Two Layer Fudge! (Dark chocolate toasted almond & white chocolate orange)


English instructions at the bottom!

Innlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Ikke bare fudge, men fudge i to lag! Det første laget er mørk sjokolade med ristede mandler, og det andre laget er hvit sjokolade med vanilje og appelsin!

Også til dette innlegget bruker jeg varer fra Oluf Lorentzen AS, fra samme pakken som jeg nevnte i forrige innlegg. 

Basisen i denne fudgen er den samme som hos pepperkakefudgen, og er veldig enkel; like deler søtet kondensert melk og sjokolade. Og så tilsetter jeg smak og crunch etter eget ønske. Det er ganske stilig hvordan man kan få to så ulike resultater bare ved å bytte på krydder og type sjokolade!


 

Det nederste laget får et ekstra punch med smak av å riste de skivede mandlene før de blandes inn, ikke hopp over ristingen! Og det andre laget får sin nydelige aroma fra ferskrevet appelsinskall og økologisk Ndali vanilje fra Uganda. 

Jeg bruker sjokoladedråper i denne oppskriften, fordi det er enkelt i bruk og gir et godt resultat, men det er ikke noe i veien for å bruke vanlig kokesjokolade og bare hakke den opp før du blander den med resten.

 
 

Du trenger (1 form á 20x20 cm) / You need (Yields 1 pan 20x20 cm)

Mørk sjokolade og ristet mandel-fudge / Dark chocolate toasted almond fudge:

397 gram søtet kondensert melk ( Nestlé) / 397 grams Sweetened Condensed Milk (1 can)

400 gram mørke sjokolade dråper (Hershey's) / 400 grams semi sweet chocolate morsels ( Hershey's)

1/4 ts økologisk vaniljepulver (Mill & Mortar) / 1/4 teaspoons organic vanilla powder (Mill & Mortar)

100 gram skivede mandler / 100 grams sliced almonds

 

Hvit sjokolade og appelsin- fudge / White chocolate orange zest fudge:

397 gram søtet kondensert melk ( Nestlé) / 397 grams Sweetened Condensed Milk (1 can)

400 gram hvite sjokolade dråper (Hershey's) / 400 grams white chocolate morsels ( Hershey's)

1/4 ts økologisk vaniljepulver (Mill & Mortar) / 1/4 teaspoons organic vanilla powder (Mill & Mortar)

1 ts finrevet appelsinskall, tettpakket / 1 teaspoon finely grated orange zest, packed

 

 

Du gjør

Mørk sjokolade og ristet mandel- fudge ( Lag 1) :

Kle en bakeform á 20x20 cm med bakepapir og smør lett med bakespray, sett til side. Bruk gjerne kjøkkenpapir til å tørke av ekstra bakespray, du trenger bare et tynt lag.

Ha de skivede mandlene i en tørr panne, og rist på lav til medium varme. Du vet de er ferdig ristet når de har fått en gylden farge og det begynner å dufte nøtteaktig, ca. 5-10 minutter avhengig av komfyr og varme.

Sett mandlene til side.

Ha sjokoladen, vanilje og den søte kondenserte melken i en stor kjele.

Smelt sammen ingrediensene over lav til medium varme, rør ofte. Ca. 5-10 minutter.

Nå skal massen være helt jevn og tykk, men elastisk.

Rør inn de ristede mandlene.

Ha massen i formen og trykk den lett ned så overflaten blir slett og jevn.

Hvit sjokolade og appelsin-fudge ( Lag 2) :

Vask og tørk av en medium stor appelsin.

Finriv skallet av appelsinen og sett til side.

Ha hvit sjokolade, appelsinskall, vanilje og den søte kondenserte melken i en stor kjele.

Smelt sammen ingrediensene over lav til medium varme, rør ofte. Ca. 5-10 minutter.

Nå skal massen være helt jevn og tykk, men elastisk. Denne vil være litt tynnere i konsistensen enn det mørke laget.

Hell over lag 1 og la avkjøle helt på kjøkkenbenken.

Pakk så formen inn i plastfilm og sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.

Når du skal servere skjærer du fudgen i firkanter.

La gjerne fudgen stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før servering sånn at den blir ekstra myk og god. Eventuelt kan du servere den rett fra kjøleskapet om du foretrekker en fastere fudge.

 

English Instructions

Dark chocolate toasted almond fudge ( Layer 1)

Prepare a 20 x 20 cm brownie pan with parchmentpaper and bakingspray. Feel free to whipe off any excess baking spray, you only need a thin coating. Set aside.

Toast the almonds in a dry pan, over low to medium heat until they are golden and aromatic. About 5-10 minutes depending on the oven. Set aside.

Place your sweetened condensed milk, chocolate morsels and vanilla powder in a large pot.

Melt together over low heat, stirring continiously with a heatproof spatula.

Continue stirring until you have a thick elastic dough. About 5 - 10 minutes.

Fold in the toasted almonds.

Take your spatula and turn your fudge "dough" down into the pan.

Smoothe over the fudge with your spatula. Don't use a spoon, it will stick.

White chocolate orange zest fudge ( Layer 2) :

Place your sweetened condensed milk, white chocolate morsels, orange zest and vanilla powder in a large pot.

Melt together over low heat, stirring continiously with a heatproof spatula.

Continue stirring until you have a thick elastic dough. About 5 - 10 minutes. This layer will have a slightly thinner consistancy than the first.

Spred over layer number 1 and smoothe over.

Let the fudge cool completely on the counter, and then wrap the whole pan in plasticwrap and place it in the fridge for about two hours, or over night.

To serve, cut into cubes.

They will keep their shape at room temperature.

If you don't eat it all at once, keep the fudge in the fridge, covered in plasticwrap.

 

#fudge #jul #godteri #hjemmelaget #sjokolade #mandler #juleinspo #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #spiseligegaver

7 kommentarer

Henriette Celin

26.11.2015 kl.16:04

Å, så utrolig gode disse så ut! disse må lagres :-D

Martine

26.11.2015 kl.16:10

Nam!😍😋

TheVanillaMonologues.

26.11.2015 kl.16:12

Bergensergenser: Så gøy at du fikk lyst til å lage dem! :-) De har allerede forsvunnet her!

TheVanillaMonologues.

26.11.2015 kl.16:12

Martine: Haha takk ??

Henriette Celin

26.11.2015 kl.16:14

SV: Å, det forstår jeg! hehe :-P

Nina Bakke

28.11.2015 kl.06:47

Det så nydelig ut :)

Ha en fin helg

TheVanillaMonologues.

28.11.2015 kl.21:36

Nina Bakke: Tusen takk! :) Ha en god helg :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits