Veganske Valentineshjerter med jordbærkremfyll!

Noen av ingrediensene i dette innlegget er sponset, men linkene er ikke betalt, og det er heller ikke innlegget.

I dag har jeg teamet opp med Veganlife.no for å gi deg noen nydelige veganske konfekt til Valentines Day! Jeg har laget sjokoladehjerter av rissjokolade og fylt dem med en søt og fruktig jordbærkrem med hint av vanilje.Det hele begynte da jeg etterlyste litt søte og hyggelige konfektesker og søtsaker til Valentines Day, i nettbutikken Veganlife.no. De hadde ikke så mye å velge mellom, og jeg savnet et vegansk alternativ til Valentines godteri, nå som butikkene begynner å fylles av hjerter, roser og ikke minst: sjokoladekonfekt! Kundekontakten var utrolig behjelpelig og sa at jeg bare måtte komme med forslag, så skulle hun se hva hun kunne få tatt inn. 

Jeg visste ikke om så mange alternativer selv heller, så jeg sa at jeg like godt kunne lage noe selv, og da spurte hun om jeg kunne tenke meg å lage noe til bloggen med produkter fra nettbutikken. Det ville jeg selvfølgelig!Jeg tenker at det må være utrolig kjipt å for eksempel ha laktoseintolleranse, og ikke bare kunne velge hva som helst av det som tilbys i butikkene når det kommer til spesielle anledninger som Valentines, påske og jul. Enten det er deg selv eller noen andre du vil gjøre litt stas på.

Så her kommer noen søte, kremete, smakfulle og ikke minst allergivennlige Valentineshjerter du kan lage til noen som fortjener litt ekstra kjærlighet, men som kanskje ikke tåler melk, eller av andre grunner ikke vil spise animalske produkter!
Vil du imidlertid lage denne oppskriften med tradisjonelle ingredienser er ikke det noe problem! Bare bytt ut de veganske alternativene med animalske, og følg den samme oppskriften! Har du spørsmål om ingrediensene er det bare å skrive en kommentar, så svarer jeg!

 

Du trenger (til ca. 15 store konfekt) / Ingredients (For about 15 big candies)  :

100 gram hvit rismelksjokolade /  100 grams White vegan chocolate made from ricemilk

1/2 ts Wilton matfarge, Rose / 1/2 teaspoon Wilton foodcolor in Rose

---

170 gram kokesjokolade av rismelk  / 170 grams semi sweet vegan chocolate made from ricemilk

---

105 gram Tofutti Creamy Smoothe (kremost) / 105 grams vegan cream cheese

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanillaextract

40 gram melis / 40 grams icing sugar

20 gram frysetørket jordbær / 20 grams freezedried strawberries

 

Du gjør (English directions at the bottom) :

Smelt hvit sjokolade i microbølgeovn på lav varme. Smelt i 5 sekunder av gangen, og rør etter hver gang så du ikke brenner sjokoladen.

Bland inn matfarge til ønsket rosasjatering og rør godt.

Ha den flytende sjokoladen over i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden, som du bruker til å sprøyte små hjerter nederst i sjokoladeformene.

Sett i kjøleskapet for å stivne.

Mens hjertene stivner smelter du kokesjokoladen på samme måte som den hvite sjokoladen.

Ta sjokoladeformene ut av kjøleskapet og hell over 1 ts sjokolade i hver form. Bruk håndtaket til en liten skje og trekk sjokoladen opp på sidene av formen. Dette blir "veggene" til konfekten.

Sett i kjøleskapet for å stivne, dette tar ca. 10 minutter.

Lag fyllet ved å knuse de frysetørkede jordbærene til et pulver med mindre biter jordbær, og bland dette med kremosten, vaniljen og melisen til du har en jevn røre, med noen litt større jordbærbiter.

Ha i en sprøytepose og sprøyt direkte ned i formene, eller bruk en skje og fordel ca 2 teskjeer med fyll i hver form, avhengig av hvor stor form du bruker.

Fyll så på med resten av kokesjokoladen så du dekker fyllet på alle sider.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.

Trykk/ velt forsiktig ut konfekten på et fat og nyt!

Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.

English directions:

Chop your white chocolate into smaller pieces and place in a heatproof bowl. Melt in microwave at medium to low heat, in 5 sec. increments. Stirr after every round.

When melted, stirr in the pink foodcolor and let chill for a little while until chocolate is cool enough to place in a plastic piping bag.

Cut a small hole in your bag and pipe out little hearts at the bottom of your chocolate moulds, then place in fridge to set.

Chop your semi sweet chocolate into smaller pieces and melt in the same way you did the white. 

Cover the bottom of your chocolate moulds with semi sweet chocolate, and with a small brush or the back of a small spoon, "paint" the sides of the moulds with chocolate. These will serve as the walls of your candies.

Crush the freezedried strawberries in a foodprocessor, or with your hands if you prefer bigger pieces, and mix them into the cream cheese together with the icing sugar and vanilla.

Dollop the strawberry créme into each of your moulds and cover with remaining chocolate. Put in the fridge to set for about 20 minutes.

Remove the chocolates from their moulds and serve!

Will keep in the fridge, in a locked container, for atleast a week.

Enjoy!#vegan #vegansk #konfekt #allehjertersdag #valentinesday #sjokolade #dessert #matblogg #mat #dessertblogg #bakeblogg #hjemmelaget

6 kommentarer

RikkeTherese95

28.01.2015 kl.18:07

Åh det så helt himmelsk ut!!

Sofie-Amunda Moe

28.01.2015 kl.18:22

åh... det så godt ut ^^

Iselin Renée

28.01.2015 kl.19:06

De så utrolig gode ut :)

TheVanillaMonologues.

28.01.2015 kl.19:13

Rikke95: Tusen takk :) De har slått veldig ann her hjemme!

TheVanillaMonologues.

28.01.2015 kl.19:13

Sofie: Tusen takk, så gøy at du synes det :)

TheVanillaMonologues.

28.01.2015 kl.19:13

Iselin Renée: Tusen takk, jeg syns de ble veldig gode! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits