Halloween Cupcakes med Tofarget Rosefrosting!



Super dekorative sjokolademuffins med tofarget krem i rosedesign. Vil du gjre det lille ekstra kan du pynte med en eyeballsjokolade! Det er bare gy med litt gru til Halloween!

Jeg la ut bilde av disse sm herlighetene i fjor, men av en eller annen merkelig grunn glemte jeg helt legge ut oppskrift og fremgansmte, og det m vi jo ha! S her kommer det, og jeg hper du liker dem like mye som jeg gjr! :)



Grunnoppskriften p selve cupcakene er en oppskrift hentet fra bloggen Passion 4 Baking, drevet av Manuela Kjeilen. Jeg har brukt denne oppskriften p Dark Chocolate Cupcakes, slyfet Maizenaen og lagt til litt lettrmme for en ekstra saftig cupcake. Jeg har ogs forandret litt p fremgangsmten.

Du trenger:

Sjokoladecupcakes (ca. 15 stk) :

100 gram mrk kokesjokolade

100 gram usaltet smr

150 gram hvitt sukker

1 dl bakekakao

2 egg, str. M-L

2,5 dl siktet hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts ekte vaniljepulver

2 dl kremflte

2 ss lettrmme

Vaniljesmrkrem:

450 gram usaltet smr

650-700 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

3 ss sitronsaft

1/4 ts matfarge, Wilton "Black"

1/4 ts matfarge, Wilton "Orange"

Ekstra pynt:

Halloween gummigodteri

Sjokoladekuler med eyeball-papir

Du gjr

Sjokoladecupcakes:

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljepulver. Sett til side.

Brekk opp kokesjokolade og ha i en tykkbunnet kjele sammen med smr og bakekakao. Smelt sammen over lav til medium varme, og avkjl.

Miks egg og sukker til det er lyst og luftig.

Tilsett sjokoladeblandingen til eggeblandingen og rr fort sammen.

Tilsett melblandingen litt og litt og pisk til en jevn rre.

Ha i kremflte og lettrmme, og pisk inn til rren er godt blandet.

Fordl 2 ss, eller 1 cookie scoop i hver muffinsform, og stek p 200 grader i ca. 15 minutter.

Avkjl p rist.

Vaniljesmrkrem:

Du kan lage smrkremen med en gang den skal brukes eller i forveien. Lages den i forveien br den oppbevares i kjleskap, og kan da trenge st p kjkkenbenken litt og mykne fr den skal brukes.

Mix smr og melis sammen i en stor bolle (dette er mye krem). Tilsett s vanilje og sitronsaft og mix godt. Denne kremen blir overhode ikke sur, sitronsaften brukes bare for balansere ut litt av det ste.

Deretter deler du kremen i to, og legger i hver sin bolle.

Bland inn henholdsvis svart og oransje matfarge i de to forskjellige bollene med krem.

Ta frem en stor sprytepose, og to mindre poser.

Fyll hver av de mindre posene, n med svart frosting, og n med orange frosting.

Fest en pen stjernetip i den store posen, og klipp av tuppen av posen.

Klipp av tuppen av de to mindre posene og legg dem inni den store posen slik at de begge to tar like mye plass.

For lage rosemnsteret begynner dumidt p cupcaken og beveger tippen i en sirkel utover hvor du overlapper for lage en effekt av en blomstrende rose.

Hold et jevnt trykk mens du spryter, og slipp trykket mens du beveger tippen svidt ned og inntil kanten av rosen for lage en fin skjt.

Helt til slutt kan du plassere en sjokoladekule p toppen av hver cupcake om du nsker det!

Oppbevar cupcakene i kjleskapet til de skal spises.



#halloween #trickortreat #cupcakes #muffins #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #rosemuffins #rosecupcakes

6 kommentarer

lisarorvik

22.10.2015 kl.14:00

kjempe fint innlegg, liker bloggen din kjempe godt :)

Sofie Caroline Nilsen

22.10.2015 kl.14:15

wow, s kreativt :)

TheVanillaMonologues.

22.10.2015 kl.15:40

lisarorvik: s hyggelig hre! :-)

TheVanillaMonologues.

22.10.2015 kl.15:41

Sofie Caroline Nilsen: tusen takk :-)

Marit siem

30.10.2015 kl.13:32

Hei, ser ikke hvor mye sukker det skal vre i cupkakes?

TheVanillaMonologues.

31.10.2015 kl.20:13

Marit siem: Hei! Det skal vre 150 gram vanlig hvitt sukker i cupcakene! Tusen takk for at du sa ifra :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits