjokolade)
—-
50 gram vegansk hvit sjokolade
50 gram vegansk kremost, romtemperert
4 – 5 ss melis
1 ts vaniljepulver
1/2 ts vaniljeekstrakt
Instruksjoner
Smelt kokesjokoladen i microbølgeovn og fordél 1 ts i hvert hull i en konfektform.
Bruk en liten pensel og pensle sjokoladen oppover sidene av hvert hull i formen, dette blir veggene til konfekten.
Sett formene i kjøleskapet, så de stivner mens du lager fyllet.
For å lage fyllet smelter du den hvite sjokoladen, og blander så sammen med romtemperert kremost, melis, vaniljepulver og vaniljeekstrakt.
Husk å være ekstra forsiktig når du smelter hvit sjokolade, den har veldig lett for å brenne seg, så smelt på lavest varme i microbølgeovn, eller over vannbad.
Ha fyllet i en sprøytepose og sprøyt ut ca. 1 ts i hver konfektform.
Dekk over med et tynt lag smeltet kokesjokolade og sett i kjøleskapet for å stivne.
Oppbevares i kjøleskap.
UHHH me likey! Dette skal prøves!
så utrolig gode ut!
mmm… disse er nok ikke lett å holde seg unna… så nydelige ut
Nina Bakke: Tusen takk, Nina 🙂 Nei disse var litt vanskelige å slutte å spise!
Kamilla Haaland: Tusen takk, de var veldig gode 🙂
Emma Olsen: Gi meg gjerne tilbakemelding når du har prøvd dem 🙂
disse ser jo nydelige ut!
håper du kan poste flere veganske oppskrifter,
og muligens anbefale noen veganske sjokolader som smaker godt?
de som finnes på dagligvare butikkene er så mørke og smaker
alt for bittert for meg 🙁
Nathalie: Hei! Så gøy at du liker de veganske oppskriftene! 🙂 Jeg skal faktisk legge ut et par oppskrifter på vegansk valentinesdsaykonfekt i samarbeid med Veganlife.no snart, så det er bare å følge med! Jeg kan også bli flinkere til å si hvilke sjokolader jeg bruker i de forskjellie oppskriftene 🙂 Jeg syns det er stor forskjell på hvilke sjokolader som er gode å bruke i oppskrifter, og de som er gode til å spise direkte som de er.
Fy søren! Jeg får jo lyst å spise og lage ALT på denne bloggen! 😉
Silje: Haha så hyggelig! Da syns jeg faktisk du skal gjøre det !