Rustikk Hvit sjokoladekake med Moreller 2.0!

Noen av produktene i dette innlegget er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.



Jeg hper dere ikke er lei av moreller? Her kommer nemlig en nydelig hvit sjokoladekake med saftige moreller!

Denne kaken er en remake av en kake jeg laget i fjor sommer!

Denne gangen har jeg forandret litt p fremgangsmten, og brukt noen utrolig kjekke white chocolate baking chips fra Hershey's som jeg var s heldig f tilsendt av Oluf Lorentzen tidligere i sommer. De sendte meg nemlig en sommerpakke med alle mulige godsaker som er perfekte til bruke i bakst, s bare gled dere! Her skal vi bake helt til jul tenker jeg!

Denne kaken er nydelig st, fyldig og med masse gode moreller som blir ekstra aromatiske nr de bakes. Liker du en kake som er litt myk i midten typ svensk kladdkaka steker du kaken i 45 minutter. Liker du den gjennomstekt steker du den i ytterligere 5-10 minutter.

Kaken fr forresten en helt nydelig mrk og crunchy skorpe nr den stekes, men synes du den blir litt i mrkeste laget kan du legge et ark med bakepapir over kaken de siste 20 minuttene av steketiden.

Personlig synes jeg kaken er aller best servert varm med vaniljeis, men du kan ogs servere med nypisket krem, et enkelt dryss melis eller en kopp rykende fersk kaffe! Kanskje alt p en gang?



Du trenger:

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

100 gram smr

100 gram hvitt sukker

2 egg str L-XL

2 ts vaniljeekstrakt

115 gram hvite sjokoladedrper (Hershey's White Chocolate Chips)

ca 200 gram moreller (kun fruktkjtt)

Du gjr:

Sikt sammen mel og bakepulver, og sett til side.

Rr smr og sukker hvitt og luftig.

Pisk inn de to eggene.

Smelt sjokoladedrpene p lav til medium varme. Om du bruker microblgeovn trenger du bare smelte i et par sekunder av gangen, rr godt mellom hver gang. P denne mten smelter drpene fort og jevnt, og du unngr at de brenner seg.

Pisk inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakten.

Skyll og rens morellene. Del morellene i to og fjern steinen.

Smr og mel en springform p ca. 20 cm og ha over rren i formen.

Str over moreller og trykk lett ned.

Stek kaken p 175 grader i ca. 45 - 55 minutter.

Avkjl 10 minutter i formen, og avkjl s helt p rist.



#moreller #norsksommer #hvitsjokolade #kake #sjokoladekake #bakst #sommerinspo #mat #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen

6 kommentarer

Hverdagslykker

23.07.2015 kl.05:45

Dette hrtes farlig godt ut!

Jeanette

23.07.2015 kl.08:53

Denne s utrolig god ut! M prves!!

TheVanillaMonologues.

23.07.2015 kl.17:11

Jeanette: Tusen takk :) Hper det smaker!

TheVanillaMonologues.

23.07.2015 kl.17:11

Hverdagslykker: S gy at du synes det! Gi meg gjerne tilbakemelding om du prver den! :)

Hagebarna

30.07.2015 kl.22:51

Med mye moreller til overs, er dette definitivt en kake som Hagebarna skal teste. Takk for tips! :)

TheVanillaMonologues.

31.07.2015 kl.18:47

Hagebarna: S gy at dere vil prve kaken! Jeg har en morellpai ogs som er helt nydelig om dere har ekstra mye moreller igjen :) Tag meg gjerne p Instagram s jeg fr sett hvordan kaken ble! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits