Sukkerfri Eplemuffins med Hasselnøtt Streussel!



Jeg vet at dette er andre sukkerfrie oppskrift på rad, men jeg har gått og tenkt på denne oppskriften og lurt på om den kunne funke. Og det gjorde den jo, kjempefint faktisk! Og nå som de norske eplene er i butikkene, så er det en ypperlig mulighet for å gjøre litt baking!

Disse små muffinsene er ikke oversøte, men akkurat passe søtet, med hint av vanilje og kanel, og med masse masse deilige epler! Sprø utenpå og myke inni, som bittesmå eplekaker toppet med fyldig strø av blant annet hasselnøtter. Det som er ekstra bra er at de holder seg myke og gode selv dagen etter steking!

Jeg hadde egentlig lyst å ha havregryn i streusselet, men plutselig kunne jeg ikke finne posen med havregryn, så da ble det en versjon uten. Det ble veldig godt på denne måten også! Men tilsett gjerne 3-4 ss havregryn til streusselet om du ønsker litt mer å tygge på.



Muffinrøre:

100 gram smør

40 gram Sukrin Gold

30 gram Fibersirup Gold

2 egg, str. L

90 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts vaniljepulver

1/4 ts salt

1 1/2 ts vaniljeekstrakt

2 medium store epler, gjerne økologiske

 

Hasselnøtt Streussel:

50 gram hasselnøtter

70 gram hvetemel

1 liten håndfull lettkokte havregryn ( 3-4 ss )

50 gram smør, kaldt

25 gram Fibersirup Gold

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

1/8 ts salt

 

Du gjør:

Hasselnøtt Streussel:

Grovhakk nøttene, sett til side.

Ha hvetemel, havregryn, og salt i en medium stor bolle.

Del det kalde smøret i kuber og smuldre sammen med melblandingen.

Tilsett fibersirup og vanilje, og rør godt.

Rør til slutt inn nøttene, og sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.

 

Muffinsrøre:

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Sett til side.

Pisk sammen romtemperert smør, sukrin gold og fibersirup.

Pisk inn ett og ett egg. Røren vil kunne bli noe kornete.

Pisk inn vaniljeekstrakt.

Ha i melblandingen litt og litt, og rør godt til en jevn deig.

Grovhakk eplene og vend dem i deigen med en slikkepott.

Fordél 2 ss røre i hvert muffinspapir og smuldre over streusselet. Du kan også bruke en cookie scooper og ta en scoop i hver form.

Stek på 180 grader, i 20-25 minutter minutter, til muffinsene er gylne utenpå og fyllet er fast. Du kan sjekke om muffinsene er faste ved å stikke en tynn trepinne i midten av muffinsen. Om den kommer ut uten røre er de ferdige.

 

#muffins #eple #eplemuffins #høst #sukkerfri #sukkerfribakst #bakst #funksjonellmat #matblogg #dessertblogg #bakeblogg #diy #dessert 

18 kommentarer

Maren

08.10.2015 kl.18:58

Disse Muffinsene ser veldig gode ut:):)

TheVanillaMonologues.

08.10.2015 kl.19:00

Maren: De ble kjempegode! Veldig myke og fine, og ikke for søte :)

missmommy.blogg.no

08.10.2015 kl.19:07

Liker bloggen din veldig godt ! Flotte bilder :) ser fantastisk godt ut!! Ha en super kveld:)

bakepiken

08.10.2015 kl.22:10

Hei! Disse så skikkelig gode ut! Men for oss som ikke bruker sånne fancy sukkererstatninger - hvor mye gammeldags, helseskadelig sukker tilsvarer 40 g sukrin tror du?:)

TheVanillaMonologues.

08.10.2015 kl.23:11

missmommy.blogg.no: Så hyggelig å høre! Tusen takk! :) Ha en super kveld du også :)

TheVanillaMonologues.

08.10.2015 kl.23:13

bakepiken: Hei! Haha absolutt ikke noe galt med gammeldags helseskadelig sukker :) For akkurat disse muffinsene her så ville jeg kanskje tatt 20 gram hvitt sukker, 20 gram brunt sukker og så en liten klunk mørk lønnesirup! Om du har lyst da, jeg liker litt sånne smaker. Men du kan også bare ta 40-50 gram hvitt sukker og få veldig gode muffins tror jeg! La meg gjerne vite hvordan de ble! :)

Henriette Celin

11.11.2015 kl.21:29

Å, nei nå ble jeg skikkelig kake/muffins syk ;o

disse så ufattelig gode ut! (:

Silje Moen

11.11.2015 kl.21:40

dette så godt ut!

TheVanillaMonologues.

11.11.2015 kl.21:50

Bergensergenser: Det er jo bare bra, bak muffins! :) Hyggelig å høre :)

TheVanillaMonologues.

11.11.2015 kl.21:51

Silje Moen: Takk! :) De er veldig gode, ikke for søte heller :)

Henriette Celin

11.11.2015 kl.22:03

SV: Det skal jeg :-D

detlandligliv

11.11.2015 kl.22:16

Nam! Dette så nydelig ut :)

TheVanillaMonologues.

11.11.2015 kl.23:10

Bergensergenser: Du må forresten gjerne tagge meg om du baker og legger ut noe av det på Instagram, jeg syns det er kjempegøy å se! :)

TheVanillaMonologues.

11.11.2015 kl.23:11

detlandligliv: Tusen takk! :)

Henriette Celin

11.11.2015 kl.23:12

SV: Det skal jeg gjøre da ;-D

RikkeTherese95

11.11.2015 kl.23:19

Yummiii ^^

TheVanillaMonologues.

12.11.2015 kl.00:34

Bergensergenser: Supert, gleder meg til å se!

TheVanillaMonologues.

12.11.2015 kl.00:34

Rikke95: Hihi takk takk :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits