Surprise Inside Påskekake 2015!

Årets påskekake! 




Inspirert av fjorårets, men med en morsom overraskelse på innsiden! En "surprise inside"- cake, om du vil!

3 saftige og gode lag Devil's Food sjokoladekake med sjokoladeganache, en litt anderledes vaniljesmørkrem med smak av Maltesers, pyntet med Cadbury egg og tre forskjellige typer kjeks. Deriblant matcha Pocky kjeks!




Malteser-smaken kommer av et melkepulver jeg kjøpte på iHerb, og ir en nydelig fylde. Et pulver som egentlig er laget for å blandes med melk og så drikkes. Som sjokolademelk, bare uten sjokolade.

Første gang jeg så en "Surprise Inside"-kake var fra bloggeren I Am Baker, og jeg tenkte whaaaat, dette må jeg prøve! Det var kaker med alt fra farger og former bakt inn i selve kaken, til lagkaker som var fylt med godteri, som en piñata!

Det var veldig imponerende og jeg ble fascinert med en gang! Det var for rundt et år siden, og jeg har ikke fått somlet meg til å prøve meg på en slik kake før nå, men da jeg satt og lurte på hvordan påskekake jeg skulle lage i år så var dette faktisk det første som falt meg inn. Og jeg elsket idéen med en gang!

Så her er den da altså, min første overraskelseskake!

Overraskelsen er at kaken er fylt med små påskeegg som renner ut når du skjærer av stykker!




 

Du trenger:

Bunn:

150 gram usaltet smør

225 gram hvitt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

3 egg

325 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

3 ss bakekakao

1 ts salt

1,5 dl kokende vann

150 gram lettrømme

Sjokolade ganache:

250 gram Dronningsjokolade

75 gram smør

1/2 dl kremfløte

Malted Milk Vaniljesmørkrem:

250 gram smør

350 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

1 1/2 ss Malted Milk Melkepulver

Kjeks rundt kaken:

1 pakke Petites Baguettes Dark Chocolate fra Michel et Augustin (fåes kjøpt på Meny og Ultra)

1 pakke Petites Baguettes Milk Chocolate med hasselnøtter fra Michel et Augstin (fåes kjøpt på Meny og Ultra)

3 små pakker Matcha Pocky (Fåes kjøpt på Neo Tokyo og på nett)

 

Du gjør:

Bunn:

Krem sammen smør og sukker i en stor bolle, til blandingen lysner. Dette kan ta alt fra 5 til 15 minutter avhengig av hvor godt romtemperert smøret er.

I en medium bolle sikter du sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt. Sett til side.

Til smør og sukkerblandingen pisker du inn ett og ett egg, og så vaniljen.

Rør inn halvparten av melblandingen, og så resten av melblandingen.

Rør sammen vann og bakekakao og miks godt med kakedeigen.

Rør til slutt inn lettrømmen.

Smør og mel tre 15 cm springformer og fordel like mye i hver form.

Stek på 175 grader i ca. 35 minutter.

Avkjøl i formen i ca. 10 minutter, før du velter over på en rist og avkjøler helt.

Ganache:

Brekk sjokoladen opp i mindre biter og smelt sammen med fløten og smøret, over lav varme. Rør godt til du har en jevn blanding og sett blandingen i kjøleskapet i minst 20 minutter, til blandingen er tykk nok til å piskes til krem.

Pisk ganachen til den tykner og blir en glatt fyldig krem som kan spres mellom kakelagene uten å renne av.

Malted Milk Smørkrem:

Pisk smøret hvitt.

Tilsett melis, vaniljeekstrakt og Malted Milk pulver og pisk til en jevn masse.

Ha i matfargen og pisk inn til kremen har en jevn farge.

Er kremen for løs kan du enten tilsette mer melis eller sette den i kjøleskapet, da vil den tykne.

Montering:

Sett en av de tre kakebunnene på et fat. 

Legg bunn nummer 2 på en skjærefjøl og skjær et hull på størrelse med en neve, i midten av bunnen, helt igjennom.

Spre ganache på ene siden av bunn nummer 2 og sett den på bunn nummer 1.

Press lett ned for å feste.

Fyll hullet med godteri, jeg brukte Cadbury påskeegg.

Spre ganache på toppen av bunn nummer 2 og dekk med den siste bunnen.

Spre ganache i et tynt lag rundt hele kaken og sett i kjøleskapet i minst en time, til kaken er helt fast, og lagene sitter godt sammen.

Spre smørkremen rundt hele kaken, og dekk sidene av kaken med kjeks. Dytt kjeksene lett mot siden av kaken for å feste dem. Pynt toppen av kaken med dotter av smørkremen og flere Cadbury egg.

Oppbevares i kjøleskap i opp til 4 dager.




 

 

 #cadbury #pocky #matcha #ganache #smørkrem #buttercream #devilsfood #sjokoladekake #kakeblogg #bakeblogg #matblogg

6 kommentarer

Silje S. Lopez

25.03.2015 kl.19:16

WOW ! Kjempe fin :D Synes det er så stilig når man har overaskelse inni :D

TheVanillaMonologues.

25.03.2015 kl.19:21

Silje S. Lopez: Tusen takk! Ja jeg også, kjempegøy!

Min matgale verden

25.03.2015 kl.19:47

My oh my! Den var lekker gitt! og veldig gøy med eggene inni. Perfekt påskekake :)

TheVanillaMonologues.

25.03.2015 kl.19:58

Min matgale verden: Tusen takk! Så gøy at du liker den! Jeg ble skikkelig fornøyd med denne :)

silje Sørensen

26.03.2015 kl.22:48

Hvor kjøpte du kjeksen? hvilken kjeks er det? :-) ellers en super flott oppskrift og gleder meg til å prøve ;-) super kul idee :-)

TheVanillaMonologues.

27.03.2015 kl.12:29

silje Sørensen: Tusen takk! Så gøy at du likte den :) Det er tre forskjellige kjeks, de grønne er Matcha Pocky som jeg har kjøpt på Neo Tokyo i Oslo, de har også nettbutikk :) De to andre er Michel et Augustin Petites Baguettes kjeks, som jeg kjøpte på Meny :) Det er en rosa pakke og en grønn pakke. Du kan også få kjøpt dem på Ultra :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits