Strawberry Goldfishcracker Mocha Fudge!

English instructions at the bottom!

Her er en liten oppfølger til fudgen jeg laget til jul.



Denne gangen har jeg brukt en spennende søtet kondensert melk med mocha smak, som jeg fant i en Tyrkisk frukt og grønt butikk. Jeg elsker sånne butikker, de har somregel en helt amazing kvalitet på produktene sine, og bare lukten av krydder og frukt blandet sammen gjør meg lykkelig med en gang jeg kommer inn døren. Jeg kan virkelig bruke laaaangt over budsjettet i sånne butikker! Og du kan banne på at jeg alltid kommer ut med dobbelt så mye som det jeg trenger.

Så her har vi da fudge med litt mer sommerlige smaker, men fremdeles med kombinasjonen salt og søtt som jeg er så glad i! Dessuten har denne et mocha kick i bunnen og er enda mer fudgy enn sist gang. Og ser du den dypbrune fargen som nesten likner på lakris? Det kommer av selve melken! Jeg ble ganske overrasket da jeg åpnet boksen og så hvor mørk den var, men det er en del av det som er spennende med å bruke helt nye produkter!

Det høres kanskje rart ut med kaffe, sjokolade, jordbær og salte gullfisk kjeks, men stol på meg når jeg sier at det funker! Kaffe og sjokolade fungerer jo alltid sammen, og så får man et søtt og syrlig lite sting av de frysetørkede jordbærene sammen med det crunchy salte fra gullfisk kjeksene. Nam!

De er enkle å lage også, du slenger de lett sammen på 20 minutter, ikke inkludert kjøleskap tid. Greier du ikke å vente på at den skal stivne kan du bruke den varm over iskrem!




Du trenger / Ingredients:

1 boks (ca. 400 gram) søtet kondensert melk med mocca smak / 1 can (about 400 grams) mocha flavoured sweetened condensed milk

400 gram mørk sjokolade / 400 grams semi sweet chocolate

1 ts vanillabean paste / 1 teaspoon vanillabean paste

1 håndfull gullfisk kjeks (Jeg brukte Maarud sine) / 1 handfull goldfish crackers

1 håndfull frysetørket jordbær / 1 handfull freezedried strawberries

1 ss espresso om du bruker vanlig søtet kondensert melk / 1 tablespoon espresso if using regular unflavoured sweetened condensed milk

 

Du gjør:

Ha den søtede kondenserte melken i en stor kjele, brekk opp sjokoladen og ha i samme kjele. Tilsett også vaniljen. Bruker du vanlig søtet kondensert melk legger du også til espressoen her.

Smelt sammen på medium varme til du får en jevn røre, og la småputre under stadig omrøring til røren tykner litt og blir en elastisk deig. Rundt 5 til 10 minutter.

Ha bakepapir i en 15x15 cm form og smør formen lett med bakespray.

Ha fudgerøren i formen og strø over frysetørkede jordbær og gullfisk kjeks. Trykk godt ned, vær forsiktig, det er varmt!

La fudgen avkjøles helt på kjøkkenbenken før du setter den i kjøleskapet en time.

Fudgen kan stå over natten om du ønsker det, og oppbevares i for eksempel plastpose eller en tett boks.

Holder seg i kjøleskap i minst en uke. 

 

English Instructions:

Transfer your sweetened condensed milk into a large pot.

Break up your chocolate and add to the same pot, along with the vanille. If using regular sweetened condensed milk, also add in the espresso.

Melt over medium heat, stirring continously until smoothe and well blended.

Let simmer while stirring continously, until thickened. About 5 to 10 minutes.

Line a 6x5 inch pan with parchment paper and lightly dust with cookingspray.

Transfer your fudge into the lined pan and sprinkle with freezedried strawberries and goldfish crackers. Press down to really make it stick, but be carefull not to burn your hands on the hot fudge!

Leave to completely chill on the counter before you transfer the fudge into the fridge to set for about an hour, or over night if you prefer.

Keeps in the fridge in a ziplock bag or an airtight container for about a week.




 

 

#fudge #karameller #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #godteri #mocha #jordbær #hjemmelaget

2 kommentarer

Lureline

16.04.2015 kl.14:34

Herregud, det så latterlig godt ut! Nam!

TheVanillaMonologues.

16.04.2015 kl.16:13

Lureline: Haha ja det var veldig godt også! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits