Chocolate Spice Christmascake + White Chocolate Orange Ganache



Innlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Det er veldig koselig med smkaker til jul, men noen ganger trenger man noe litt strre. Kanskje til et juleselskap, eller som hoveddessert p en 1.juledags frokost? Og skal man ha en buffet s er det ofte snn at det er spennende med n hoveddessert, og s flere sm rundt. For eksempel en stor kake, eller en stor form med karamellpudding, og s flere sm fat med kjeks og konfekt rundt. Dette er den kaken.

Denne kaken smaker som om en sjokoladekake og en krydderkake forelsket seg, flyttet sammen og fikk en baby. En yummy liten foodbaby med hvit sjokoladeganache frosting med hint av appelsin.

Den er ikke s veldig svr, men den er ganske hy, og inneholder ikke bare 4 nydelige lag med saftig og krydret sjokoladekake, men ogs en halv kg hvit sjokolade i selve kremen!



Dette er kaken jeg vil servere nr jeg er lei av alle andre julekaker og kjeks, og egentlig bare vil ha sjokolade, men fler at jeg burde jule det til littegrann for gjestenes skyld. S da blir det et kompromiss mellom min favoritt sjokoladekake; Devil's Food Cake, og varmende julesmaker som kanel, appelsin, ingefr, nellik og nutmeg. Hva er nutmeg p norsk egentlig? Det er et ord jeg virkelig aldri husker!

Du kan velge dekorere kaken helt enkel med hvit ganache, eller ta den helt ut og helle over smeltet sjokolade, eller sjokoladesaus. Det er tross alt jul! (snart...) Den er ganske st nr den er helt enkel ogs, ikke sant? Dette bildet ble tatt mens jeg ventet p at det skulle bli tilstrekkelig med dagslys. ta bilder om vinteren er ikke alltid helt enkelt!



Det nusselige lille reinsdyret p toppen av kaken er egentlig et del av et cupcake topper sett fra nettbutikken Honey Oak. Den kommer i en samlepakke med forskjellige julemotiver, hvor det er fire forskjellige design, tre av hvert design; en turkis gave, et rdt reinsdyr, en glad pepperkakemann og en hyggelig dompap. 12 cupcake toppere i alt. Du finner samlepakken HER.

Det fine serviset i tre, med gull og hvitt design finner du HER. Denne pakken bestr av kniv, gaffel og skje, ti av hver. 30 deler i alt.

Krydret Sjokoladkake ( 19 cm X 2* ) :

200 gram smr, romtemperert

270 gram hvitt sukker

310 gram siktet hvetemel, gjerne kologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver

1 ts kanel

1 ts malt ingefr

1 ts hjemmelagt Chai Spice ( eventuelt 1 ts pepperkakekrydder)

3 egg, str. L, romtemperert

1 dl bakekakao, mrk ustet

2 dl kokende vann

200 gram lettrmme, romtemperert

Hvit sjokoladeganache frosting m/ appelsin:

500 gram hvit sjokolade

150 gram ekte smr

1 dl kremflte

2 ts Orange Vanilla Sugar ( eventuelt 1/2 ts revet appelsinskall og 1/2 ts vaniljepulver)

Du gjr

Kakebunner:

Pisksmr og sukker med en elektrisk mikser i ca. fem minutter, til blandingen blir hvit og luftig.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt, vaniljepulver, kanel, malt ingefr og chai spice. Sett til side.

Tilsett eggene i smrblandingen, og rr godt.

Ha i melblandingen og rr godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjl litt og bland i resten av deigen.

Rr inn rmmen.

Smr formene du vil bruke med smr og mel. Jeg brukte to former 19 cm.

Stek midt i ovnen p 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prvepinne kommer ut uten deig.

La avkjle i formen i rundt 10 minutter fr du tar ut av formen og lar avkjle p rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjleskapet mens du lager kremene, da blir de fastere og lettere dele.

Du kan ogs lage kakebunnene dagen fr, pakke dem inn i plastfilm og la dem hvile i kjleskapet over natten.

Ganache Frosting:

Grovhakk sjokoladen og legg bitene i en stor bolle som tler varme.

Ha kremflte, appelsinsukker (eventuelt appelsinskall og vanilje) og smr i en tykkbunnet kjele og varm opp til kokepunktet. Visp sammen til en jevn rre.

Hell flteblandingen over sjokoladen og la st i ca. 30 sekunder.

Visp sammen flteblandingen og sjokoladen til du fr en glatt rre.

La rren avkjles helt og ha over i en bolle som kan st i kjleskapet i ca. 30 minutter, eller til blandingen er fast, men fremdeles s myk at den kan piskes.

Eventuelt kan den st i kjleskapet natten over og st p kjkkenbenken og bli romtemperert fr du pisker den.

Nr du skal froste kaken pisker du kremen p hy hastighet i ca. 3 minutter, eller til den er luftig og hvit. Blandingen kommer til vre lyst gul fr den piskes.

Montring:

Skjr hver kakebunn i to med en stor skarp kniv.

Legg en bunn p et kakefat og fordl 3 scoops frosting over bunnen. Jeg liker bruke en iskremscooper for srge for at jeg fr like mye frosting mellom hvert lag. Repeter med alle kakebunnene du har.

Bre et tynt lag avfrostingenrundt kaken, og sett i kjleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at du ikke skal f smuler i det ytterste laget med krem, nr du pynter kaken ferdig. Et skalt "crumb coat".

Ta kaken ut av kjleskapet og dekk med et tykt lag frosting bde rundt og p toppen av kaken.

Pynt toppen av kaken med kanelstenger, cupcaketoppers og kongler. Det gr faktisk ann lage kongler av sjokolade og skivede mandler ogs om du nsker det.

For det lille ekstra kan du ringle sjokoladesaus eller smeltet mrk sjokolade rundt kanten av kaken.

Oppbevar kaken i kjleskapet til servering.

Vr klar over at dette er en krem som blir veldig veldig fast i kjleskapet. Samme med kakebunnene, de blir veldig faste. S om du nsker en mykere kake med mykere krem anbefaler jeg la den st i romtemperatur i 30-60 minutter fr servering.



*Avhengig av hvor dype former du har kan det hende du fr noe kakerre til overs. Kakeformene skal fylles 3/4 opp fr de stekes. Har du mer deig igjen kan de fylles i muffinsformer og stekes separat. Eventuelt kan du fordele rren i tre former og lage en kake med to ekstra lag, men da m du ogs lage en halv porsjon ekstra av ganachen.

#jul #juleinspo #christmasinspo #bakeblogg #kakeblogg #dessertblogg #kake #sjokolade #sjokoladekake #dessert #julebakst #ganache #appelsin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits