Fluffy Fastelavnsboller med fancy Fyll!

Er du klar for Fastelavn denne helgen? I og med at det er "lillelrdag" i dag tenkte jeg det var greit legge ut oppskriften p rets Fastelavnsboller allerede n s du har tid til kjpe ingredienser og bake fr selve dagen!

Her kommer noen litt utradisjonelle Fastelavnsboller, fra mitt kjkken til ditt!



Det er en slags blanding av vanlige hveteboller og brioche, og er fluffy og lette med myk konsistens, og en nydelig crispy skorpe!

Her har jeg laget mange sm boller, da er det lettere f smakt p s mye forskjellig fyll som mulig! Jeg har stekt bollene i muffinsformer s de blir sm, men ekstra hye. Mye plass til fyll!

Er du tradisjonell av deg kan du fylle med st pisket krem, kanskje til og med driste deg til ha over litt syltety. Men er du meg.. s fyller du med hjemmelaget passionfruit curd, mascarponekrem med vanilje, og melisdryss p toppen! Jeg ser heller ingen ting i veien for fylle med Nugatti, Nutella eller smeltet mrk sjokolade! Ta det du liker best og eksperimenter med smakskombinasjoner!



Eventuelt kan du ta en svensk en og fylle bollene med mandelmasse og krem!

Disse bollene har ganske lite gjr i seg, og skal heve ganske lenge, s det er kjekt lage dem en dag i forveien, s det bare er til piske krem og sette sammen bollene nr de skal serveres. De er heller ikke spesielt ste, s om du liker utpreget stsmak, s ville jeg tilsatt litt mer sukker.




Du trenger (ca. 20 boller) :

470 gram siktet hvetemel

10 gram trrgjr for st deig

1/4 ts salt

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

85 gram usaltet smr

1 stort egg

4 store eggeplommer

2 dl kefir

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Tradisjonelt fyll:

3 dl kremflte

2 ss hvitt sukker

1 ts vaniljefr

----

Mascarpone krem (Oppskrift fra Magasinet Bake nr.1, 2015) :

250 gram mascarpone

250 gram kremflte (mindre om du nsker en fastere krem)

50 gram hvitt sukker

litt revet sitronskall eller vaniljefr, avhengig av hvilken smak du nsker

Topping:

Pasjonsfrukt Curd med Vanilje

Smeltet mrk sjokolade

Sjokoladesaus

Marachino kirsebr

Lakris sirup

Du gjr:

Bolledeig:

I en bolle blander du sammen trrgjr, mel, salt, kanel og kardemomme, og setter til side.

Smelt smret over lav varme og sett til side.

I en annen bolle pisker du sammen egget, eggeplommene, kefiren, vaniljen og det smeltede smret.

Ha eggeblandingen over i melblandingen og elt godt sammen. Jeg brukte en kjkkenmaskin med eltekrok og lot den g i ca. 3-4 minutter.

Nr deigen er godt blandet sammen, ikke for trr, ikke for klissete, s dekker du bollen med plastfilm og lar den heve p et lunt sted, i ca. 2 timer, eller til den er nesten dobbel strrelse. Det er lite gjr i denne oppskriften s den hever sent.

Ha muffinsformer av papir i et muffinsbrett og lag sm emner, p strrelse med en pingpongball. Ha et emne i hver form, pensle med vann og dekk formen med plastfilm. La etterheve ca. 1 time. Bollene vil bli dobbelt s store.

Pensle bollene med eggehvite og stek p 175 grader i ca, 15 minutter. Pass p, denne deigen gr fort fra perfekt stekt til overstekt. I min ovn tok det nyaktig 15 minutter f dem perfekt stekt.

Avkjl p rist.

Jeg synes de er best samme dag som de stekes, men de kan oppbevar i sandwichpose p kjkkenbenken noen dager.

Disse bollene kan ogs lett fryses ned og tines i microblgeovn.

Tradisjonelt fyll:

Ha kald kremflte i en kald miksebolle og pisk p lav hastighet.

Nr kremen begynner tykne tilsetter du sukkeret og vaniljen og pisker godt inn.

Pisk p hy hastighet til du fr nsket tykkelse p kremen, jeg liker den veldig veldig fast, mens andre kan foretrekke den ls.

Ha i sprytepose og spryt ut p en den ene siden av en bolle som er delt i to.

Ha over nsket topping, pasjonsfrukt curd eller smeltet sjokolade, eller kanskje lakris sirup?

Trykk forsiktig p den andre siden av bollen.

Mascarpone krem:

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks godt sammen, til en jevn krem.

Ha i sprytepose, eller bruk en skje og legg en god klatt krem p ene siden av en bolle som er delt i to.

Ha over nsket topping og sett p "lokket".



#fastelavnsboller #fastelavensboller #semlor #gjrbakst #boller #brioche #matbloggsentralen #matblogg #bakeblogg

15 kommentarer

Min matgale verden

11.02.2015 kl.18:00

h....fikk vann i munnen, og veldig lyst til prve den med passionfruit-curd....nydelig! Og s bra med litt forandring :)

Iselin Rene

11.02.2015 kl.20:41

Det s herlig ut :)

TheVanillaMonologues.

12.02.2015 kl.19:50

Min matgale verden: S gy at du ble fristet! Jeg m rlig si at den pasjonsfrukt curden er noe av det beste jeg har smakt!

TheVanillaMonologues.

12.02.2015 kl.19:50

Iselin Rene: Tusen takk ^^ Kan absolutt anbefales!

HAPPYBITE - Susanne Nesse

15.02.2015 kl.22:13

h, s innmari fine! :-D

TheVanillaMonologues.

15.02.2015 kl.22:38

Susanne Nesse: Tusen takk! :)

charlotte

17.02.2015 kl.11:03

hei!

kan man ha i mer gjr og forkorte hevetid?

TheVanillaMonologues.

17.02.2015 kl.22:33

charlotte: Hei! Det kan man nok, men om man bruker for mye gjr kan man ende opp med en deig som bde lukter og smaker veldig av gjr, og det er jo ikke s deilig. Men prv gjerne, og gi meg tilbakemelding, kan hende det gr helt greit! :)

Knut Eirik

18.02.2015 kl.16:59

Ser utrolig godt ut! :)

TheVanillaMonologues.

18.02.2015 kl.17:04

Knut Eirik: S hyggelig at du syns det :)

Sunniva

06.02.2016 kl.23:34

h, n fikk jeg vann i munn!

TheVanillaMonologues.

07.02.2016 kl.16:53

Sunniva: Haha s bra! ^^

Henriette Celin

07.02.2016 kl.01:13

, disse var skikkelig kreative og fine!

nam nam, og takk for flott oppskrift :-D

TheVanillaMonologues.

07.02.2016 kl.16:53

Henriette Celin: Tusen takk! Hper du vil prve dem ut :)

Henriette Celin

08.02.2016 kl.10:38

SV: Det vil jeg gjre en gang^^

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits