Noen av produktene i dette innlegget er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.
Her kommer den andre idéen jeg fikk da jeg tenkte på dessertpizza. I forrige innlegg snakket jeg om at jeg var så heldig å få tilsendt det nye pizzamelet til Møllerens, som er ekstra finmalt og ypperlig til å lage pizza med. Og siden jeg fokuserer på søte ting på denne bloggen så fikk jeg idéen om dessertpizzaer.
Dette er da nydelige sprø og søte pizzatwister med brunt sukker, vanilje og kanel, servert med en søt og syrlig dip laget av mascarpone, vanilje og lime.
Denne dippen passer forøvrig også supert til frukt og bær, om du har lyst å bytte ut vaniljesaus eller vaniljeis og prøve noe nytt neste gang du skal kose deg.
Twistene ble en skikkelig slager her hjemme, og de er allerede spist opp for lengst. Heldigvis er de lette å lage!
Prøv dem! De er vanedannende 🙂
Du trenger (ca. 10 snurrer) :
160 gram hvetemel Tipo 0 (eller vanlig hvetemel)
1 klype salt
1 ss nøytral olje
1/4 pakke tørrgjær
1 dl lunkent vann
—
1 dl hvitt sukker
1 dl brunt sukker
2 ss kanel
1 ts vaniljefrø
1 egg, sammenpisket
Mascarpone Lime Dip:
250 gram mascarpone
170 gram melis
1 ss vaniljeekstrakt
2 ts limejuice
1 ts limeskall, finrevet
Du gjør:
Pizzadeig:
Sikt sammen hvetemel og tørrgjær.
Ha i salt, olje og vann og elt sammen til en glatt deig.
Dekk over bollen med plastfilm.
La heve i 40 minutter.
Strø litt ekstra mel på kjøkkenbenken og litt på kjevlen, før du kjevler ut til en avlang pizzabunn.
Bland sammen hvitt sukker, brunt sukker, kanel og vaniljefrø.
Pensle deigen med et egg og strø over sukkerblandingen.
Skjær bunnen i striper og snurr hver stripe til en twist.
Legg twistene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle over med egg.
Stek på 250 grader i ca. 5-10 minutter, til twistene blir gylne.
Dip:
Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.
Sett gjerne i kjøleskapet et par timer for å forsterke smakene.
Server sammen med pizzatwistene!
#pizza #dessertpizza #bruntsukker #pizzatwists #kanelsnurrer #lime #vanilje #mascarpone #bakeblogg #kakeblogg #dessertblogg #mat #matblogg
Åh, det så fantastisk godt ut!! Dette må jeg prøve 🙂
anettesbokboble: Så hyggelig å høre! Kom gjerne med tilbakemelding om du prøver 🙂
Disse så herlige ut, jeg prøvde dem i kveld og det ble veldig godt! Polulært for både store og små 🙂
Mona: Så gøy at de falt i smak! 🙂