Vegan Sugarfree Coconutoil Truffles with Freezedried Strawberries

English instructions at the bottom!

Wow.. det er en lang overskift, og så enda en oppskrift med frysetørkede jordbær da?

Men på den positive siden: Veganske sukkerfri melkesjokoladetrøfler med kokosolje og frysetørket jordbær!




Søte, sukkerfri, friske og gode. Dessuten er de kjempelette å lage!

Her bruker jeg en spesifik sjokolade, fordi det er den eneste jeg vet om som er både sukkerfri og vegansk, men har du en annen favoritt er det ikke noe i veien for å bruke den.

Jeg liker denne versjonen av Plamil-sjokolade bedre enn den vanlige, denne er mildere og litt rundere i smaken, og fungerer veldig bra sammen med kokosoljen. Sammen med de småsyrlige og søte frysetørkede jordbærene blir dette en kjempegod liten munnfull! Er du ekstra eventyrlysten kan du til og med hakke opp noen av jordbærene og ha i selve trøffelblandingen.

Har du en annen frysetørket frukt du liker kan du jo alltids rulle trøflene i dem. Eller kanskje knuste nøtter?




Du trenger ( ca. 8 små trøfler ) / Ingredients ( 8 small truffles )

100 gram Plamil sukkerfri melkesjokolade / 100 grams Plamil sugarfree milk chocolate

30 gram kokosolje / 30 grams coconut oil

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

1 dl frysetørket jordbær / 0,5 cup freezedried strawberries

Du gjør:

Brekk sjokoladen opp i mindre biter og smelt over lav varme. Vær forsiktig så du ikke svir sjokoladen, dette har ekstra lett for å skje med sukkerfri sjokolade.

Når sjokoladen er smeltet rører du inn kokosoljen, som vil smelte når den kommer i kontakt med varme. Rør så inn vaniljen.

Ha sjokoladeblandingen over i en liten skål og sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter til en time.

Når sjokoladen er stiv nok til å formes scooper du ut små emner og ruller dem til kuler. Her er det lurt å være ekstra kald på hendene med tanke på at kokosoljen gjør blandingen mer varmesensitiv enn vanlig.

Hakk opp de frysetørkede jordbærene, kjør de gjerne i en kjøkkenmaskin til du får et pulver. 

Rull hver kule i jordbærpulveret og sett på bakepapir, og deretter inn i kjøleskapet igjen for å stivne helt. Ca. 1 time bør holde.

Kan oppbevares i lufttett boks i minst en uke.

 

English Instructions:

Break the chocolate up in smaller pieces, and melt over low heat.

Be carefull not to burn the chocolate, this tends to happen with sugarfree varieties.

When chocolate is melted, stirr in the coconut oil. The oil will melt when it touches the warm chocolate.

Stirr in the vanilla.

Place in a small bowl and let set in the fridge for about 30 minutes to an hour, until the chocolate mixture is firm enough to mould.

Scoop out small portions and roll into balls.

Chop or crush the freezedried strawberries until powdered.

Roll the truffles in the strawberry-dust and place on a piece of parchment papir.

Allow your truffles to set in the fridge until completely firm. An hour should be fine.

Keeps in an airtight container for atleast a week.




#trøfler #truffles #chocolatetruffles #sjokoladetrøfler #sjokolade #jordbær #sukkerfri #sukkerfritt #vegansk #matblogg #bakeblogg #kakeblogg

2 kommentarer

NorVegan-Girl

24.04.2015 kl.14:23

Nice =) Så digg ut :D

TheVanillaMonologues.

24.04.2015 kl.14:39

NorVegan: Takk, de ble veldig gode :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits