Halloween Cupcakes med Tofarget Rosefrosting!



Super dekorative sjokolademuffins med tofarget krem i rosedesign. Vil du gjøre det lille ekstra kan du pynte med en eyeballsjokolade! Det er bare gøy med litt gru til Halloween!

Jeg la ut bilde av disse små herlighetene i fjor, men av en eller annen merkelig grunn glemte jeg helt å legge ut oppskrift og fremgansmåte, og det må vi jo ha! Så her kommer det, og jeg håper du liker dem like mye som jeg gjør! :)



Grunnoppskriften på selve cupcakene er en oppskrift hentet fra bloggen Passion 4 Baking, drevet av Manuela Kjeilen. Jeg har brukt denne oppskriften på Dark Chocolate Cupcakes, sløyfet Maizenaen og lagt til litt lettrømme for en ekstra saftig cupcake. Jeg har også forandret litt på fremgangsmåten.

 

Du trenger:

Sjokoladecupcakes (ca. 15 stk) :

100 gram mørk kokesjokolade

100 gram usaltet smør

150 gram hvitt sukker

1 dl bakekakao

2 egg, str. M-L

2,5 dl siktet hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts ekte vaniljepulver

2 dl kremfløte

2 ss lettrømme

 

Vaniljesmørkrem:

450 gram usaltet smør

650-700 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

3 ss sitronsaft

1/4 ts matfarge, Wilton "Black"

1/4 ts matfarge, Wilton "Orange"

 

Ekstra pynt:

Halloween gummigodteri

Sjokoladekuler med eyeball-papir

 

Du gjør

Sjokoladecupcakes:

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljepulver. Sett til side.

Brekk opp kokesjokolade og ha i en tykkbunnet kjele sammen med smør og bakekakao. Smelt sammen over lav til medium varme, og avkjøl.

Miks egg og sukker til det er lyst og luftig.

Tilsett sjokoladeblandingen til eggeblandingen og rør fort sammen.

Tilsett melblandingen litt og litt og pisk til en jevn røre.

Ha i kremfløte og lettrømme, og pisk inn til røren er godt blandet.

Fordél 2 ss, eller 1 cookie scoop i hver muffinsform, og stek på 200 grader i ca. 15 minutter.

Avkjøl på rist.

 

Vaniljesmørkrem:

Du kan lage smørkremen med en gang den skal brukes eller i forveien. Lages den i forveien bør den oppbevares i kjøleskap, og kan da trenge å stå på kjøkkenbenken litt og mykne før den skal brukes.

Mix smør og melis sammen i en stor bolle (dette er mye krem). Tilsett så vanilje og sitronsaft og mix godt. Denne kremen blir overhode ikke sur, sitronsaften brukes bare for å balansere ut litt av det søte. 

Deretter deler du kremen i to, og legger i hver sin bolle.

Bland inn henholdsvis svart og oransje matfarge i de to forskjellige bollene med krem.

Ta frem en stor sprøytepose, og to mindre poser.

Fyll hver av de mindre posene, én med svart frosting, og én med orange frosting.

Fest en åpen stjernetip i den store posen, og klipp av tuppen av posen. 

Klipp av tuppen av de to mindre posene og legg dem inni den store posen slik at de begge to tar like mye plass.

For å lage rosemønsteret begynner du midt på cupcaken og beveger tippen i en sirkel utover hvor du overlapper for å lage en effekt av en blomstrende rose.

Hold et jevnt trykk mens du sprøyter, og slipp trykket mens du beveger tippen såvidt ned og inntil kanten av rosen for å lage en fin skjøt.

Helt til slutt kan du plassere en sjokoladekule på toppen av hver cupcake om du ønsker det!

Oppbevar cupcakene i kjøleskapet til de skal spises.



#halloween #trickortreat #cupcakes #muffins #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #rosemuffins #rosecupcakes

6 kommentarer

lisarorvik

22.10.2015 kl.14:00

kjempe fint innlegg, liker bloggen din kjempe godt :)

Sofie Caroline Nilsen

22.10.2015 kl.14:15

wow, så kreativt :)

TheVanillaMonologues.

22.10.2015 kl.15:40

lisarorvik: så hyggelig å høre! :-)

TheVanillaMonologues.

22.10.2015 kl.15:41

Sofie Caroline Nilsen: tusen takk :-)

Marit siem

30.10.2015 kl.13:32

Hei, ser ikke hvor mye sukker det skal være i cupkakes?

TheVanillaMonologues.

31.10.2015 kl.20:13

Marit siem: Hei! Det skal være 150 gram vanlig hvitt sukker i cupcakene! Tusen takk for at du sa ifra :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits