Vegan Almondbutter Truffles



English instructions at the bottom!

Nå har jeg endelig fått eksperimentert litt på kjøkkenet igjen, og det var så deilig!

Jeg går jo konstant og tenker på sånn 2-3 oppskrifter som jeg har lyst å teste ut, og i noen perioder blir det dårlig med tid og krefter til kjøkkenspillopper. Derfor er det ekstra deilig når jeg får spilloppet litt etter en sånn lang periode, og enda bedre når oppskriftene jeg har tenkt på blir skikkelig bra! Sånn som denne oppskriften her, den ble vellykket på første forsøk, også så utrolig god!

Disse nydelige mandelsmør trøflene smaker som en blanding av mild marsipan og Ferrero Rocher, med et hint av vanilje! Nam! De er seige inni, med litt crunch og et deilig trekk av rismelksjokolade.

Ikke bare er de kjempelette å lage, men de er også søtet kun med mørk lønnesirup, ingen raffinert sukker.

Også er de veganske da, så de er supre for de som ikke vil spise animalske produkter, eller for de som rett og slett ikke tåler eksempelvis melk, egg eller gluten. For de er nemlig også glutenfrie!

Jeg skal absolutt lage disse igjen til jul, de er perfekte som spiselige gaver. Bare pakket inn i en søt pose med et lite bånd rundt for eksempel? Jeg liker disse godteriposene fra Honey Oak fordi de har et tynt glatt belegg inni som hindrer innholdet fra å lage flekker på utsiden av posen. Du finner dem HER.



Du trenger ( til ca. 12 trøfler) / Ingredients ( Yields about 12 trufles) :

120 gram mandelsmør / 120 grams almondbutter, no salt

1 ss mandelmel / 1 tablespoon almondmeal

2 ss mørk lønnesirup / 2 tablespoons dark maple syrup

1/2 ts vaniljeekstrakt / 1/2 teaspoon vanilla extract

 

---

100 gram mørk melkesjokolade av rismelk  / 100 grams vegan milk chocolate, I use ricemilk based chocolate

50 gram hvit sjokolade av rismelk / 50 grams white chocolate

 

Du gjør:

Pisk sammen mandelsmør og vanilje.

Pisk inn lønnesirupen, og rør så inn mandelmelet.

Rull deigen til kuler og sett på et bakepapir.

Sett kulene i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.

Brekk opp sjokoladen i mindre biter.

Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.

Dypp kulene i sjokoladen og sett tilbake på bakepapiret.

Smelt hvit sjokolade på samme måte som den mørke, og ringle over kulene. Sett i kjøleskapet ca. 10 minutter for å stivne.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.

 

English Instructions:

Whisk together the almondbutter and the vanilla extract.

Whisk in the maple syrup, and stirr in the almond meal.

Roll your dough into little balls and place on a cookiesheet.

Place the sheet in the fridge while you melt the chocolate.

Break up your chocolate and place in a heatproof bowl.

Melt in the microwave on low heat, 15 seconds at a time. Stirr well after each round. Make sure not to burn.

Dip the balls in the chocolate and place back on the cookiesheet.

Place in the fridge until the chocolate is set.

Melt the white chocolate the same way you did the dark, and then drizzle.

Place the balls back in the fridge until the white chocolate has set, about 10 minutes.

Keep in fridge, preferably in an airtight container.

 

 

#vegansk #vegan #glutenfree #glutenfri #konfekt #marsipan #melkefri #bakeblogg #dessertblogg #matblogg 

6 kommentarer

Henriette Celin

08.11.2015 kl.16:47

Å, så utrolig gode de så ut! (:

TheVanillaMonologues.

08.11.2015 kl.17:47

Bergensergenser: Så gøy at du synes det! De ble kjempe gode!

Nicole Touch

10.11.2015 kl.01:10

flott blogg, med mye inspirasjon. digger bloggen din! btw, så er du veldig pen. ønsker deg en flott dag videre <3

TheVanillaMonologues.

10.11.2015 kl.02:41

Nicole Touch: Tusen takk, så gøy at du finner inspirasjon her! :-)

Ragnhild Adventskalender

23.11.2015 kl.16:26

Så utrolig fine og ikke minst gode som de ser og høres ut ♡

TheVanillaMonologues.

23.11.2015 kl.19:53

Ragnhild Adventskalender: Tusen takk! De ble skikkelig gode :) Jeg holder en giveaway på Instagram nå hvor du kan vinne en Moo Free sjokoladekalender om du er interessert i vegansk sjokolade :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits