No Churn Chocolate fudge Caramel Pretzel Peanutbutter Cup Icecream!



Jeg vet det er Mandag, men denne isen... den kan bare ikke vente!

La meg male et ordbilde av denne isen.

Dette er ikke en skjør liten blomst av en is. Det er ikke en lekker liten is man tar én kule av ved slutten av en bedre middag, og føler seg forfrisket.

Ånei du.

Dette er en is man spiser med skje, rett fra boksen, mens man ligger på sofaen (i sengen, la oss være ærlige) iført kosesokker, pysjbukse, og en gammel t skjorte, med håret satt opp i en dott midt på hodet.

Dette er Netflix-maraton is. Fylt til randen med sjokolade, pretzels, karamell og peanutbutter cups. Oh. My. God.



 

Du trenger:

1 boks søtet kondensert melk (397 gram)

1 boks kremfløte (3,3 dl)

2 ss mørk bakekakao

2 ss maizenna ( blandingen skilte seg etter kakaoen ble tilsatt, jeg overførte da blandingen til en stor kjele og tilsatte 2 ss maizenna som jeg pisket inn mens blandingen varmet opp i 2-3 minutter. Blandingen ble da tykk og uten korn.) 

4 peanutbutter cups, grovhakket 

1 håndfull pretzels ( eller saltpinner )

Tykk karamellsaus ( jeg brukte Hershey's Sundae Dream-sirupen)

 

Du gjør:

Pisk sammen søt kondensert melk og kremfløte i en stor bolle. Blandingen skal bli luftig og øke litt i volum. 

Tilsett kakaopulver og maizenna,  og miks inn.

Overfør blandingen til en tykkbunnet kjele og pisk kontinuerlig under oppvarming.  Når blandingen nermere seg kokepunktet vil den begynne å tykne. Da pisker du i ytterligere 2 minutter. 

Du vil ha en konsistens som vaniljekrem, men ikke så tykk at du sitter igjen med tradisjonell fudge.

Grovhakk pretzels, eller saltstenger, og rør inn i iskrembasen.

Fordél ett lag iskrembase i formen du skal fryse i.

Legg over et lag med karamellsaus, og strø over halvparten av de hakkede peanutbutter cup'ene 

Fordél et lag til med iskrembase, og avslutt med et lag karamell, resten av peanutbutter cup'ene og ekstra pretzels. 

Om du vil kan du nå ta en skje og røre litt rundt i formen for en swirly effekt.

Sett formen i fryseren over natten.

 

 

#iskrem #hjemmelaget #is #sjokoladeis #matblogg #dessertblogg #bakeblogg #dessert #mat #cravings

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits