Chocolate Spice Christmascake + White Chocolate Orange GanacheInnlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Det er veldig koselig med småkaker til jul, men noen ganger trenger man noe litt større. Kanskje til et juleselskap, eller som hoveddessert på en 1.juledags frokost? Og skal man ha en buffet så er det ofte sånn at det er spennende med én hoveddessert, og så flere små rundt. For eksempel en stor kake, eller en stor form med karamellpudding, og så flere små fat med kjeks og konfekt rundt. Dette er den kaken.

Denne kaken smaker som om en sjokoladekake og en krydderkake forelsket seg, flyttet sammen og fikk en baby. En yummy liten foodbaby med hvit sjokoladeganache frosting med hint av appelsin. 

Den er ikke så veldig svær, men den er ganske høy, og inneholder ikke bare 4 nydelige lag med saftig og krydret sjokoladekake, men også en halv kg hvit sjokolade i selve kremen! Dette er kaken jeg vil servere når jeg er lei av alle andre julekaker og kjeks, og egentlig bare vil ha sjokolade, men føler at jeg burde jule det til littegrann for gjestenes skyld. Så da blir det et kompromiss mellom min favoritt sjokoladekake; Devil's Food Cake, og varmende julesmaker som kanel, appelsin, ingefær, nellik og nutmeg. Hva er nutmeg på norsk egentlig? Det er et ord jeg virkelig aldri husker!

Du kan velge å dekorere kaken helt enkel med hvit ganache, eller ta den helt ut og helle over smeltet sjokolade, eller sjokoladesaus. Det er tross alt jul! (snart...) Den er ganske søt når den er helt enkel også, ikke sant? Dette bildet ble tatt mens jeg ventet på at det skulle bli tilstrekkelig med dagslys. Å ta bilder om vinteren er ikke alltid helt enkelt!Det nusselige lille reinsdyret på toppen av kaken er egentlig et del av et cupcake topper sett fra nettbutikken Honey Oak. Den kommer i en samlepakke med forskjellige julemotiver, hvor det er fire forskjellige design, tre av hvert design; en turkis gave, et rødt reinsdyr, en glad pepperkakemann og en hyggelig dompap. 12 cupcake toppere i alt. Du finner samlepakken HER.

Det fine serviset i tre, med gull og hvitt design finner du HER. Denne pakken består av kniv, gaffel og skje, ti av hver. 30 deler i alt.

 

Krydret Sjokoladkake ( 19 cm X 2* ) :

200 gram smør, romtemperert

270 gram hvitt sukker

310 gram siktet hvetemel, gjerne økologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver

1 ts kanel

1 ts malt ingefær

1 ts hjemmelagt Chai Spice ( eventuelt 1 ts pepperkakekrydder)

3 egg, str. L, romtemperert

1 dl bakekakao, mørk usøtet

2 dl kokende vann

200 gram lettrømme, romtemperert

 

Hvit sjokoladeganache frosting m/ appelsin:

500 gram hvit sjokolade 

150 gram ekte smør

1 dl kremfløte

2 ts Orange Vanilla Sugar ( eventuelt 1/2 ts revet appelsinskall og 1/2 ts vaniljepulver)

 

Du gjør

Kakebunner:

Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i ca. fem minutter, til blandingen blir hvit og luftig.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt, vaniljepulver, kanel, malt ingefær og chai spice. Sett til side.

Tilsett eggene i smørblandingen, og rør godt.

Ha i melblandingen og rør godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.

Rør inn rømmen.

Smør formene du vil bruke med smør og mel. Jeg brukte to former á 19 cm.

Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjøleskapet mens du lager kremene, da blir de fastere og lettere å dele.

Du kan også lage kakebunnene dagen før, pakke dem inn i plastfilm og la dem hvile i kjøleskapet over natten.

 

Ganache Frosting:

Grovhakk sjokoladen og legg bitene i en stor bolle som tåler varme.

Ha kremfløte, appelsinsukker (eventuelt appelsinskall og vanilje) og smør i en tykkbunnet kjele og varm opp til kokepunktet. Visp sammen til en jevn røre.

Hell fløteblandingen over sjokoladen og la stå i ca. 30 sekunder.

Visp sammen fløteblandingen og sjokoladen til du får en glatt røre.

La røren avkjøles helt og ha over i en bolle som kan stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til blandingen er fast, men fremdeles så myk at den kan piskes.

Eventuelt kan den stå i kjøleskapet natten over og stå på kjøkkenbenken og bli romtemperert før du pisker den.

Når du skal froste kaken pisker du kremen på høy hastighet i ca. 3 minutter, eller til den er luftig og hvit. Blandingen kommer til å være lyst gul før den piskes.

Montéring:

Skjær hver kakebunn i to med en stor skarp kniv.

Legg en bunn på et kakefat og fordél 3 scoops frosting over bunnen. Jeg liker å bruke en iskremscooper for å sørge for at jeg får like mye frosting mellom hvert lag. Repeter med alle kakebunnene du har.

Bre et tynt lag av frostingen rundt kaken, og sett i kjøleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at du ikke skal få smuler i det ytterste laget med krem, når du pynter kaken ferdig. Et såkalt "crumb coat".

Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk med et tykt lag frosting både rundt og på toppen av kaken.

Pynt toppen av kaken med kanelstenger, cupcaketoppers og kongler. Det går faktisk ann å lage kongler av sjokolade og skivede mandler også om du ønsker det.

For det lille ekstra kan du ringle sjokoladesaus eller smeltet mørk sjokolade rundt kanten av kaken.

Oppbevar kaken i kjøleskapet til servering.

Vær klar over at dette er en krem som blir veldig veldig fast i kjøleskapet. Samme med kakebunnene, de blir veldig faste. Så om du ønsker en mykere kake med mykere krem anbefaler jeg å la den stå i romtemperatur i 30-60 minutter før servering. 

 

 *Avhengig av hvor dype former du har kan det hende du får noe kakerøre til overs. Kakeformene skal fylles 3/4 opp før de stekes. Har du mer deig igjen kan de fylles i muffinsformer og stekes separat. Eventuelt kan du fordele røren i tre former og lage en kake med to ekstra lag, men da må du også lage en halv porsjon ekstra av ganachen.

 

#jul #juleinspo #christmasinspo #bakeblogg #kakeblogg #dessertblogg #kake #sjokolade #sjokoladekake #dessert #julebakst #ganache #appelsin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits