Melkesjokoladepraliner med Pasjonsfruktfyll!

Ooooh sookie sookie now!




Det her? Søt og god melkesjokoladekonfekt fylt med kremete småsyrlig passionfruit curd med vanilje. Du sier vel ikke nei til det? Det gjør ivertfall ikke jeg! 

Spesielt når de er så enkle å lage.. kun to ingredienser om du allerede har passionfruit curden din. En tanke mer omfattende om du ikke har den, men hei, du kan alltids bruke for eksempel lemon curd fra butikken? I won't judge!



Og siden disse ble laget for å være med i det nyeste Bolig Drøm har jeg pyntet dem med en liten spiselig perle på toppen. De måtte jo pynte seg til fest!

Til denne varianten, så trengte jeg bare to ingredienser fordi jeg allerede hadde laget en porsjon pasjonsfrukt curd som sto i kjøleskapet og kjedet seg. Så da var det bare å temperere god melkesjokolade, du kan bruke mørk sjokolade også for den saks skyld, men jeg liker melkesjokolade bedre. Deretter var det bare å lage sjokoladeskjell og fylle med curd'en.





A hop and a skip og så har du nydelige sjokolade og pasjonsfruktpraliner med kremet fyll og masse god smak. Oppskriften på pasjonsfrukt curd finner du her på bloggen, bare følg linken i oppskriften, og i nyeste Bolig Drøm!

Både søt og syrlig, og de smelter virkelig i munnen!

 

Melkesjokoladepraliner med Pasjonsfruktfyll ( ca. 12 stykker ) :

200 gram melkesjokolade ( gjerne Freia Smelt )

100 gram Pasjonsfrukt Curd

 

Du gjør:

Smelt sjokoladen over lav varme.

Bruker du Smelt kan du gjøre dette i for eksempel microbølgeovn, men bruker du vanlig melkesjokolade bør den tempereres for å beholde glans og konsistens.

Ha 1 ts i hver form og bruk en liten pensel eller baksiden av en skje til å dra sjokoladen opp på sidene av formen for å skape "vegger" til konfekten.

Sett formene i kjøleskapet for å stivne, ca. 15 minutter.

Ha pasjonsfrukt curden i en sprøytepose og fyll opp 3/4 av hver form.

Dekk resten av formene med melkesjokolade, dette blir bunnen av konfekten, og er den delen som sørger for at fyllet holder seg på plass.

Sett i kjøleskapet for å stivne i en time.

Velt konfekten ut av formene og enjoy!

Oppbevares i lufttett boks kjøleskap, i opp til 1 uke. (2 uker om du lager pasjonsfrukt curden samme dag)

 

 

#praliner #melkesjokolade #hjemmelaget #konfekt #pasjonsfrukt #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #dessert #mat #sommer #sommermat #kosthold

4 kommentarer

Anette

20.05.2015 kl.20:11

Det såg utrolig godt ut!:)

TheVanillaMonologues.

20.05.2015 kl.20:15

Anette: Tusen takk :) Det er den beste konfekten jeg har laget tror jeg!

Hverdagslykker

21.05.2015 kl.09:59

Dette hørtes farlig godt ut! :-)

TheVanillaMonologues.

21.05.2015 kl.17:01

Hverdagslykker: Det er de virkelig også! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits