Vegan Coconut Chocolate Chunk Cupcakes!

Det har vrt det nydeligste vret i dag.

Solskinn og flere varmegrader, herlighet s godt det var! S da ble det litt baking da, siden jeg ble i s godt humr!

Jeg har lenge gtt og tenkt p lage noen skikkelig gode veganske muffins, og i dag ble dagen!






Her fr du nemlig lyse muffins med store biter av mrk sjokolade, hint av kokos og sjokoladesmrkrem, alt vegansk!

I dag skal jeg bruke en ingrediens dere ikke har sett fr her p bloggen, nemlig eplesidereddik! That's right, det har tatt meg tre r men jeg har endelig kjpt meg en flaske! Enda godt jeg er kjapp i avtrekkern!

Anyways. Fr du tenker "Ew, eddik?" s kan jeg forklare det snn at ettersom jeg har forsttt, s trenger natronet i oppskriften to ting reagere med for gjre magien sin: varme og syre, det er her eddiken kommer inn. Det er ogs her yoghurten i oppskriften kommer inn for nytralisere den metalliske natronsmaken. Har du ikke eplesidereddik kan du bruke like mye sitronsaft.

Bring on the muffins!





Du trenger ( ca. 10 medium store muffins) :

Muffinrre:

110 gram vegansk smr (Nutana plantemargarin)

110 gram hvitt sukker

150 gram soyayoghurt med kokos-smak

1 dl lett kokosmelk (soyamelk og rismelk er ogs bra)

1,5 ts eplecidereddik

200 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ss vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

1/4 ts salt

100 gram sjokolade chunks (Enjoy Life Foods)

Frosting:

200 gram vegansk smr (Nutana plantemargarin)

250 gram melis

3 store ss bakekakao

1 ts vaniljepulver

1 ss lett kokosmelk

1 klype salt

Du gjr:

Muffinrre:

Miks smr og sukker hvitt, og sett til side.

Ha s soyayoghurt, kokosmelk og eplecidereddik i en bolle og rr godt sammen. La det st og tykne mens du gjr klar resten av rren.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt, og miks sammen med smr og sukkerblandingen.

Ha s i det vte, og vaniljeekstrakten og miks til en jevn rre.

Rr inn sjokoladebitene til slutt.

Stek p 175 grader i 20-30 minutter, til muffinsene er lett gylne.

Avkjl p rist.

Frosting:

Ha romtemperert smr i en mikserbolle og miks til den er glatt.

Ha s i resten av ingrediensene og miks til en jevn krem.

Om du synes kremen er for fast tilsetter du mer kokosmelk.

Ha over i sprytepose og pynt muffinsene som du nsker.








#vegan #whatveganseat #cupcakes #muffins #kokos #sjokolade #veganskbakst #allergivennlig #diy #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #matbloggsentralen

4 kommentarer

Madeleine

11.03.2015 kl.19:18

Fr helt vann i munnen! Ser utrolig gode ut :)

Ida Larsen

11.03.2015 kl.19:35

h, de s herlige ut!!

TheVanillaMonologues.

11.03.2015 kl.20:47

Madeleine: Tusen takk! De var kjempegode, jeg er veldig fornyd! :)

TheVanillaMonologues.

11.03.2015 kl.20:47

Ida Larsen: Tusen takk, det var de! Kan absolutt anbefales :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits