Pepperkake Fudge / Gingerbread Fudge!



English instructions at the bottom!

Innlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Jeg har aldri vrt spesielt glad i pepperkaker.. merkelig nok. Alle liker jo pepperkaker. Jeg vet ikke hva det er, for jeg liker jo smaken, jeg bare gr alltid for sjokolade nr det kommer til kaker. Nr jeg tenker meg om s er jeg ikke s glad i de andre typiske julekakene heller. Men konfekt, dt er en annen historie. S da tiden kom for begynne tenke p julebakst s tenkte jeg med en gang: FUDGE! Dere husker kanskje denne fudgen fra i fjor som jeg falt s hardt for at jeg lagde den tre ganger fr julen i det hele tatt hadde startet.. ahem...

Men alts! I r ble det en mer krydret versjon basert p hvit sjokolade, med litt mrk sjokolade for dybde. Ikke bekymre deg, det smaker ikke sjokolade blandet med pepperkaker, det smaker bare godt krydret, deilig og stt, med fudgens herlige myke konsistens.

Fudge som er utkledd som pepperkaker! Bde i utforming og smak. Disse sm rakkerne er noen skikkelige smakfulle sdan, og blir ekstra glade om du pynter dem som sine slektninger; pepperkakene! Jeg pyntet forresten med hvit sjokolade og sm sjokoladelinser, men du kan bruke tradisjonell melisglasur ogs!

Til dette innlegget har jeg vrt s heldig bli sponset med ingredienser fra Oluf Lorentzen AS. De sendte meg en helt genial julepakke her om dagen, stappfull med stet kondensert melk, forskjellige sjokoladedrper, krydder og vanilje. De importerer amerikanske matvarer til Norge, og jeg bruker ofte produkter derfra nr jeg baker eller lager konfekt. Ogs fr jeg fikk den magiske pakken! Rett og slett fordi jeg vet at det alltid er god kvalitet p varene, og at de er enkle i bruk.

De skjnne jule-sugerrene er forresten fra Honey Oak! Du finner dem HER.

Har du ftt med deg at jeg kjrer en giveaway i samarbeid med Honey Oak n? Innlegget finner du HER, jeg hper du vil vre med!



Du trenger ( til et tynt lag i en panne som mler 25x25 cm) / You need (Yields one thin layer covering a 25x25 cm pan) :

397 gram stet kondensert melk ( Nestl) / 397 grams Sweetened Condensed Milk (1 can)

350 gram hvite sjokolade drper (Hershey's)/ 350 grams white chocolate morsels ( Hershey's)

50 gram mrke sjokoladedrper (Hershey's) / 50 grams semi sweet chocolate morsels (Hershey's)

1,5 ts pepperkakekrydder (Jeg brukte mitt egne hjemmelagete Chai krydder som er litt rundere i smaken enn pepperkakekrydder jeg fant i butikken) / 1,5 teaspoons gingerbread spice (I used my own home made Chai spice, which I found had a little more body than the spice I found at my grocery store)

Du gjr:

Ha sjokoladen, krydderet og den ste kondenserte melken i en kjele som er stor nok til at du kan rre en del uten skvulpe ut ingrediensene.

Smelt sammen sjokoladen og melken over lav varme, rr ofte. Ca. 5-10 minutter.

N skal massen vre helt jevn og tykk, men elastisk.

Kle formen med stekepapir og smr den lett.

Ha massen i formen og trykk den lett ned s overflaten blir flat. Jeg laget et tynt lag s jeg kunne stikke ut med pepperkakeformer, men vil du lage firkanter kan du godt bruke en mindre form og lage et tykkere lag.

La fudgen avkjles p kjkkenbenken.

Pakk s formen inn i plastfilm og sett i kjleskapet i 2 timer.

Oppbevar i lufttett boks i kjleskapet.

Nr du skal servere skjrer du fudgen i firkanter, eller som jeg har gjort her, stikk ut emner med pepperkake former.

Pynt gjerne med smeltet hvit sjokolade, melisglasur eller non stop.

English Instructions:

Guys, this fudge is creamy, spiced and delicious. Go nuts!

Prepare a 25 x 25 cm brownie pan with parchmentpaper and bakingspray. Set aside.

Place your sweetened condensed milk, chocolate morsels and spice in a medium sized pot.

Melt together over low heat, stirring continiously with a heatproof spatula.

Continue stirring until you have a thick elastic dough. About 5 - 10 minutes depending on the heat.

Take your spatula and turn your fudge down into the pan. I made a thin layer because I was going to cut out shapes using gingerbread moulds. If you prefer squares, you may want to use a smaller pan and create a thicker layer.

Smoothe over the fudge with your spatula. Don't use a spoon, it will stick.

Let the fudge cool for about an hour, and then wrap the whole pan in plasticwrap and place it in the fridge for about two hours, or over night.

To serve, cut into cubes, or cut out shapes with a gingerbread mould.

They will keep their shape at room temperature.

If you don't eat it all at once, keep the fudge in the fridge, covered in plasticwrap.

#fudge #pepperkaker #chaispice #krydder #jul #juleinspo #hjemmelaget #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #mat #bakst #konfekt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits