Crunchy Creamy Vegan Nougat Cups!

Noen av ingrediensene i dette innlegget er sponset, men linkene er ikke betalt, og det er heller ikke innlegget.

English instructions at the bottom!

That's right, vi gr for bde crunchy og creamy i dag!



En sjokolade cup fylt med kremete nougat og crunchy rstede hasselntter. Trenger man egentlig mer? Nougat er kanskje litt mektig for noen, men jeg har alltid likt det, helt siden jeg var liten. Det er faktisk favoritten min, etter melkekrem!



Disse cup'ene er s enkle lage, kun 3 ingredienser, og s gode at jeg rett og slett m kalle dem de beste veganske konfektene jeg har laget til n. Jeg syns de smaker som Ferrero Rocher, og i min verden er det umulig misslike Ferrero Rocher!




Jeg lrte forresten en veldig enkel mte rste hasselntter p, ved google "Toasting Hazelnuts" og flge oppskriften p Epicurious.com.Alt du trenger er en ovn og et kjkkenhndkle!

Dette er en del av den lille serien med veganske konfekt jeg lager i samarbeid med Veganlife.no, til re for Valentines Day! Jeg har vrt veldig heldig og ftt sponset en del ingredienser fra nettbutikken deres, som jeg absolutt kan anbefale for den kvalitetsbevisste veganer, allergiker eller om du bare har lyst prve noe nytt og godt!

Spesielt fornyd er jeg med Bonvita Rismelksjokolade, som er sjokoladen jeg bruker som sjokoladeskall i denne oppskriften. Den smelter som en drm og holder seg jevn og fin, til og med nr den stivner igjen! Dessuten smaker den ordentlig sjokolade, og er bde st og fyldig.



Du trenger / Ingredients:

150 gram Rismelksjokolade / 100 grams Ricemilk chocolate

200 gram Nougatkrem( Nussnougat Schakalode ) / 200 grams Nougat Spread ( I used Nussnougat Schakalode Spread )

40 gram hasselntter / 40 grams whole hazelnuts with skin

Hasselntter til pynt / Additional hazelnuts for decorating

Du gjr:

Sett ovnen p 175 grader, og fyll en ildfast form med 40 gram hasselntter, i ett lag.

Sett formen midt i ovnen og la nttene varmes til skinnet begynner sprekke, 10- 15 minutter.

Pakk hasselnttene inn i et kjkkenhndkle og la dem dampe i ett minutt fr du gnir skinnet av hasselnttene med kjkkenhndkleet de ligger i.

Hakk 50 gram av de rstede nttene.

Ha nougatplegget i en bolle, rr inn de hakkede nttene og sett til side.

Hakk rismelksjokoladen i mindre biter og smelt i microblgeovn p medium til lav varme.

Smelt i 15 sekunder av gangen og rr mellom hver gang for unng brenne sjokoladen.

Sett muffinsformer av papir i en muffinpanne som fr plass i kjleskapet ditt.

Fordl 1 ts eller 1 ss, avhengig av strrelsen p formen, med smeltet sjokolade i hver form.

Vend p formen s sjokoladen ogs dekker sidene, eller bruk hndtaket p en skje til dra sjokoladen litt opp p sidene av formen for skape "vegger" til fyllet.

Sett i kjleskapet for stivne. Det tar ikke mer en 10 minutter.

Nr formene er stive fyller du ca. 1 ts eller 1 ss, ogs her avhenging av strrelse p formen, med fyll i hver kopp og glatter over toppen. Du kan bruke en skje, eller fylle en sprytepose med fyllet og s bare spryte ut direkte ned i formene. Bare pass p kutte stort nok hull i posen s nttebitene ikke tetter igjen hullet.

Fyll s opp med sjokolade i hver kopp, s du lukker inn fyllet p alle kanter, og p toppen.

Sett i kjleskapet igjen for stivne. S er det bare nyte!

Fyllet kommer til holde seg mykt, mens sjokoladen rundt skal stivne.

Cup'ene oppbevares best i en lufttett boks i kjleskapet i opp til to uker, selv om jeg tviler sterkt p at de kommer til vare s lenge!

English Instructions:

Heat your oven to 175 degrees celsius ( 350 F), and put the hazelnuts in a heatproof pan.

Let your hazelnuts toast for about 10-15 minutes, until the skin starts to crack.

Remove the hazelnuts from the pan and transfer onto a kitchen towel. Seal the towel and allow to steam for about a minute or to.

Rub the sides of the towel together, sandwiching the hazelnuts. This will remove the skin.

Set your toasted and de-skinned hazelnuts aside while you make the cups and the filling.

To make the cups, roughly chop your chocolate and place in a heatproof bowl.

Melt the chocolate in the microwave, medium to low heat, for 20 seconds at a time. Stirring after every time.

When chocolate is completely melted, dollop about a teaspoon of chocolate into each paper muffin tin and swirl to coat sides.

Allow tins to set in the fridge for about 10 minutes before filling.

To make the filling chop 40 grams of the nuts and combine with the hazelnut spread. Stirr until smooth, except for the nuts.

Dollop or pipe about a teaspoon of filling into every tin, then cover with melted chocolate to seal in the filling.

Decorate with one nut on top of every candy.

Allow to chill in the fridge for about an hour to make sure the cup is completely set. Filling will be soft, but the cup itself should be solid.

Store in an airtight container in the fridge for about two weeks, although I doubt they'll last that long!



#nougat #sjokolade #konfekt #hjemmelaget #diy #mat #matblogg #dessert #valentinesday #valentindagen #valentinescandy #ferrerorocher #bakeblogg

6 kommentarer

Iselin Rene

04.02.2015 kl.15:44

Det s utrolig godt ut :)

TheVanillaMonologues.

04.02.2015 kl.15:56

Iselin Rene: S bra at du synes det! De var utrolig gode!

oldbenew

05.02.2015 kl.16:45

Nammm, de s veldig gode ut:)

TheVanillaMonologues.

05.02.2015 kl.17:36

oldbenew: Tusen takk :) Synes de ble innmari gode!

yummylife

06.02.2015 kl.12:15

Dette var kjempefint!Skjekk gjerne ogs ut vr blogg, vi legger ut mange enkle og kjempegode oppskrifter!:)

http://yummylife.blogg.no/

TheVanillaMonologues.

06.02.2015 kl.19:43

yummylife: Tusen takk for det :) Jeg skal ta en titt!

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits