Passionfruit Curd med Vanilje!

I dag har jeg en st, syrlig, kremete og fantastisk nydelig godbit til dere, nemlig Pasjonsfrukt Curd med ekte vanilje! Jeg er virkelig excited over denne curden, den er s god! Jeg har lyst putte den p alt! Toast, iskrem, kaker, kremer, alt!




Og det sier ganske mye, for jeg er vanligvis den som ikke gidder lage noe med mindre det inneholder sjokolade...

For de av dere som ikke vet hva "curd" er s er det en slags kremet marmelade, laget med egg. Egg?! Jada, jeg syns ogs det var veldig rart frste gang jeg leste om det, da som den litt vanligere Lemon Curd, det som brukes i sitron marengs pai vet du!



I noen oppskrifter bruker man kun eggeplommene, i andre hele egg. Jeg bruker hele egg denne gangen, og jeg syns det gjorde det litt lettere. Da slipper jeg sitte igjen med en hel haug med eggehviter som jeg egentlig ikke trenger.

Tidligere har jeg vrt litt redd for prve meg p oppskrifter hvor man m blande egg i noe varmt, jeg har tenkt at jeg ikke kommer til f det til og at produktet kommer til bli til ekkel eggerresuppe med en gang, men jeg tok et par forhndsregler og det gikk veldig bra!




Jeg har brukt oppskriften i dette innlegget fra bloggen Drizzle and Dip, og lagt til en god dose vaniljesmak, fra ekte vaniljefr. Det er s utrolig mye inspirasjon hente der ute, og siden Pasjonsfrukt Curd er noe jeg har satt meg som ml lage i 2015 var det gy finne en s enkel oppskrift, som ogs var lett personalisere til mine egne preferanser. Blant annet forandret jeg litt p fremgangsmten, og la til vaniljefrene som jeg syns ga en skikkelig dybde i smaken.


Du trenger (ca. 8 dl ) :

5 egg strrelse XL (jeg bruker alltid kologiske egg fra frittgende hns)

200 gram pasjonsfrukt pur (jeg kjpte ferdig frossen pur uten sukker)

200 gram hvitt sukker

120 gram meierismr (med salt)

1 ts vaniljefr (bde fra stang og p boks fungerer bra)

Du gjr:

Ha eggene i en stor mikserbolle, sett til side.

Ha pasjonsfruktpur, sukker, smr og vaniljefr i en tykkbunnet kjele og smelt sammen til du har en jevn rre som svidt har begynt koke.

Ta kjelen av varmen nr blandingen har ndd kokepunktet, og la den av kjle i ca. 5 minutter.

Pisk eggene fluffy, dette tar ca 5 minutter med kjkkenmaskin eller hndholdt elektrisk visp. Eggene skal doble i strelse og bli lyse i fargen.

Mens vispen gr heller du forsiktig den varme sirupen ned i eggene og pisker godt til det hele er rrt sammen.

Ha s hele rren over i kjelen igjen og pisk konstant med en ballongvisp til rren har tyknet og er blitt litt mrkere i fargen. Dette tok ca. 15 minutter for meg. Rren skal smputre men ikke fosskoke.

Ta frem en stor bolle og sil blandingen over i denne. La avkjle helt p kjkkenbenken. Rr noen ganger for forhindre snerk p toppen.

Sil s blandingen to ganger til, og fordel i luftette oppbevaringsglass.

Det virker kanskje i overkant sile curden tre hele ganger, men den frste er for f ut eventuelle eggebiter, den andre er for f f ut de groveste vaniljekornene og den tredje gangen er for f vekk eventuell snerk som har samlet seg under avkjling. Vr obs p at blandingen kommer til tykne enda litt til nr den kjler.

Serveringsforslag: hva med bruke en god skje av denne curden og blande den inn i skyr eller yoghurt til frokost?




#passionfruitcurd #curd #hverdagskos #pasjonsfrukt #granadilla #matblogg #matblogger #kakeblogg #bakeblogg #marmelade #diy #hjemmelaget #vanilje #oppskrift

6 kommentarer

Ingrid E

09.01.2015 kl.17:46

Denne gleder jeg meg til prve! Hvor fr du kjpt pasjonsfrukt pur?

TheVanillaMonologues.

09.01.2015 kl.18:57

Ingrid E: Jeg kjpte en ganske stor boks, kanskje 1 liter, p Ultra :) Den sto i frysedisken sammen med frossen frukt og br, smoothie mixer og snt.

Min matgale verden

09.01.2015 kl.19:56

h herlighet det s godt ut! M prves! Kan skjnne du vil ha det p ALT. Forresten, jeg fant ikke ut hvilken sjokoladekake du mente, mvre en fra tidligere sortiment, de forandrer menyen og kakene :) Ellersk kan det vre den som heter marcel, som lages med sjokolademousse, men den har jeg ikke ftt prvd enda, men det kommer :) God helg :)

TheVanillaMonologues.

09.01.2015 kl.21:44

Min matgale verden: Tusen takk :) Ja det er supergodt! Jeg er s glad jeg turte prve! S st du er som har sjekket angende den kaken for meg :) Det kan godt hende det var et tidligere sortiment, det er tross alt over 5 r siden :p Gi meg gjerne tilbakemelding om du prver denne her alts :) God helg!

Nina Bakke

10.01.2015 kl.11:36

Det s friskt og fint ut :)

God helg

TheVanillaMonologues.

10.01.2015 kl.19:35

Nina Bakke: Bde stt og syrlig, veldig godt :) God helg til deg ogs! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits