Rustikk Hvit sjokoladekake med Moreller 2.0!

Noen av produktene i dette innlegget er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.



Jeg håper dere ikke er lei av moreller? Her kommer nemlig en nydelig hvit sjokoladekake med saftige moreller!

Denne kaken er en remake av en kake jeg laget i fjor sommer!

Denne gangen har jeg forandret litt på fremgangsmåten, og brukt noen utrolig kjekke white chocolate baking chips fra Hershey's som jeg var så heldig å få tilsendt av Oluf Lorentzen tidligere i sommer. De sendte meg nemlig en sommerpakke med alle mulige godsaker som er perfekte til å bruke i bakst, så bare gled dere! Her skal vi bake helt til jul tenker jeg!

Denne kaken er nydelig søt, fyldig og med masse gode moreller som blir ekstra aromatiske når de bakes. Liker du en kake som er litt myk i midten typ svensk kladdkaka steker du kaken i 45 minutter. Liker du den gjennomstekt steker du den i ytterligere 5-10 minutter.

Kaken får forresten en helt nydelig mørk og crunchy skorpe når den stekes, men synes du den blir litt i mørkeste laget kan du legge et ark med bakepapir over kaken de siste 20 minuttene av steketiden.

Personlig synes jeg kaken er aller best servert varm med vaniljeis, men du kan også servere med nypisket krem, et enkelt dryss melis eller en kopp rykende fersk kaffe! Kanskje alt på en gang?



Du trenger:

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

100 gram smør

100 gram hvitt sukker

2 egg str L-XL

2 ts vaniljeekstrakt

115 gram hvite sjokoladedråper (Hershey's White Chocolate Chips)

 ca 200 gram moreller (kun fruktkjøtt)

 

Du gjør:

Sikt sammen mel og bakepulver, og sett til side.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

Pisk inn de to eggene.

Smelt sjokoladedråpene på lav til medium varme. Om du bruker microbølgeovn trenger du bare å smelte i et par sekunder av gangen, rør godt mellom hver gang. På denne måten smelter dråpene fort og jevnt, og du unngår at de brenner seg.

Pisk inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakten.

Skyll og rens morellene. Del morellene i to og fjern steinen.

Smør og mel en springform på ca. 20 cm og ha over røren i formen.

Strø over moreller og trykk lett ned.

Stek kaken på 175 grader i ca. 45 - 55 minutter.

Avkjøl 10 minutter i formen, og avkjøl så helt på rist.

 

 

#moreller #norsksommer #hvitsjokolade #kake #sjokoladekake #bakst #sommerinspo #mat #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen

6 kommentarer

Hverdagslykker

23.07.2015 kl.05:45

Dette hørtes farlig godt ut!

Jeanette

23.07.2015 kl.08:53

Denne så utrolig god ut! Må prøves!!

TheVanillaMonologues.

23.07.2015 kl.17:11

Jeanette: Tusen takk :) Håper det smaker!

TheVanillaMonologues.

23.07.2015 kl.17:11

Hverdagslykker: Så gøy at du synes det! Gi meg gjerne tilbakemelding om du prøver den! :)

Hagebarna

30.07.2015 kl.22:51

Med mye moreller til overs, er dette definitivt en kake som Hagebarna skal teste. Takk for tips! :)

TheVanillaMonologues.

31.07.2015 kl.18:47

Hagebarna: Så gøy at dere vil prøve kaken! Jeg har en morellpai også som er helt nydelig om dere har ekstra mye moreller igjen :) Tag meg gjerne på Instagram så jeg får sett hvordan kaken ble! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits