Vegan White chocolate Vanilla Creamcheese stuffed Chocolate!

Jada så neida så... det var kanskje ikke den beste idéen å lage disse på en mandag.. en mandag som egentlig skulle være en sunn start på uken! Men de ble så gode at jeg ikke vil vente med å dele dem med dere! Ikke bare er de det nærmeste du kommer å spise frosting dekket med sjokolade, men de er også veganske, så de er super allergivennlige! Ingen laktose, egg, eller noen andre animalske produkter her!



Du kan selvfølgelig også lage dem med tradisjonelle ingredienser, det smaker så godt som helt likt. Eneste forskjellen er at om du bruker Philadelphia ost istedenfor Tofutti Creamy Smoothe så får du en ekstra liten syrlig twist.




Ekstra forklaring på ingredienser finner du nederst i innlegget!

 

Du trenger (ca. 14 små konfekt) :

100 gram kokesjokolade

----

50 gram hvit sjokolade

50 gram kremost

4 - 5 ss melis

1 ts vaniljepulver

1/2 ts vaniljeekstrakt

 

Du gjør:

Smelt kokesjokoladen i microbølgeovn og fordél 1 ts i hvert hull i en konfektform. Jeg brukte disse fra Ikea.

Bruk en liten pensel og pensle sjokoladen oppover sidene av hvert hull i formen, dette blir veggene til konfekten.

Sett formene i kjøleskapet, så de stivner mens du lager fyllet.

For å lage fyllet smelter du den hvite sjokoladen, og blander så sammen med resten av ingrediensene. Du kan bruke en skje, en gaffel eller en slikkepott, og husk at om du bruker romtemperert kremost er det lettere å få en jevn blanding.

Husk å være ekstra forsiktig når du smelter hvit sjokolade, den har veldig lett for å brenne seg, så smelt på lavest varme i microbølgeovn. Smelt i et par sekunder av gangen og rør godt mellom hver gang. Ofte trenger du ikke å smelte alt helt ferdig før du kan bruke den, du kan smelte litt og så røre til resten av sjokoladen er flytende.

Ha fyllet i en sprøytepose og sprøyt ut ca. 1 ts i hver konfektform.

Dekk over med et tynt lag smeltet kokesjokolade og sett i kjøleskapet for å stivne.

Dytt konfekten ut av formen og spis!

Spiser du ikke alle på en gang så kan du oppbevare resten i en lufttett boks i kjøleskapet.




Ingrediensforklaring:

- Kokesjokoladen jeg bruker er Plamil melkefri sjokolade, den er vegansk og finnes også sukkerfri. Her kan du bruke Dronningsjokolade.

- Melisen jeg bruker er vanlig melis, men vil du redusere sukkermengden så kan du bruke sukrinmelis.

- Den hvite sjokoladen jeg bruker kjøper jeg på veganlife.no, og du kan velge mellom forskjellige typer, min favoritt er rissjokoladen.

- Kremosten jeg har brukt her er Tofutti Creamy Smoothe, men du kan også bruke Philadelphiaost om du ikke trenger å lage vegansk.

- Vaniljepulver er frøene fra en vaniljestang, må ikke forveksles med vaniljesukker!

 

#vegansk #vegan #kindermaxi #diy #hjemmelagetkonfekt #konfekt #sjokolade #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #nobake #matbloggsentralen

 

10 kommentarer

Emma Olsen

05.01.2015 kl.21:22

UHHH me likey! Dette skal prøves!

Kamilla Haaland

05.01.2015 kl.22:29

så utrolig gode ut!

Nina Bakke

06.01.2015 kl.07:37

mmm... disse er nok ikke lett å holde seg unna... så nydelige ut

TheVanillaMonologues.

06.01.2015 kl.15:47

Nina Bakke: Tusen takk, Nina :) Nei disse var litt vanskelige å slutte å spise!

TheVanillaMonologues.

06.01.2015 kl.15:47

Kamilla Haaland: Tusen takk, de var veldig gode :)

TheVanillaMonologues.

06.01.2015 kl.15:48

Emma Olsen: Gi meg gjerne tilbakemelding når du har prøvd dem :)

Nathalie

27.01.2015 kl.14:19

disse ser jo nydelige ut!

håper du kan poste flere veganske oppskrifter,

og muligens anbefale noen veganske sjokolader som smaker godt?

de som finnes på dagligvare butikkene er så mørke og smaker

alt for bittert for meg :-(

TheVanillaMonologues.

27.01.2015 kl.14:57

Nathalie: Hei! Så gøy at du liker de veganske oppskriftene! :) Jeg skal faktisk legge ut et par oppskrifter på vegansk valentinesdsaykonfekt i samarbeid med Veganlife.no snart, så det er bare å følge med! Jeg kan også bli flinkere til å si hvilke sjokolader jeg bruker i de forskjellie oppskriftene :) Jeg syns det er stor forskjell på hvilke sjokolader som er gode å bruke i oppskrifter, og de som er gode til å spise direkte som de er.

Silje

09.02.2015 kl.20:24

Fy søren! Jeg får jo lyst å spise og lage ALT på denne bloggen! ;)

TheVanillaMonologues.

09.02.2015 kl.22:34

Silje: Haha så hyggelig! Da syns jeg faktisk du skal gjøre det !

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits