Crunchy Creamy Vegan Nougat Cups!

Noen av ingrediensene i dette innlegget er sponset, men linkene er ikke betalt, og det er heller ikke innlegget.

English instructions at the bottom!

That's right, vi går for både crunchy og creamy i dag!



En sjokolade cup fylt med kremete nougat og crunchy røstede hasselnøtter. Trenger man egentlig mer? Nougat er kanskje litt mektig for noen, men jeg har alltid likt det, helt siden jeg var liten. Det er faktisk favoritten min, etter melkekrem!



Disse cup'ene er så enkle å lage, kun 3 ingredienser, og så gode at jeg rett og slett må kalle dem de beste veganske konfektene jeg har laget til nå. Jeg syns de smaker som Ferrero Rocher, og i min verden er det umulig å misslike Ferrero Rocher!




Jeg lærte forresten en veldig enkel måte å røste hasselnøtter på, ved å google "Toasting Hazelnuts" og følge oppskriften på  Epicurious.com. Alt du trenger er en ovn og et kjøkkenhåndkle!

Dette er en del av den lille serien med veganske konfekt jeg lager i samarbeid med Veganlife.no, til ære for Valentines Day! Jeg har vært veldig heldig og fått sponset en del ingredienser fra nettbutikken deres, som jeg absolutt kan anbefale for den kvalitetsbevisste veganer, allergiker eller om du bare har lyst å prøve noe nytt og godt!

Spesielt fornøyd er jeg med Bonvita Rismelksjokolade, som er sjokoladen jeg bruker som sjokoladeskall i denne oppskriften. Den smelter som en drøm og holder seg jevn og fin, til og med når den stivner igjen! Dessuten smaker den ordentlig sjokolade, og er både søt og fyldig.

 

Du trenger / Ingredients:

150 gram Rismelksjokolade / 100 grams Ricemilk chocolate

200 gram Nougatkrem ( Nussnougat Schakalode ) / 200 grams Nougat Spread ( I used Nussnougat Schakalode Spread )

40 gram hasselnøtter / 40 grams whole hazelnuts with skin

Hasselnøtter til pynt / Additional hazelnuts for decorating

 

Du gjør:

Sett ovnen på 175 grader, og fyll en ildfast form med 40 gram hasselnøtter, i ett lag.

Sett formen midt i ovnen og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, 10- 15 minutter.

Pakk hasselnøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i ett minutt før du gnir skinnet av hasselnøttene med kjøkkenhåndkleet de ligger i.

Hakk 50 gram av de røstede nøttene.

Ha nougatpålegget i en bolle, rør inn de hakkede nøttene og sett til side.

Hakk rismelksjokoladen i mindre biter og smelt i microbølgeovn på medium til lav varme. 

Smelt i 15 sekunder av gangen og rør mellom hver gang for å unngå å brenne sjokoladen.

Sett muffinsformer av papir i en muffinpanne som får plass i kjøleskapet ditt.

Fordél 1 ts eller 1 ss, avhengig av størrelsen på formen, med smeltet sjokolade i hver form.

Vend på formen så sjokoladen også dekker sidene, eller bruk håndtaket på en skje til å dra sjokoladen litt opp på sidene av formen for å skape "vegger" til fyllet.

Sett i kjøleskapet for å stivne. Det tar ikke mer en 10 minutter.

Når formene er stive fyller du ca. 1 ts eller 1 ss, også her avhenging av størrelse på formen, med fyll i hver kopp og glatter over toppen. Du kan bruke en skje, eller fylle en sprøytepose med fyllet og så bare sprøyte ut direkte ned i formene. Bare pass på å kutte stort nok hull i posen så nøttebitene ikke tetter igjen hullet.

Fyll så opp med sjokolade i hver kopp, så du lukker inn fyllet på alle kanter, og på toppen.

Sett i kjøleskapet igjen for å stivne. Så er det bare å nyte!

Fyllet kommer til å holde seg mykt, mens sjokoladen rundt skal stivne.

Cup'ene oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet i opp til to uker, selv om jeg tviler sterkt på at de kommer til å vare så lenge!

 

English Instructions:

Heat your oven to 175 degrees celsius ( 350 F), and put the hazelnuts in a heatproof pan. 

Let your hazelnuts toast for about 10-15 minutes, until the skin starts to crack.

Remove the hazelnuts from the pan and transfer onto a kitchen towel. Seal the towel and allow to steam for about a minute or to.

Rub the sides of the towel together, sandwiching the hazelnuts.  This will remove the skin.

Set your toasted and de-skinned hazelnuts aside while you make the cups and the filling.

To make the cups, roughly chop your chocolate and place in a heatproof bowl.

Melt the chocolate in the microwave, medium to low heat, for 20 seconds at a time. Stirring after every time.

When chocolate is completely melted, dollop about a teaspoon of chocolate into each paper muffin tin and swirl to coat sides.

Allow tins to set in the fridge for about 10 minutes before filling.

To make the filling chop 40 grams of the nuts and combine with the hazelnut spread. Stirr until smooth, except for the nuts.

Dollop or pipe about a teaspoon of filling into every tin, then cover with melted chocolate to seal in the filling.

Decorate with one nut on top of every candy.

Allow to chill in the fridge for about an hour to make sure the cup is completely set. Filling will be soft, but the cup itself should be solid.

Store in an airtight container in the fridge for about two weeks, although I doubt they'll last that long!

 

#nougat #sjokolade #konfekt #hjemmelaget #diy #mat #matblogg #dessert #valentinesday #valentindagen #valentinescandy #ferrerorocher #bakeblogg

6 kommentarer

Iselin Renée

04.02.2015 kl.15:44

Det så utrolig godt ut :)

TheVanillaMonologues.

04.02.2015 kl.15:56

Iselin Renée: Så bra at du synes det! De var utrolig gode!

oldbenew

05.02.2015 kl.16:45

Nammm, de så veldig gode ut:)

TheVanillaMonologues.

05.02.2015 kl.17:36

oldbenew: Tusen takk :) Synes de ble innmari gode!

yummylife

06.02.2015 kl.12:15

Dette var kjempefint!Skjekk gjerne også ut vår blogg, vi legger ut mange enkle og kjempegode oppskrifter!:)

http://yummylife.blogg.no/

TheVanillaMonologues.

06.02.2015 kl.19:43

yummylife: Tusen takk for det :) Jeg skal ta en titt!

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits